Gymnasieskolernes Lærerforening

Undersøgelse: Genåbnede gymnasier har holdt smitten ude

Del

Ét smitteudbrud på ét gymnasium, hvor én elev og én lærer blev smittet. Det er omfanget af smittespredningen på de gymnasier, der fik lov at åbne fysisk for elever den 1. marts. Det viser en rundspørge til de pågældende gymnasier i Nordjylland, Vestjylland og Bornholm, som gymnasieskolen.dk, Danske Gymnasier og Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier har foretaget.

De almene gymnasier og erhvervsgymnasierne kunne byde 3.g-eleverne velkommen tilbage den 1. marts under forudsætning af, at både lærere og elever bliver testet to gange om ugen. Campus Bornholm har åbnet for alle elever på fuld tid. 
Mere end 10.000 gymnasieelever og 1.900 medarbejdere har fysisk været til stede på skolerne siden første marts. Det har dog kun ført til et smitteudbrud på en skole, og det pågældende sted smittede personen kun to andre. 

Det viser rundspørgen:
Antal elever i skole fra 1. marts: 10.449
Antal medarbejdere i skole fra 1. marts: 1.928
Antal smitteudbrud: 1 (en person har smittet en lærer og en elev)
Antal positive test ved de to ugentlige test: 17
Antal personer fra gymnasierne sendt i isolation som nær kontakt til en smittet: 74

Fakta om rundspørge
Alle genåbnede gymnasier i Nordjylland, Vestjylland og Bornholm har modtaget mail med spørgsmålene om smitte og test.
28 ud af 32 rektorer fra almene gymnasier har svaret.
15 ud af 15 direktører fra erhvervsskoler med et eller flere gymnasier har svaret.
Svarene er afgivet den 15. til 17. marts.
Rundspørgen er lavet i samarbejde mellem Gymnasieskolernes Lærerforenings fagblad Gymnasieskolen, Danske Gymnasier og Danske Erhvervsskoler- og Gymnasier.

Link til artiklen på gymnasieskolen.dk om rundspørgen:
https://gymnasieskolen.dk/undersoegelse-genaabnede-gymnasier-har-holdt-smitten-ude

Nøgleord

Kontakter

Yderligere information hos
Johan Rasmussen, journalist
Gymnasieskolen
tlf. 26 15 48 17
johan@gl.org

Links

Information om Gymnasieskolernes Lærerforening

Gymnasieskolernes Lærerforening
Vesterbrogade 16
1620 København V

http://www.gl.org

Gymnasielærernes faglige organisation

Følg pressemeddelelser fra Gymnasieskolernes Lærerforening

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gymnasieskolernes Lærerforening

Er svaret på færre unge flere skoler?27.10.2021 11:05:36 CEST | Pressemeddelelse

”Det er prisværdigt, at regeringen fremhæver betydningen af uddannelse og vil sikre ungdomsuddannelser over hele landet. Vi er fuldt og helt enige med regeringen i, at det er afgørende, at de unge, der i dag ikke får en ungdomsuddannelse, hjælpes til uddannelse. Men i en tid med færre og færre unge risikerer vi, at vi får splittet bæredygtige gymnasier og andre ungdomsuddannelser op i ikke levedygtige, små skoler. Faktisk har vi i sektoren i forvejen mange bekymringer om, hvorvidt det er muligt at fastholde det eksisterende finmaskede net af ungdomsuddannelser, i de kommende år,” siger Tomas Kepler, formand for Gymnasieskolernes Lærerforening.

GL: Over middel til ekspertgruppe om ny karakterskala1.10.2020 06:01:17 CEST | Pressemeddelelse

"Jeg ser positivt på de to modeller til en ny karakterskala, som ekspertgruppen læner sig op ad. Jeg foretrækker, at der kun er spring på 1 mellem karaktererne, og det falder ud til fordel for modellen 0-6. Men begge modeller skaber inden for 7 trin plads til en ekstra midterkarakter og afskaffer den nuværende skalas pædagogiske dumheder: De store og uensartede spring mellem karaktererne og den ubrugelige minus-03-karakter", siger GL's formand Tomas Kepler.