UNICEF Danmark

UNICEF-ambassadør David Beckham står i front for ny vaccinekampagne

Del

UNICEFs ambassadør David Beckham medvirker i en ny kampagnevideo, der skal oplyse og skabe tillid til vaccinationsprogrammer og opmuntre forældre verden over til at lade deres børn vaccinere mod dødelige sygdomme.

I en video, der netop er blevet offentliggjort i anledning af FN’s vaccinationsuge, som markeres fra i dag, opfordrer superstjernen David Beckham voksne til at tage i mod COVID-19-vaccinen. Samtidig opfordrer han forældre til at sikre sig, at deres børn modtager de rutinevaccinationer, der kan beskytte dem mod alvorlige sygdomme som difteri, mæslinger og polio.

Om kampagnen siger David Beckham blandt andet:

“Vacciner er med til at redde millioner af liv hvert eneste år. Alligevel er der sørgeligt mange børn verden over, der ikke modtager de livsvigtige vacciner, de har brug for. COVID-19-pandemien har mindet os om, hvor vigtigt og afgørende det er for vores dagligdag, at vi har mulighed for at udvikle og anvende vacciner. For vacciner virker! Derfor er jeg stolt af at være med til at markere verdens vaccinationsuge og opfordre forældre til at lade sig selv og deres børn vaccinere,” siger David Beckham.

Frem til slutningen af april vil UNICEFs partnere A shot at life og Bill og Melinda Gates Fonden donere 1 dollar for hvert et like, hver en deling eller hver en kommentar på sociale medier, hvor UNICEF er nævnt sammen med hashtagget #VaccinesWork. På den måde er håbet, at både sundhedspersonale og den brede offentlighed vil være online fortalere for vacciner.

”Efter et år med nedlukninger, tomme klasseværelser, afbrudte vaccinationsprogrammer, virtuelle fødselsdage og aflyste familiemiddage er mennesker over hele verden nu begyndt at modtage COVID-19-vacciner. Pandemien har, som David Beckham siger i det nye kampagnemateriale, været en vigtig påmindelse om, hvor stor en rolle vacciner generelt spiller for vores udfoldelsesmuligheder. COVID-19-vacciner er simpelthen det bedste redskab, vi har, til at vende retur til det liv, vi kender og savner,” siger generalsekretær i UNICEF Danmark Karen Hækkerup.

Hvert eneste år er der 14 millioner børn verden over, der ikke modtager deres rutinevaccinationer. Hovedparten af de børn lever i fjerntliggende landdistrikter, i konfliktzoner eller i slumkvarterer, hvor der ikke er adgang til basale sundhedsydelser.

Det seneste år har COVID-19-pandemien gjort situationen endnu værre. De mange nedlukninger og afbrydelser i forsyningsskæder risikerer at forårsage en uhyggelig stigning i dødsfald blandt børn, der kunne have været forebygget med vacciner.

”Det er vigtigt at få spredt budskabet om, at vacciner virker. Og det glæder mig, at så prominente stemmer som David Beckham vil hjælpe med det. Jo flere voksne der vaccineres mod COVID-19, des tryggere hverdag får vi skabt for alle verdens børn. COVID-19-pandemien har desuden skabt udbrud af andre sygdomme, og det skal vi have under kontrol. Ingen børn skal dø af sygdomme, der kunne have været forebygget med en vaccine,” siger Karen Hækkerup.

FN’s vaccinationsuge markers hvert år den sidste uge af april.

Kontakter

Pressemedarbejder Line Kørner. Tlf. 30952379, mail: lkoerner@unicef.dk

Billeder

Links

Information om UNICEF Danmark

UNICEF Danmark
Rentemestervej 62
2200 København NV

https://www.unicef.dk/

Følg pressemeddelelser fra UNICEF Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra UNICEF Danmark

Ny dansk kampagne skal hjælpe med at vaccinere frontpersonale i verdens mest udsatte lande. Trods mere end 8 millioner visninger er der lang vej endnu.22.7.2021 13:28:47 CEST | Pressemeddelelse

UNICEF Danmark har denne sommer søsat en kampagne kaldet ”Sammen heler vi en såret verden”. Kampagnen har til formål at skabe opmærksomhed omkring det store og akutte behov for finansiering af corona-vacciner til frontpersonalet i verdens fattigste lande, der lige nu står bagerst i køen. Men det er lettere sagt end gjort.

Kendte danskere i fælles front for at hele en såret verden22.7.2021 12:33:00 CEST | Pressemeddelelse

UNICEF Danmark har søsat en kampagne, hvor kendte danskere som Mads Steffensen, Nicolaj Kopernikus, Ida Auken, Mogens Lykketoft, Lykke Friis, Cecilie Beck, Anja Takacs, Louisa Lorang, Anne Hjernøe, Pelle Hvenegaard, Rasmus Brohave, Anette Kristine Poulsen og mange flere stolt viser overarmen frem. De gør de for at markere deres støtte til en ny indsamling, der skal sikre COVID-19-vaccinationer til frontpersonalet i verdens fattigste lande.

Har du undret dig over, hvorfor Michael Kviums gavlmaleri har fået blåt plaster på?14.7.2021 13:22:51 CEST | Pressemeddelelse

Mens de fleste danskere kan glæde sig til at være vaccineret mod COVID-19 i løbet af sommeren og det tidlige efterår, så står andre bagerst i køen: Frontpersonale og forældre i verdens fattigste lande venter nemlig stadig på deres stik. En kampagne fra UNICEF Danmark skal hjælpe med at forkorte deres ventetid. Dét støtter flere organisationer, kommuner, kunstnere og virksomheder, og derfor bærer Michael Kviums gavlmaleri på Ahlgade i Holbæk nu et blåt plaster på overarmen.

Har du undret dig over, hvorfor kunstværker og seværdigheder i hele landet har fået plastre på?8.7.2021 09:50:35 CEST | Pressemeddelelse

Mens de fleste danskere kan glæde sig til at være vaccineret mod COVID-19 i løbet af sommeren og det tidlige efterår, så står andre bagerst i køen: Frontpersonale og forældre i verdens fattigste lande venter nemlig stadig på deres stik. En kampagne fra UNICEF Danmark skal hjælpe med at forkorte deres ventetid. Dét støtter flere organisationer, kunstnere, kommuner og virksomheder, derfor bærer både skulpturer og gavlmalerier nu et plaster på overarmen – senest tre af Thomas Dambos kæmpe trolde på henholdsvis Christiania, Nordhavn og i Dragør.

Har du undret dig over, hvorfor skulpturen DEN GLOBALE VISIONÆR, der sidder på NØGLEN TIL FREMTIDEN, har fået blåt plaster på?29.6.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Mens de fleste danskere kan glæde sig til at være vaccineret mod COVID-19 i løbet af sommeren og det tidlige efterår, så står andre bagerst i køen: Frontpersonale og forældre i verdens fattigste lande venter nemlig stadig på deres stik. En ny kampagne fra UNICEF Danmark skal hjælpe med at forkorte deres ventetid. Dét støtter flere organisationer, kunstnere og virksomheder, og derfor bærer THEZINKERs skulptur på Nordre Toldbod nu et blåt plaster på overarmen.

Har du undret dig over, hvorfor to ikoniske skulpturer i Odense har fået blå plastre på?22.6.2021 13:31:07 CEST | Pressemeddelelse

Mens de fleste danskere kan glæde sig til at være vaccineret mod COVID-19 i løbet af sommeren og det tidlige efterår, så står andre bagerst i køen: Frontpersonale og forældre i verdens fattigste lande venter nemlig stadig på deres stik. En ny kampagne fra UNICEF Danmark skal hjælpe med at forkorte deres ventetid. Dét støtter flere kunstnere, kommuner, organisationer og virksomheder, og derfor bærer H.C. Andersen på bænken og Oceania nu blå plastre på hver deres overarm.

Har du undret dig over, hvorfor Gantriis gavlmaleriet har fået blå plastre på?21.6.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Mens de fleste danskere kan glæde sig til at være vaccineret mod COVID-19 i løbet af sommeren og det tidlige efterår, så står andre bagerst i køen: Frontpersonale og forældre i verdens fattigste lande venter nemlig stadig på deres stik. En ny kampagne fra UNICEF Danmark skal hjælpe med at forkorte deres ventetid. Dét støtter flere kunstnere, kommuner, organisationer og virksomheder. Derfor har flere figurer fra ”Livets gang i Lidenlund” på gavlmaleriet på Rådhusgade nu et blåt plaster på overarmen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum