Gjensidige

Undersøgelse: Hver femte dansker har fået tilsendt seksuelt krænkede materiale

Del
Hver dag oplever et stort antal danskere at modtage seksuelt krænkende indhold, viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige.

Op mod 800.000 danskere har oplevet at modtage seksuelt krænkende indhold på enten sin mobiltelefon eller på internettet. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for forsikringsselskabet Gjensidige.  

I undersøgelsen svarer godt hver femte dansker nemlig, at de har fået tilsendt seksuelt krænkende indhold, og det er et tal, der overrasker og bekymrer Louise Brix, fagchef i Sundhed hos Gjensidige.  

For de digitale krænkelser som alt for mange danskere modtager på daglig basis kan nemlig opleves som værende voldsomme på samme måde som fysiske krænkelser, mens bødestørrelsen for eksempelvis uopfordret af sende et billede af sine kønsdele udløser den samme bødestørrelse, som hvis man havde blottet sig offentligt. 

“Selvom krænkelser sker digitalt, så er konsekvensen for modtageren i mange tilfælde lige så voldsomme, som hvis det var sket fysisk. Desværre er de digitale krænkelser også et område det er utroligt svært at forebygge og sikre sig imod. Derfor er det også vigtigt, at man søger hjælp ikke bare hos myndighederne, men også hos fagpersonale, der kan hjælpe med at bearbejde oplevelsen,“ lyder det fra Louise Brix.  

Undersøgelsen viser også, at problemet er størst blandt de 18-29-årige. Helt op mod hver fjerde voksne dansker under 30 har nemlig oplevet at modtage seksuelt krænkende indhold. Og selvom netop denne aldersgruppe også er mere til stede på internettet og sociale medier, berettiger det altså ikke til, at de i højere grad skal udsættes for krænkelser.  

“De unge voksne er naturligvis også dem, der er mest eksponerede for internettet og sociale medier, men det må ikke være en årsag til, at de i endnu højere grad skal udsættes for krænkende adfærd. Vi oplever heldigvis, at der i den yngre generation er stort fokus på den mentale sundhed, og vi håber derfor også, at rigtig mange der oplever krænkende adfærd, er gode til at få den nødvendige hjælp efterfølgende,” siger Louise Brix.  

Hvis man oplever at modtage seksuelt krænkende indhold på internettet, er det vigtigt, at man søger hjælp eksempelvis hos sin forsikring samt sørger for at anmelde det til politiet. 

 Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget blandt 1.009 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år af Kantar Gallup for Gjensidige i februar og marts 2023. 

Har du oplevet at få tilsendt seksuelt krænkende indhold til din mobiltelefon eller computer? 

Ja 

18% 

Nej 

80% 

Ved ikke/ønsker ikke at svare 

2% 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Gjensidige

Gjensidige
Gjensidige
A.C. Meyers Vænge 9
2450 København SV

70 10 90 09https://www.gjensidige.dk/

Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskab, som er noteret på Oslo Børs. Vi har ca. 3.800 medarbejdere og tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også pension og opsparing. Driftsindtægterne var 30 mia. NOK i 2021, mens forvaltningskapitalen udgjorde 130 mia. NOK. 

Følg pressemeddelelser fra Gjensidige

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gjensidige

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum