UNICEF Danmark

UNICEF åbner støttecentre til ukrainske familier på flugt

Del

UNICEF og FN's flygtningeorganisation, UNHCR, har netop åbnet en række såkaldte Blue Dots. Blue Dots er midlertidige støttecentre, der placeres langs de mest benyttede migrationsruter for at bistå de mange familier, der netop nu er på flugt fra konflikten i Ukraine.

Flere end en halv million børn er netop nu på flugt fra bomber og skyderier i det, der for få øjeblikke siden var deres hjem. I UNICEF opskalerer vi vores i forvejen intensive indsats på flere måder. Et af de seneste initiativer er oprettelsen af støttecentre, de såkaldte Blue Dots, hvor børn og familier på flugt kan få hjælp.

Centrene tilbyder midlertidigt ly og beskyttelse til mødre og børn, og der vil være adgang til både medicinsk hjælp og akut traumebehandling.

I Blue Dots vil der være områder, hvor spædbørnsmødre kan få ro til amning, bleskift og lignende. Og for de lidt ældre børn er der adgang til legetøj og hvileområder.

På centrene kan UNICEF's personale levere hjælp og rådgivning, så de mange familier kan komme sikkert videre. For eksempel vil der være adgang til internet og telefonforbindelse, så de kan komme i kontakt med eventuel familie, der er rejst i forvejen, eller sikre sig livstegn fra kære, de måske har måttet rejse fra.

Personalet på Blue Dots spiller også en vigtig rolle i forhold til at samle familier, der er blevet adskilt:

”Mange familier er blevet splittet i forbindelse med deres hastige flugt. Om end det er ualmindeligt barskt, vil der også være børn, som er blevet adskilt fra deres forældre. På Blue Dots, som nu bliver rullet ud flere steder i Ukraines nabolande, kan vi hjælpe med at få identificeret uledsagede børn og få dem genforenet med deres familier,” fortæller Jakob Colville-Ebeling, kommunikationsdirektør i UNICEF Danmark.

Blue Dots blev med stor succes brugt under migrationskrisen i 2015-2016, da store folkemængder var på flugt fra Syrien:

”Det er UNICEF og UNCHR's håb, at Blue Dots nu igen vil kunne spille en nøglerolle i forhold til at levere en smule stabilitet og være den nødvendig håndsrækning, der kan hjælpe børn og familier trygt videre på den rejse, de nødtvunget har begyndt,” siger Jakob Colville-Ebeling.

FAKTA:

- UNICEF og UNHCR har aktiveret en række såkaldte Blue Dots for at bistå familier på flugt

- De første Blue Dots er åbnet i Rumænien. Foreløbigt er det planen, at i alt 26 Blue Dots skal aktiveres

- Blue Dots oprettes langs de mest benyttede migrationsruter

- Blue Dots blev med stor succes anvendt under migrationskrisen i 2015-2016

- Blue Dots etableres i Ukraines nabolande, herunder Moldova, Polen, Rumænien, Ungarn, Slovakiet og Belarus

- Centrene kan levere hjælp og rådgivning til familier på flugt, så de kan komme sikkert videre

- På Blue Dots kan mødre og børn få midlertidigt ly og beskyttelse

- På Blue Dots vil der være adgang til medicinsk og psykisk førstehjælp

- På Blue Dots kan uledsagede børn identificeres og få hjælp til at blive genforenet med deres familie

Kontakter

Billeder

Links

Information om UNICEF Danmark

UNICEF Danmark
UNICEF Danmark
Rentemestervej 62
2200 København NV

https://www.unicef.dk/

Følg pressemeddelelser fra UNICEF Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra UNICEF Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum