Haderslev Kommune

Underskrift på en højteknologisk fremtid for Vojens Lufthavn

Del

Fredag formiddag underskrev Haderslev Kommune og virksomheden BBHS to kontrakter om installation af et nyudviklet, automatisk baggagehåndteringssystem i Vojens Lufthavn.

”Vi er ready to take off”!

Med de ord satte borgmester i Haderslev Kommune H. P. Geil og CEO i virksomheden BBHS Martin Sattrup Christensen deres underskrifter på to kontrakter fredag formiddag.

Aftalerne betyder, at BBHS i løbet af foråret og sommeren 2017 kan installere det højteknologiske baggagehåndteringssystem Bulk Baggage Handling i Vojens Lufthavn.

For borgmester H. P. Geil repræsenterer aftalen en højteknologisk og særdeles erhvervsvenlig fremtid for Vojens Lufthavn.

”Det er jo en underskrift på ny fremtid for Vojens Lufthavn. Det kommer til at trække en masse aktivitet herud, og jeg tror det kommer til at betyde rigtig meget for hele området. Så det er en stor dag,” siger han.

Kontrakterne rummer for det første en aftale om, at Haderslev Kommune udvider lufthavnens faciliteter, så den kan rumme BBHS’ baggagehåndteringssystem ved både ankomst og afgang. Og for det andet, at BBHS etablerer dette baggagehåndteringssystem, så det kan bruges af lufthavnen og samtidig tjene som showcase for virksomheden.

Martin Sattrup Christensen kalder aftalen for en milepæl.

”Vi har længe ledt efter et sted, hvor vi kan demonstrere vores systemer i praksis, vise de mange arbejdsmiljømæssige fordele, og samtidig træne og oplære teknikere og personale fra andre internationale lufthavne. Det har vi fundet her, og at det så samtidig medfører et stort vækstpotentiale i lufthavnen, er jo kun dejligt”, siger han. 

Udvidelsen begynder allerede i dette forår og forventes afsluttet midt på sommeren 2017.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Vedhæftede filer

Links

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Sønderjyske storrygere får hjælp til at kvitte tobakken11.1.2018 08:00pressemeddelelse

Sundhedsprofilundersøgelsen ”Hvordan har du det” fra 2013 viste, at andelen af storrygere i de fire sønderjyske kommuner ligger over landsgennemsnittet på 8,2 procent. I Sønderborg Kommune er den 9,0 procent, 9,8 procent i Haderslev Kommune, 10,3 procent i Aabenraa Kommune og 10,8 procent i Tønder Kommune. I 2014 besluttede de fire sønderjyske kommuner, at det skulle der ændres på. De indledte et tæt samarbejde om en fokuseret og målrettet tobaksforebyggelsesindsats, der skulle gøre flere sønderjyske storrygere røgfrie. Samarbejdet hedder ”Sønderjylland knækker tobakken sammen” og omfatter også Sygehus Sønderjylland og de praktiserende læger i de fire sønderjyske kommuner. Sundhedsstyrelsen har støttet projektet med 3,4 mio. kr. Fra 2015 og frem til udgangen af 2017 har storrygere, der har deltaget i et rygestopforløb i de fire sønderjyske kommuner, fået tilbud om tilskud til nikotinprodukter i op til otte uger. ”Min oplevelse med rygestopkurset er gået over al forventning. Jeg har ald

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum