Haderslev Kommune

Unge og voksne med angst og depression kan nu få hjælp online

Del

Danmark har lukket ned. Derfor åbner Haderslev Kommune frem til sommerferien 2020 op for, at både unge og voksne med angst og depression kan få hjælp via webkurset ”LÆR AT TACKLE angst og depression – online.” Det sker i samarbejde med Komiteen for Sundhedsoplysning og med støtte fra den A. P. Møllerske Støttefond og TrygFonden.

Mange af de mennesker, der i forvejen lider af angst og depression, er ekstra påvirket af følgerne af Corona-pandemien. Samtidig er kommunens almindelige LÆR AT TACKLE-hold, hvor man mødes fysisk, sat på pause. Derfor tilbyder Haderslev Kommune i samarbejde med Komiteen for Sundhedsoplysning nu både voksne og unge ned til 15 år at deltage på kurset ”LÆR AT TACKLE angst og depression” i en særlig onlineversion.

Børge Koch, der er formand for Udvalget for Sundhed og Forebyggelse i Haderslev Kommune, udtaler:

”For borgere med angst eller depression kan bekymringer, tankemylder og følelse af ensomhed blive forstærket, når mulighederne for samvær med andre mennesker begrænses. Derfor er jeg er glad for, at vi har fundet en alternativ måde at støtte nogle af de borgere, som har det særligt svært i denne periode.”
 
Onlinekurset er baseret på kurset ”LÆR AT TACKLE angst og depression”, som er udviklet til voksne, der af forskellige årsager ikke kan deltage på fysiske kurser. I stedet følges forløbet på computer eller iPad fra hjemmets trygge rammer. I forbindelse med Corona-situationen har Komiteen for Sundhedsoplysning tilrettet forløbet, så også unge mellem 15 og 25 år kan deltage i forløbet på deres egne hold.

Hvert onlinekursus løber over seks uger og består af seks moduler samt live-undervisning én gang om ugen. Her introduceres kursisterne til en række emner, som de efterfølgende arbejder med på egen hånd. Desuden hjælper de hinanden med at løse fælles udfordringer via en chatfunktion. Kursisterne kan hverken se eller høre hinanden.

Løbende kursusopstart
Der er løbende kursusopstart. Borgere, som ønsker at deltage på et onlinekursus, bedes kontakte Birte Stytzer på mail: styt@haderslev.dk eller tlf. 24832674 eller Lene Borg Hansen på mail: lebk@haderslev.dk eller tlf. 23355874.

Kontakter

Børge KochFormand, Udvalget for Sundhed og Forebyggelse

61 15 42 03

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Jul i Gården5.11.2020 13:42:45 CETPressemeddelelse

Museumsinspektør Nynne Sanderbo Martinusen vil gerne sikre julestemningen i Slotsgade. Julemagien skal først og fremmest skabes i de gamle huse, der danner en perfekt ramme for julen. Derfor holder museet længere åbent to weekender i november, hvor museet pynter op til den store guldmedalje. Desuden vil Ehlers Samlingen lukke op for sit skatkammer af Louis Ehlers’ private samlinger af sjældne skatte og sære fund, som samleren tillagde en særlig betydning, i en julekalender-udgave, der kan opleves ude fra gaden op til Juleaften.

Træværkstedet i nye forklædninger28.10.2020 14:39:34 CETPressemeddelelse

Træværkstedet med nyt kaldenavn Det Nye Træværksted genåbner, men i nye rammer på Slesvigske Vognsamling. I foråret 2020 rykkede Træ- og metalværkstedet ud af Kulturhuset Bispen til nye lokaler i det tidligere Schaumanns Klædefabrik på Simmerstedvej 1 i Haderslev. Efter en større opbygningsproces af værkstedet er Historie Haderslev klar til at byde gamle som nye brugere indenfor i de nye faciliteter hos Slesvigske Vognsamling.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum