DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

Unge debattører indgår debatløfte før DM i Debat

Del

Der er brug for et opgør med den dårlige tone i den offentlige debat. Derfor indgår deltagerne i DM i debat et debatløfte for at sætte fokus på den gode tone i debatten.

Bølgerne kan gå højt, når 32 unge, skarpe debattører traditionen tro dyster på ord og holdninger til DM i Debat. Men når de indledende runder går i gang i aften, handler det ikke kun om at vinde, men også om at holde en god tone i debatten.

Samtlige debattører har nemlig indgået et debatløfte, som forpligter dem til at have en respektfuld og konstruktiv debat, og det vækker begejstring hos deltagerne:

"Som tidligere og nuværende deltager i DM i Debat synes jeg, det er rigtigt vigtigt, vi har fokus på den gode tone i den offentlige debat - også selvom det er en konkurrence," siger Carl Emil Lind Christensen, som stiller op for Dansk Metal (Ungdom?).

“Jeg kender alt for mange, som holder sig ude af den offentlige debat, fordi tonen bliver for grim. Derfor har jeg stolt underskrevet Debatløftet,” siger Cille Hald Egholm, som stiller op for Venstres Ungdom.

Debatløftet består af fire punkter: 1. Hav øje på bolden, ikke personen, 2. Hold en respektfuld tone, 3. Giv plads og 4. Anerkend din moddebattør.

DM i debat skal være frontløber
Debatløftet kommer på initiativ af DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd og Politiken, som er arrangørerne bag DM i Debat, for at sætte fokus på den gode offentlige debat ved at lade debattørerne være frontløbere.

DUFs demokratianalyse viser, at mange unge afholder sig fra at deltage i den offentlige debat på grund af den dårlige tone. Blandt de 16-25-årige er mere end 3 ud af 5 helt eller delvist enige i, at tonen i samfundsdebatten online giver dem mindre lyst til at give deres mening til kende.

Fakta om DM i Debat:

  • DUF og Politiken har siden 2011 afholdt DM i Debat med det formål at give unge en platform til at udbrede deres holdninger, værdier og ideologiske grundlag.
  • Blandt tidligere vindere af DM i Debat finder man blandt andre Peter Hummelgaard Thomsen (Danmarks Socialdemokratiske Ungdom), Gry Möger Poulsen (fhv. Socialistisk Folkepartis Ungdom), Morten Dahlin (Venstres Ungdom), Morten Ryom (Erhvervsskolernes Elev-Organisation), Lawand Hiwa Namo, meningsdanner og tidligere elev på Politikens Debattør- og kritikerskole, og Alex Vanopslagh (Liberal Alliances Ungdom).
  • Deltagerne bliver indstillet af og kommer primært fra det danske foreningsliv, herunder DUFs medlemsorganisationer, eller de bliver indstillet via Politikens Debattør- og Kritikerskole.
  • De indledende runder afholdes den 19. og 31. maj på Politikens scene, Pressen, i København. Semifinalen og finalen afholdes på Folkemødet i Allinge på Bornholm hhv. den 17. og 18. juni.
 
 

Billeder

Vedhæftede filer

Information om DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
Scherfigsvej 5
2100 København Ø

+45 3929 8888https://duf.dk/

 

 
 

Følg pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

Måling: Størstedelen af unge er bekymrede for en tredje verdenskrig25.5.2022 11:10:27 CEST | Pressemeddelelse

Mere end hver anden ung mellem 18 og 30 år er bekymrede for, at der udbryder en tredje verdenskrig inden for de næste fem år. Størstedelen af de unge ønsker at øge forsvarsbudgettet og er villige til selv at boykotte produkter fra virksomheder, der fortsætter deres aktiviteter i Rusland. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion for DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd. Vi er ikke længere den ubekymrede ungdom, der kun har levet i fredstid, mener Christine Ravn Lund, forkvinde for DUF.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum