Unge med grønne ambitioner og flair for fremtidens fødevarer søges

Befolkningen vokser og vi skal producere mere mad, der er sundt, smager godt og er produceret med respekt for klimaet. Det er en kæmpe udfordring, som fødevarebranchen skal være med til at løse. Og skal det lykkes, så kræver det blandt andet dygtige faglærte, der skal være med til at fremstille fremtidens fødevarer.
For at vise hvor mange forskellige fag og muligheder, der er i landbrugs- og fødevarebranchen, deltager Future Food i SKILLS 2022. Future Food er landbrugs- og fødevarebranchens fælles kampagneindsats for at flere vælger en uddannelse og karrierevej i fødevareklyngen.
- Vi deltager med budskabet om, at fødevareklyngen er et sted, hvor man kan gøre en forskel for en mere klimavenlig og bæredygtig verden. En erhvervsuddannelse i fødevarebranchen er både er vejen til spændende jobs, hvor man kan gøre en forskel, hvis man har en grøn spire i maven OG det er startskuddet til mange spændende udviklingsveje – for med en af fødevareklyngens erhvervsuddannelser åbner der sig mange døre til videre uddannelse senere i livet, siger Kathrine Blæsbjerg, projektleder for Future Food.
Søgningen til fødevareklyngens erhvervsuddannelser har i mange år peget i negativ retning. Seneste søgetal til 1. grundforløb fra Undervisningsministeriet viste dog en fremgang på knap 9 pct. siden sidste år. Det er en udvikling som skal fortsætte, for fødevarebranchen har brug for mange, dygtige mennesker til at sikre udviklingen af sunde kvalitetsfødevarer og ikke mindst hjælpe til den grønne omstilling.
Derfor håber partnerne bag Future Food, 3F, DI, GLS-A, JA, IDA, Frej og Landbrug & Fødevarer, at deltagelsen på i SKILLS vil få flere unge til at vælge en karriere i fødevarebranchen.
- SKILLS er Danmarks vigtigste uddannelsesmesse. For 3F er Future Foods stand på SKILLS et vigtigt vindue for at vise at arbejdsgivere og arbejdstagere står sammen om at få unge uddannelsessøgende til at rette blikket mod uddannelse og karriere i fødevareklyngen. Vi har brug for de unge til at sætte deres fingeraftryk på fremtidens bæredygtige fødevareproduktion, siger Peter K. Holm, gruppeformand for Den Grønne Gruppe 3F
- Uddannelse af unge, som kan blive fremtidens kompetente arbejdskraft i landbrugs- og fødevareproduktionen er vigtig som aldrig før. Omstilling til bæredygtig produktion og efterspørgsel på nye teknologier og processer, der kan bidrage til brugbare løsninger på vores klimaudfordringer er en fælles opgave, som vi må tage ansvar for. Det gør vi blandt andet med vores fælles projekt i Future Food, siger Anne Marie Hagelskjær Smit, HR- og Arbejdsmiljøchef GLS-A
- Fødevarebranchen bliver ofte forbundet med bagere og slagtere, men branchen har også masser af pladser til dygtige smede, procesoperatører og elektrikere. Generelt er branchen ret teknologitung, hvad enten det er mejerianlæg eller produktionslinjer, så der er garanti for et udfordrende job, hvor man samtidig lærer en del og kommer helt tæt på, hvordan vi producerer mad. Derfor er vi også glade for at se, at flere af deltagerne i dag allerede har jobs hos vores medlemmer”, siger Leif Nielsen, direktør i DI Fødevarer.
- Vi mangler faglærte medarbejdere på tværs af hele fødevareklyngen. Derfor har vi brug for at synliggøre de mange uddannelses- og karriereveje som vores erhverv indeholder. Til DM i Skills er der mulighed for at gøre netop det, og vi håber, at de unges faglige stolthed kan være med til at inspirere endnu flere til at vælge en erhvervsuddannelse inden for fødevareklyngen," siger Lone Andersen, viceformand i Landbrug & Fødevarer.
Billeder
Information om Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Køkkenprisen 2025 går til Skolerne i Oure23.10.2025 14:11:11 CEST | Pressemeddelelse
Landbrug & Fødevarer har i dag kåret Skolerne i Oure på Fyn som vinder af Køkkenprisen 2025 ved Økologisektionens årsmøde på Kalø Økologisk Landbrugsskole.
Her er restauranterne, der er nomineret til Årets ret med gris og Årets ret med ost 20251.10.2025 06:07:00 CEST | Pressemeddelelse
Siden sommeren er det strømmet ind med indstillinger fra hele landet til dette års kokkekonkurrencer, Årets ret med gris og Årets ret med ost, og nu er de nominerede fundet.
Danske kokke satte grøntsagerne i front24.9.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse af Landbrug & Fødevarer viser, at hver tredje dansker ønsker at spise mere mad fra planter i fremtiden. Derfor samledes nogle af Danmarks mest visionære kokke og madprofessionelle til Grønt Kokketræf 2025 for at gå foran og demonstrere, hvordan det grønne køkken kan inspirere branchen til at udvikle smagsoplevelser.
Store som små strømmede til Åbent Landbrug22.9.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Halm i lommerne, smil på læberne og nysgerrige spørgsmål. Sådan så det ud, da tusindvis af danskere i alle aldre i går søndag tog på opdagelse i sol, regn og blæst. Årets Åbent Landbrug havde i alt 94.989 besøgende og markerede 30-års jubilæet for den landsdækkende begivenhed, hvor landmænd og virksomheder inviterer danskerne indenfor.
Vær med til at fejre 30-års jubilæum for årets familiedag på landet18.9.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Træk i gummistøvlerne, tag familien i hånden og gå på opdagelse i landbruget, når Landbrug & Fødevarer inviterer til årets store familiedag på landet søndag den. 21. september. Siden 1995 har danske landmænd og fødevarevirksomheder holdt åbent for gæster, der gerne vil vide mere om, hvor deres mad kommer fra
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum

