MoneyArcher.com

Undersøgelse: Virkelig dyrt at købe elbil i Danmark

Del

Med regeringens mål om en 70% reduktion af CO2 udledning inden 2030, kommer der mere fokus på elbiler. MoneyArcher.com har taget et kig på prisforskellen på elbiler og hybridbiler rundt om i verden.

Der er ingen tvivl om, at hvis målet om en stor reduktion af CO2 udledning skal opnås inden 2030, så skal en stor del af danskerne skifte deres benzin- eller dieselbil ud med en hybrid- eller elbil. 

I 2018 blev der cirka solgt 1.500 elbiler i Danmark. Dette tal var helt oppe på cirka 46.000 i Norge, hvilket svare til cirka 1/3 af bilerne solgt var elbiler. 

Derfor er det også interessant at kigge på hvor dyrt det er at købe hybridbil eller elbil i Danmark i forhold til andre lande. 

- Der er ingen tvivl om at prisen i høj grad påvirker, hvor hurtigt et skifte fra benzindrevne biler over til eldrevne biler vi vil få, udtaler Rolf Hansen fra MoneyArcher.com

Danmark er det klart dyreste sted at købe en Toyota Prius Plus Hybrid

Hvis du gerne vil købe en Toyota Prius Plus Hybrid 25% billigere end i Danmark, så kan du frit vælge fra hylden. Alle andre lande i MoneyArcher.com's undersøgelse er nemlig væsentligt billigere at købe den i. Selv Finland, som er det andet dyreste land, er cirka 10.000 Euro billigere.

I lande som Belgien har man valgt at elbiler inkluderet denne hybrid skal betale den laveste skat. Det betyder at du her kan få den til cirka 14.000 Euro billigere end i Danmark. 

Også blandt de dyreste steder at købe en Tesla Model 3

Vi tager måske ikke den triste placering som dyreste sted at købe en Tesla Model 3, men vi er meget langt fra at være det billigste sted. Her er det eksempelvis mere end 11.000 Euro billigere at købe den i Norge. 

Den lavere pris der er på elbiler i en lang række lande, er i høj grad på grund af lavere skatter. Mange lande som Norge, Tyskland og Belgien har valgt at have lavere skatter på elbiler eller helt at fjerne dem. 

- Det er tydeligt at den lavere pris på Tesla har øget salget i blandt andet Norge. Vil man fra politisk side gerne hurtigt øge antallet af elbiler og hybridbiler i gadebilledet, så er det derfor en god ide at kigge på prisen, siger Rolf Hansen. 

Du kan læse mere om undersøgelsen og finde priserne for de enkelte lande her.

Nøgleord

Kontakter

Rolf Hansen: rolf@moneyarcher.com

Billeder

Links

Information om MoneyArcher.com

MoneyArcher.com
MoneyArcher.com
Borupvang 2b
2750 Ballerup

https://moneyarcher.com/dk/

MoneyArcher.com er en global sammenligningstjeneste, der siden 2013 har hjulpet danskerne med at sammenligne priser på lån. 

Det er nu også muligt at finde deres app på Google Play eller AppStore

Følg pressemeddelelser fra MoneyArcher.com

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra MoneyArcher.com