PwC

Unge vestjyder spiller sig til en bedre økonomiforståelse

Del

Folkeskoleelever fra Hjerting Skole, Sønderris Skole og Tjæreborg Skole Signatur tester i disse dage deres viden om økonomi og personligt lederskab. De unge skal spille et specialudviklet spil som afslutning på et fire ugers undervisningsforløb, der kan bruges direkte og understøttende for elevernes læringsplaner.

Unge på Hjerting Skole tester deres viden om økonomi og personligt lederskab
Unge på Hjerting Skole tester deres viden om økonomi og personligt lederskab

Forløbet ‘Ung privatøkonomi’ er netop afsluttet for 8. klasseseleverne på Hjerting Skole og Sønderris Skole, og den 9. december skal 8. klasserne på Tjæreborg Skole Signatur spille sig til en bedre økonomiforståelse. Det er PwC, der står bag ideen og forløbet, hvor formålet har været at klæde eleverne på med økonomisk forståelse og personligt lederskab, da alt for mange unge i dag kommer i økonomisk uføre.  

“Det har været et spændende forløb, og det har været dejligt at se, at de unge er gået meget motiveret til opgaven. I PwC er vi stolte og glade for at være med til at bidrage til de unges læring og dermed løfte en vigtig samfundsmæssig opgave, da det er helt afgørende, at de unge bliver godt rustet til at træffe sunde, økonomiske valg i fremtiden,” siger Palle H. Jensen, partner hos PwC i Esbjerg. 

I det specialudviklede spil, der skal være med til at teste den viden, de unge har tilegnet sig i forløbet, gælder det om at optjene så mange penge som muligt - både på saldoen og på opsparingen. Spillet indeholder matematiske opgaver, men også opgaver, hvor eleverne skal udvise personligt lederskab.

“Spillet indeholder dilemmaer, som holdene skal tage stilling til, og de vil blive fristet af hurtige tilbud undervejs i spillet - præcis som i virkeligheden. Der er desuden et fysisk element i spillet, ligesom elevernes engagement også er et afgørende element for at vinde spillet,” forklarer Palle H. Jensen.

En sjov tilgang til matematik
For eleverne har projektet været en sjov og lærerig tilgang til matematik, motivation og personligt lederskab, og de fremhæver bl.a. den nye tilgang til læring, som projekt “Ung privatøkonomi” har budt på:

"Det har været meget anderledes, end det vi normalt laver. Det er ikke bare bøger og opgaver. Her laver vi også opgaver om budgetter og regnskaber, men med en masse “brain breaks” og klassefitness, som det hedder. Det er virkelig sjovt, at man løber rundt og diskuterer alt muligt med klassekammeraterne, så man ikke bare sidder stille,” fortæller Emilie Madsen, 8.A, Hjerting Skole.

Og eleverne kan sagtens forstå, hvorfor det er et vigtigt emne at lære mere om:

“Vi har talt meget om, at mange unge mennesker kommer i økonomiske problemer. Så kommer man til at kigge på sine klassekammerater og tænke over, om det mon bliver nogen af os, der en dag ender i luksusfælden. Det har helt sikkert fået mig til at tænke over, hvordan min økonomi skal være i fremtiden,” siger Freja Østergaard, 8.A Hjerting Skole.

Selvom projektet slutter for børnene på Hjerting Skole, Sønderris Skole og Tjæreborg Skole Signatur i denne omgang, er det ambitionen fra PwC’s side, at projektet fortsætter andre steder i landet i de kommende år, hvor op til 40 skoler i hele Danmark over fire år får løftet deres kompetencer med projektet “Ung Økonomi”.

Nøgleord

Billeder

Unge på Hjerting Skole tester deres viden om økonomi og personligt lederskab
Unge på Hjerting Skole tester deres viden om økonomi og personligt lederskab
Download

Information om PwC

PwC
PwC
Strandvejen 44
2900 Hellerup

51332378https://www.pwc.dk/

Om PwC
I PwC arbejder vi for at styrke tilliden i samfundet og være med til at løse væsentlige problemstillinger. Det gør vi med udgangspunkt i vores viden inden for revision, skat og rådgivning. Vores kunder kommer fra alle dele af erhvervslivet og den offentlige sektor, og vi er flere end 2.500 medarbejdere og partnere, som brænder for at gøre en positiv forskel for kunder og kolleger. Globalt er vi over 276.000 PwC'ere i 157 lande, og i Danmark er vi markedsledende. Mød os over hele landet. Vi er der, hvor du er. 

Succes skaber vi sammen … 

 

 

Følg pressemeddelelser fra PwC

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra PwC