Unge med grønne ambitioner og flair for fremtidens fødevarer søges

Befolkningen vokser og vi skal producere mere mad, der er sundt, smager godt og er produceret med respekt for klimaet. Det er en kæmpe udfordring, som fødevarebranchen skal være med til at løse. Og skal det lykkes, så kræver det blandt andet dygtige faglærte, der skal være med til at fremstille fremtidens fødevarer.
For at vise hvor mange forskellige fag og muligheder, der er i landbrugs- og fødevarebranchen, deltager Future Food i SKILLS 2022. Future Food er landbrugs- og fødevarebranchens fælles kampagneindsats for at flere vælger en uddannelse og karrierevej i fødevareklyngen.
- Vi deltager med budskabet om, at fødevareklyngen er et sted, hvor man kan gøre en forskel for en mere klimavenlig og bæredygtig verden. En erhvervsuddannelse i fødevarebranchen er både er vejen til spændende jobs, hvor man kan gøre en forskel, hvis man har en grøn spire i maven OG det er startskuddet til mange spændende udviklingsveje – for med en af fødevareklyngens erhvervsuddannelser åbner der sig mange døre til videre uddannelse senere i livet, siger Kathrine Blæsbjerg, projektleder for Future Food.
Søgningen til fødevareklyngens erhvervsuddannelser har i mange år peget i negativ retning. Seneste søgetal til 1. grundforløb fra Undervisningsministeriet viste dog en fremgang på knap 9 pct. siden sidste år. Det er en udvikling som skal fortsætte, for fødevarebranchen har brug for mange, dygtige mennesker til at sikre udviklingen af sunde kvalitetsfødevarer og ikke mindst hjælpe til den grønne omstilling.
Derfor håber partnerne bag Future Food, 3F, DI, GLS-A, JA, IDA, Frej og Landbrug & Fødevarer, at deltagelsen på i SKILLS vil få flere unge til at vælge en karriere i fødevarebranchen.
- SKILLS er Danmarks vigtigste uddannelsesmesse. For 3F er Future Foods stand på SKILLS et vigtigt vindue for at vise at arbejdsgivere og arbejdstagere står sammen om at få unge uddannelsessøgende til at rette blikket mod uddannelse og karriere i fødevareklyngen. Vi har brug for de unge til at sætte deres fingeraftryk på fremtidens bæredygtige fødevareproduktion, siger Peter K. Holm, gruppeformand for Den Grønne Gruppe 3F
- Uddannelse af unge, som kan blive fremtidens kompetente arbejdskraft i landbrugs- og fødevareproduktionen er vigtig som aldrig før. Omstilling til bæredygtig produktion og efterspørgsel på nye teknologier og processer, der kan bidrage til brugbare løsninger på vores klimaudfordringer er en fælles opgave, som vi må tage ansvar for. Det gør vi blandt andet med vores fælles projekt i Future Food, siger Anne Marie Hagelskjær Smit, HR- og Arbejdsmiljøchef GLS-A
- Fødevarebranchen bliver ofte forbundet med bagere og slagtere, men branchen har også masser af pladser til dygtige smede, procesoperatører og elektrikere. Generelt er branchen ret teknologitung, hvad enten det er mejerianlæg eller produktionslinjer, så der er garanti for et udfordrende job, hvor man samtidig lærer en del og kommer helt tæt på, hvordan vi producerer mad. Derfor er vi også glade for at se, at flere af deltagerne i dag allerede har jobs hos vores medlemmer”, siger Leif Nielsen, direktør i DI Fødevarer.
- Vi mangler faglærte medarbejdere på tværs af hele fødevareklyngen. Derfor har vi brug for at synliggøre de mange uddannelses- og karriereveje som vores erhverv indeholder. Til DM i Skills er der mulighed for at gøre netop det, og vi håber, at de unges faglige stolthed kan være med til at inspirere endnu flere til at vælge en erhvervsuddannelse inden for fødevareklyngen," siger Lone Andersen, viceformand i Landbrug & Fødevarer.
Billeder
Information om Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
1000 børn tager på Madskoler i sommerferien30.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Denne sommer tager 1000 madglade børn grydeskeen i egen hånd og sender forældrene ud af køkkenet. Sammen med frivillige instruktører bruger børnene fem dage på at dyrke madglæden imens nye venskaber spirer.
Landbrugets trepartsrepræsentanter tager ansvaret for Danmarks arealer: Nu skal det store arbejde for alvor omsættes lokalt24.6.2025 10:25:16 CEST | Pressemeddelelse
For præcis et år siden blev den grønne trepartsaftale indgået. I dag er arbejdet for at gøre aftalen til virkelighed rykket ud i 23 lokale treparter. I den grønne trepart omkring Limfjorden er der opbakning fra lodsejerne. Flere hundrede landmænd og lodsejere har foreslået arealer, der skal blive til mere natur, skov og vådområder omkring omegnen.
Lokale landmænd tager ansvar i den grønne trepart24.6.2025 10:24:45 CEST | Pressemeddelelse
Landbrugets trepartsrepræsentanter tager ansvaret for Danmarks arealer: Nu skal det store arbejde for alvor omsættes lokalt. Flere hundrede landmænd og lodsejere har foreslået arealer, der skal blive til mere natur, skov og vådområder omkring lillebælt.
Landbrugets trepartsrepræsentanter tager ansvar lokalt24.6.2025 10:23:50 CEST | Pressemeddelelse
For præcis et år siden blev den grønne trepartsaftale indgået. I dag er arbejdet for at gøre aftalen til virkelighed rykket ud i 23 lokale treparter. I den grønne trepart omkring Lillebælt er der god stemning og opbakning fra lodsejerne.
De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet23.6.2025 09:11:00 CEST | Pressemeddelelse
De nominerede til Køkkenprisen er nu fundet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum