Mobilhouse A/S

Unge kæmper for at finde et hjem

Del

Alt for mange studerende kæmper med næb og klør for at sikre sig en studiebolig inden studiestart i september. Mange må gå skuffede fra kampen og tage til takke med et værelse hos en bekendt eller et værelse på et vandrehjem indtil de kan finde et fast sted at sætte deres bøger.

Studieboliger i Kalundborg
Studieboliger i Kalundborg

Et liv som nomade var ikke, hvad Sofia Solborg ønskede, da hun startede på et studie og ledte efter en passende studiebolig. Sofia startede på en uddannelse i Roskilde i foråret og har indtil hun fandt en permanent bolig boet 2 andre steder.

-Jeg er så glad for at det er lykkedes mig at finde en lejlighed – det føles lidt som at vinde i lotteriet. Tænk, hvis jeg ikke havde fundet noget endnu og skulle kæmpe med alle de nyoptagede studerende.

Da uddannelsen lå i Roskilde, så kom det som en overraskelse for Sofia, hvor svært det var at finde en bolig:

- Jeg er blevet meget overrasket. Jeg vidste, at det måske ville blive svært, men det er jo ikke København eller Århus, så jeg havde forventet at have en bolig klar inden jeg skulle starte på uddannelsen.

Sofia måtte dog vente 4 måneder efter studiestart til hun fandt et sted, som hun kunne kalde sit hjem.

Lange ventelister i provinsen

Samme tendens ses andre provinsbyer. Mobilhouse, der udlejer studieboliger i Kalundborg har mærket en stor efterspørgsel op til studiestart.

- Vi har opstillet 22 midlertidige studieboliger, hvor der kan bo op til 30 personer. Dagen efter det blev meldt ud hvor de studerende var optagede fik vi omkring 60 opkald, hvilket er ret usædvanligt på en søndag. Vi har en venteliste på knap 70 personer og har måttet skuffe rigtig mange andre de seneste uger, fortæller Stine Dahl, marketingansvarlig hos Mobilhouse.

Beregninger fra Dansk Byggeri viser, at der mangler op imod 22.000 studievenlige boliger på landsplan. Og især på Sjælland, hvor nye uddannelser er dukket op i løbet af de seneste år er udbuddet ikke fulgt med.
I Region Sjælland alene er der ifølge uddannelses- og forskningsministeriet en stigning i antal optagede på en videregående uddannelse på ca. 25% i tidsperioden 2011 – 2018 – landsgennemsnittet i tilsvarende periode er på lidt mere end 15%.

Derfor kigger flere kommuner på midlertidige løsninger, der kan dække behovet her og nu og mulighederne er heldigvis blevet bedre de senere år. Folketinget kom med en hjælpende hånd sidste år, hvor de gennem planloven gav mulighed for opstilling af midlertidige studieboliger i op til 10 år, men endnu er det få kommuner, der har fået realiseret muligheden.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Studieboliger i Kalundborg
Studieboliger i Kalundborg
Download

Information om Mobilhouse A/S

Mobilhouse A/S
Amerikavej 1
7000 Fredericia

70 20 35 66https://mobilhouse.dk/

Mobilhouse blev stiftet i 1961, og har siden udviklet sig til at være en virksomhed med et bredt sortiment inden for pavilloner, skurvogne og moduler og nu også studieboliger.

Vi leverer alle typer skurvogne til byggebranchen, herunder mandskabsvogne, beboelsesvogne, kontorvogne, toiletvogne samt containere. Vi holder en høj standard, så kunderne kan være sikre på, at vognene er i orden både ved køb og leje.

Vi har stor erfaring indenfor genhusnings- og institutionløsninger. Det betyder, at vi er i stand til at opstille store som små genhusningløsninger indenfor meget kort tid over hele landet.

Den brede erfaring og ekspertise vi gennem mere end 50 år har opnået, gør os i stand til at levere netop den standard eller special-løsning, som den specifikke kunde har behov for. Vi bygger også nyt, hvis der er behov for en løsning som ikke er i vores sortiment.

Vi er landsdækkende og har udover hovedkontoret i Taulov ved Fredericia også en afdeling i Bjæverskov.

 

Følg pressemeddelelser fra Mobilhouse A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Mobilhouse A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum