Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Ungeklimarådet overrækker de første anbefalinger til klimaministeren

Del

De unges klimaråd er allerede nu klar med de første anbefalinger til, hvordan vi løser klimaudfordringerne - og ambitionsniveauet er højt. De unge sætter med anbefalingerne fokus på nye nationale og internationale målsætninger og fødevarepolitiske klimainitiativer.

Danmarks klimaindsats skal være langt mere ambitiøs, hvis kommende generationer ikke skal stå med massive udfordringer i fremtiden. Og indsatsen skal være både national og international. Sådan lyder hovedanbefalingerne i Ungeklimarådets første bud på, hvordan, og i hvilket tempo, vi skal løse klimaudfordringerne. Rådet har i dag overrakt deres anbefalinger til klimaministeren.

”Jeg er begejstret for allerede nu at modtage de første initiativer fra Ungeklimarådet. Jeg sagde til dem, da vi mødtes første gang, at jeg forventede mig meget af dem. Og jeg skal love for, at de har indfriet den forventning, selvom de ikke har haft lang tid. Det ser ud til at være nogle spændende idéer og forslag, som de unge er kommet med,” siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

Rådet har både givet generelle anbefalinger og haft fokus på fødevareinitiativer, der kan styrke klimaindsatsen både i forhold til forbrug, måltider og produktion.

”Jeg mener, det er rigtig set af rådet, at der kan gøres yderligere for klimaet i forhold til fødevarer – især i forhold til at gøre det nemmere for danskerne at tage det klimavenlige valg, når de er ude med indkøbskurven. Det er noget, som regeringen allerede har taget fat på, men som jeg ser frem til at arbejde videre på sammen med Ungeklimarådet,” siger Lars Chr. Lilleholt (V).

Ministeren forklarer videre, at han ser frem til at gå mere i dybden med Ungeklimarådets anbefalinger, og at han vil anvende dem i arbejdet med en ny klimalov.

”Jeg vil inddrage rådets anbefalinger i forbindelse med arbejdet med en ny klimalov. Jeg vil blandt andet tage anbefalingerne med til folkehøringen om klimaloven i efteråret, så et bredt udsnit af danskerne kan diskutere de konkrete anbefalinger. Regeringen og jeg mener nemlig, at det er vigtigt at lytte til og inddrage så mange danskere som muligt i arbejdet med en ny klimalov,” siger Lars Chr. Lilleholt (V).

Ungeklimarådet er i alt kommet med 11 generelle anbefalinger og seks fødevarepolitiske anbefalinger.

Fakta:

11 generelle anbefalinger

 1. Danmark sætter sig et mål om at blive klimaneutralt i 2040
 2. Loven skal bygge på at indtænke klimahensyn i alle politikområder
 3. Indfør drivhusgas-budgetter gennem Grønne Trepartsforhandlinger
 4. Udvid den klimapolitiske redegørelse
 5. Klimaloven skal gælde for hele det danske rige
 6. Indregn negative eksternaliteter i prisen på klimabelastende adfærd
 7. Arbejd for, at EU skal indføre grænseoverskridende løsninger
 8. Hurtigere udfasning af fossile brændsler i transport- og energisektoren
 9. Hjælp danskerne med at træffe mere bæredygtige valg
 10. Bredt politisk forlig på hele klimaområdet
 11. Klimaansvar på kommunalt plan

6 fødevarepolitiske anbefalinger

 1. Kostrådene skal tænke klimabelastningen ind
 2. Offentlige køkkener skal tilbyde klimavenlig mad
 3. Supermarkeder skal tage klimaansvar
 4. Mindre madspild hos forbrugerne, supermarkederne, og de offentlige køkkener
 5. Gør det nemmere og billigere at donere mad væk end at smide det ud
 6. Gør det klimavenlige valg til det billigste valg

Se mere om anbefalingerne her.

Nøgleord

Kontakter

Presserådgiver Lasse Bendtsen, M: 4172 3884, lasab@efkm.dk

Information om Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Holmens Kanal 20
1060 København K

33922800http://efkm.dk/

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet går forrest i arbejdet med at fremme forsynings- og energiydelser i verdensklasse, der understøtter vækst og holdbar omstilling. Gennem høj faglighed, åbenhed og troværdighed sikrer vi det danske samfund en klar retning for fremtidens forsyningssystem.

Følg pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Danmark vil have en mere ambitiøs klimalov for EU23.6.2020 15:19:36 CESTPressemeddelelse

Danmark kæmpede på dagens møde mellem EU’s grønne ministre for, at det nuværende forslag til EU-klimalov skal udstikke en klar kurs mod klimaneutralitet for alle medlemsstater og indeholde et styrket klimamål på mindst 55 pct. for 2030. Forud for mødet var klimaminister Dan Jørgensen vært for en strategisk diskussion blandt progressive medlemsstater om behovet for højere klimaambitioner i EU.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum