Halsnæs Kommune

Undersøgelse sætter fokus på din sundhed

Del

Hvordan har du det? Det spørgsmål har 2450 tilfældigt udvalgte borgere i Halsnæs fået i deres e-boks. Spørgsmålet er en del af en landsdækkende spørgeskemaundersøgelse, som skal klarlægge, hvordan du som borger i Halsnæs og i resten af landets kommuner har det, når det kommer til din fysiske og psykiske sundhed. Det sker for at kunne sætte ind med målrettet forebyggelse og bedre behandling af sygdomme lokalt.

Udvalgsformand for Sundhed og Forebyggelse i Halsnæs Kommune, Michael Thomsen ser frem til at få indblik i borgernes sundhed og trivsel og understreger vigtigheden af undersøgelsen:

”Når vi ser på sundhedstilstanden i Halsnæs, så er der stadig plads til forbedring. Derfor arbejder vi også løbende på at øge den. For at kunne gøre det er det vigtigt, at du som borger giver os indblik i, hvordan det står til med sundhed, sygdom og trivsel i vores kommune. Jo mere information vi modtager, des bedre kan vi målrette vores forebyggende indsatser og i højere grad prioritere vores ressourcer, så der bliver sat ind, der hvor behovet er størst. Her er sundhedsundersøgelsen netop et vigtigt redskab,” forklarer Michael Thomsen.

I alt har cirka 300.000 tilfældigt udvalgte danskere over 16 år fået et spørgeskema i deres digitale postkasse eller pr. brev. Så tjek din e-boks og se om det lige netop er dig, der har modtaget spørgeskemaet. Undersøgelsen af danskernes sundhed og trivsel løber fra 5. februar til 12. maj. Det er alle fem regioner, Sundhedsstyrelsen og Statens Institut for Folkesundhed, SDU som står bag undersøgelsen, som skal bruges til at give et billede af danskernes sundhed på landsplan og i de enkelte kommuner.

Dit svar gør gavn i Halsnæs

Det er fjerde gang siden 2010, at undersøgelsen ”Hvordan har du det” laves i hele Danmark. Undersøgelsen skal give et unikt billede af, om danskernes sundhed og trivsel er blevet bedre gennem årene og hvor i landet, der er særlige udfordringer netop nu.

Sidste gang svarede 53% af jer borgere på undersøgelsen, og denne gang håber Halsnæs Kommune, at endnu flere vil bidrage med viden om sundheden i Halsnæs.

Resultaterne af undersøgelsen bruger Halsnæs Kommune som grundlag til at tilrettelægge og prioritere de sundhedsfremmende og forebyggende indsatser i kommunen.

Resultatet fra den sidste undersøgelse tilbage i 2017 viste, at der her i Halsnæs var plads til forbedring, særligt når det kommer til vores motions- og rygevaner. Blandt andet var der flere der røg, flere der var svært overvægtige og flere der ikke fik nok motion i hverdagen, sammenlignet med i 2013. Det førte blandt andet til en række prioriteringer og tilbud netop inden for disse områder i Halsnæs.

Kontakter

Michael Thomsen
Udvalgsformand for Sundhed og Forebyggelse i Halsnæs Kommune
Telefon: 2127 0380

Louise Simone Hansen
Sundhedskonsulent i Halsnæs Kommune
Telefon: 2035 1425

Billeder

Information om Halsnæs Kommune

Halsnæs Kommune
Halsnæs Kommune
Rådhuspladsen 1
3300 Frederiksværk

+45 47 78 40 00https://halsnaes.dk/

Halsnæs Kommune er placeret i naturskønne omgivelser i det nordvestlige hjørne af Nordsjælland. Vores motto er: "Halsnæs - rå og autentisk. Her er ikke for fint, og det føles ægte". Kom og vær med!

Følg pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum