DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

Under en tredjedel af erhvervsskoleeleverne tror, at de ville kunne gøre en forskel, hvis de engagerede sig

Del

Under en tredjedel af erhvervsskoleeleverne har en tro på, at de kunne gøre en forskel, hvis de selv engagerede sig. De har lav tiltro til politikerne, og de oplever ikke, at det er muligt at få politisk indflydelse – og så vil få af dem stemme, hvis der var Folketingsvalg i morgen. Det viser ny analyse fra Dansk Ungdoms Fællesråd

Siden 2017 har Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) og Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) afholdt arrangementet ”Demokratiets Dag” på erhvervsskoler i hele landet. Arrangementet har til formål at styrke erhvervsskoleelevernes demokratiske deltagelse og forståelse.

I den anledning har DUF foretaget en spørgeskemaundersøgelse blandt 2170 erhvervsskole- og FGU-elever og resultatet er tydeligt: erhvervsskoleelever mangler demokratisk selvtillid.

Ingen handlemuligheder

Under en femtedel af erhvervsskoleeleverne oplever generelt, at politikerne tager deres problemer alvorligt. Og under en tredjedel tror på, at politikerne ville tage deres problemer alvorligt, hvis de snakkede med dem personligt.

Samtidig oplever eleverne ikke, at de har nogen handlemuligheder. Kun lidt over en fjerdedel af eleverne oplever, at de i høj eller nogen grad har mulighed for at engagere sig og søge indflydelse, og tilsvarende føler under en tredjedel af eleverne, at de overhovedet ville kunne gøre en forskel, hvis de engagerede sig politisk i f.eks. en elevorganisation eller et ungdomsparti.

”Tidligere har man troet, at årsagen til den lave valgdeltagelse blandt erhvervsskoleelever er, at de ikke mener noget. Men det er forkert. Vores analyse viser, at erhvervsskoleelever har masser af holdninger. Problemet er, at de ikke tror på, at de kan gøre en forskel” fortæller Chris Borup Preuss, der er formand for DUF.

Kun halvdelen vil stemme

Knap halvdelen af de adspurgte elever siger, at de helt sikkert ville stemme, hvis der var valg til Folketinget i morgen. Samtidig siger en fjerdedel af eleverne, at de helt sikkert ikke eller formentlig ikke ville stemme.

Det er dog en positiv udvikling siden 2017, da DUF til Demokratiets Dag stillede samme spørgsmål. Her svarede under en tredjedel af eleverne, at de helt sikkert ville stemme, hvis der var valg i morgen.

”Når demokratitoget tøffer afsted, så er det desværre ikke alle, der hopper på – og det har vi som samfund et ansvar for at gøre noget ved” udtaler Chris Borup Preuss.

Derfor udbyder DUF og FH hvert år konceptet ”Demokratiets Dag” til Erhvervsskoler og FGU-institutioner. Her bliver eleverne over en hel skoledag præsenteret for politik, debat og demokrati.

 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
Scherfigsvej 5
2100 København Ø

+45 3929 8888https://duf.dk/

DUF er en paraplyorganisation for ca. 80 demokratiske, samfundsengagerende og landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. Spejdere, rollespillere, studenterorganisationer, kirkelige foreninger, miljøorganisationer og de politiske ungdomsorganisationer er blandt medlemmerne.

 
 
 
 
 
 

Følg pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

DUF følger anbefalinger for at forebygge og håndtere seksuelle grænseoverskridelser og krænkelser i de politiske ungdomsorganisationer9.6.2021 21:32:00 CEST | Pressemeddelelse

En ny undersøgelse, som Sex & Samfund og Børns Vilkår har lavet for DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd, viser, at unge, der engagerer sig i ungdomspolitik, oplever et helt særligt fællesskab, som de fleste trives i. Der er dog udbredte problemer med grænseoverskridende og krænkende adfærd på tværs af ungdomsorganisationerne. Derfor opretter DUF blandt andet en ny lederuddannelse og whistleblowerordning for at forebygge og håndtere seksuelle grænseoverskridelser og krænkelser i de politiske ungdomsorganisationer.

DUF: Seks skarpe anbefalinger fra unge til ny udviklingspolitisk strategi6.5.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I næste uge begynder de politiske forhandlinger om den nye udviklingspolitiske strategi. Som bidrag til det forestående arbejde har ungdommen formuleret seks konkrete anbefalinger, der kan styrke den kommende strategi og ikke mindst sikre et stort og udbytterigt fokus på unge. DUF har i dag sendt anbefalingerne til udviklingsminister Flemming Møller Mortensen og udviklingsordførerne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum