Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Unge klimaaktivister fra hele verden indtager Københavns Rådhus

Del

Over 130 unge rykker ind på Københavns Rådhus, når det internationale klimatopmøde, C40 World Mayors Summit, lander i byen fra onsdag 9. oktober til lørdag 12. oktober

Torsdag 10. oktober kl. 9-15 er der meldt ”Youth Takeover” som en del af Københavns klimafestival og værtsbyprogram, Live Like Tomorrow. Her samles unge fra hele verden for at drøfte, hvordan de kan få mere indflydelse på byernes klimaindsatser, og hvordan de kan lære af hinanden i klimakampen.

Overborgmester Frank Jensen (S) har taget initiativ til at afholde ungetopmødet under C40-klimatopmødet. Overborgmesteren vil sikre, at verdens unge klimaforkæmpere tages med på råd, når mere end 80 borgmestre samles i København. Overborgmesteren mødtes allerede i april med unge fra Klimastrejke – Fridays for Future Denmark, Den Grønne Studenterbevægelse på Københavns Universitet, Københavns Fælleselevråd og Københavns Ungeråd for at høre deres stemme i klimakampen.

”Jeg er utrolig glad for, at det er lykkedes at samle over 130 unge fra hele verden under topmødet. Det er vigtigt, at de unge bliver hørt, og at vi lytter til deres ideer, når vi griber til handling i klimakampen. Det er nu, vi skal have konkrete klimaløsninger på bordet, og hvor alle gode forslag skal i spil”, udtaler overborgmester Frank Jensen (S).

Børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S) deltager i ungetopmødet og skyder debatten i gang, ligesom de unge også drøfter deres ideer med bydelegerede fra C40-topmødet.

”Jeg er dybt imponeret over de unges mod og engagement i klimakampen. De inspirerer beslutningstagere over hele verden, og jeg ser frem til at diskutere deres ideer til fremtidens bæredygtige byer i dag”, siger børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S).

Overborgmester Frank Jensen mødes allerede på topmødets første dag nu på onsdag med repræsentanter fra Youth Takeover for at tage hul på debatten. Derudover er der pressekonference fredag 11. oktober kl. 14-14.30 i Tivoli Kongrescenter, hvor repræsentanter fra ungetopmødet præsenterer ideer og resultater fra ungetopmødet. Overborgmesteren, borgmester i Los Angeles Eric Garcetti m.fl. deltager i pressekonferencen.

Københavns Kommune arrangerer Youth Takeover i samarbejde med Københavns Universitet, Next Generation City Action (DTU Skylab), tænketanken CONCITO og Planbørnefonden.

For mere information om Youth Takeover se: https://www.liveliketomorrow.dk/events/youthsummit/

Pressen skal akkreditere sig til C40 World Mayors Summit og pressekonferencen fredag 11. oktober kl. 14-14.30 på følgende link: https://www.eiseverywhere.com/ereg/index.php?eventid=406618&categoryid=3048214

Presse, der ønsker at dække Youth Takeover på Rådhuset torsdag 10. okt., skal akkrediteres særskilt. Kontakt Anette Amalie Juhl Lindschouw. Obs: Der er begrænsede pladser.

Kontakt: For pressehenvendelser kontakt venligst Anette Amalie Juhl Lindschouw, Koncernkommunikation i Københavns Kommune, IG9Q@kk.dk, tlf. 2613 6549.

Fakta om Youth Takeover på Københavns Rådhus

 • Over 130 unge fra hele verden deltager. Der er bl.a. unge fra Københavns Fælles Elevråd, Københavns Ungeråd, Københavns Klimaambassadører, Friday For Future, Den Grønne Studenterbevægelse på Københavns Universitet, internationale og danske unge fra projektet Next Generation City (by DTU Skylab) og unge fra Planbørnefonden.
 • De unge aktivister kommer fra 22 lande, herunder Danmark, USA, Belgien, Polen, Frankrig, Argentina, Chile, Ecuador, Mexico, Uganda, Sierra Leone, Columbia, Sydafrika, Sydkorea, Kenya, Etiopien, Zimbabwe, Nairobi, Storbritannien, Tjekkiet, Zambia og Tyskland.  
 • Youth Takeover på Rådhuset er initieret af Overborgmester Frank Jensen som opfølgning på et møde med unge klimaaktivister i april 2019.
 • De unge fremlægger resultaterne af torsdagens rundbordsdrøftelser ved en pressekonference på C40 World Mayors Summit fredag 11. okt. kl. 14-14.30 i Tivoli Kongrescenter.

Fakta om LIVE LIKE TOMORROW – Københavns klimafestival under C40-topmødet

 • Mere end 90 events, talks, workshops og debatter i festivalprogrammet.
 • Arrangementerne finder primært sted i området omkring Københavns Rådhus – i BLOX, på havnen ved BLOX, i Dansk Industri, i Rådhushallen og i Rådhushaven.
 • Alt fra organisationer, NGO’er, iværksættere, virksomheder inden for fødevarer, energi, mode, byggeri m.m. deltager med events og aktiviteter.
 • Københavns Kommune har afsat 1.075.000 kr. til Live Like Tomorrow, og Realdania har afsat 1.000.000 kr. til Live Like Tomorrow.

Fakta om C40-klimatopmødet

 • Realdania er siden 2014 strategisk partner i C40 Cities sammen med Bloomberg Philanthropies (USA) og Children’s Investment Fund Foundation (UK).
 • Paris-aftalen trådte i kraft i november 2016, og i den forbindelse lancerede C40-netværket Deadline2020-rapporten, som er C40-byernes ækvivalent til Paris-aftalen. Deadline 2020 sætter fokus på byernes afgørende rolle i forhold til at sikre en succesfuld implementering af Paris-aftalen og en grønnere og mere bæredygtig fremtid.
 • Deadline 2020 forpligter byerne til at reducere deres CO2-aftryk til 2,9 tons pr. borger pr. år inden 2030 (fra et globalt gennemsnit på 5 tons). Aftalen forpligter samtidig byerne til at have strategier og politikker på plads inden udgangen af 2020 for at sikre den hastige reduktion. Med timingen kort før 2020 vil fokus på topmødet være at skifte gear fra udvikling af strategier til implementering af løsninger.

Realdania finansierer sammen med Københavns Kommune afviklingen af topmødet.

Nøgleord

Billeder

Information om Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Københavns Rådhus
1599 København V

33 66 33 66https://www.kk.dk

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Officiel hyldest af Jonas Vingegaard fra balkonen på Københavns Rådhus onsdag23.7.2022 17:48:35 CEST | Pressemeddelelse

Jonas Vingegaard fra Glyngøre har helt fænomenalt bragt sig i vinderposition i Tour de France og cyklet sig ind i danskernes hjerter. Kom og vær med til den officielle hyldest på onsdag den 27. juli fra kl. 12.00 når han kører i åben bil gennem byen fra Københavns Lufthavn. Jonas Vingegaard forventes at ankomme til rådhuset kl. 13.00 og træde ud på balkonen mod Rådhuspladsen kl. 13.45.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum