Esbjerg Kommune

Ukrainske flygtninge står i kø for at få et job i Esbjergs virksomheder

Del

I Esbjerg Kommune starter Tilflytterservice og Jobcentret med at hjælpe de ukrainske flygtninge i arbejde allerede inden de har fået opholdsbevis, og det har allerede sendt 32 ukrainere ud på arbejdsmarkedet.

De ukrainske flygtninge bliver hjulpet godt på vej mod at finde deres nye arbejdsgiver blandt de mange virksomheder i Esbjerg Kommune. Foto: Colourbox
De ukrainske flygtninge bliver hjulpet godt på vej mod at finde deres nye arbejdsgiver blandt de mange virksomheder i Esbjerg Kommune. Foto: Colourbox

32 ukrainske flygtninge er allerede godt i gang hos deres nye arbejdsgivere rundt i hele Esbjerg Kommune. Fire af dem er startet hos Blue Water Shipping i Esbjerg:

”Vi vil rigtig gerne være med til at integrere de mennesker, der er havnet i en meget ulykkelig situation på grund af krigen, og vi oplever en gruppe mennesker, der har fine kompetencer og en lyst til at komme i gang hos os og bidrage til vores forretning. Så det er et godt match for os,” forklarer Jan Hjortlund, kommunikationschef hos Blue Water Shipping.

Skaber kontakt

Esbjerg Kommunes Tilflytterservice og Jobcenter har succes med at hjælpe de ukrainske flygtninge ud på arbejdsmarkedet, der er nemlig mange ting, de kan hjælpe med, allerede før de ukrainske flygtninge har fået deres opholdsbevis:

”Vi og Jobcentret hjælper både med få lavet et CV, hjælper med idéer til, hvilke virksomheder de kan opsøge, giver dem information om jobsøgningskulturen i Danmark og hjælper dem med at blive oprettet på Jobnet,” fortæller bosætningskoordinator Pia Enemark fra Tilflytterservice.

En anden del af succesen med at få de ukrainske flygtninge ud på arbejdsmarkedet ligger også i Jobcentrets opsøgende arbejde med at skabe kontakt til så mange virksomheder som muligt, så Jobcentret kan formidle ukrainske jobansøgere til.

Virksomheder er velkomne

”Vi forsøger at række ud til så mange virksomheder som muligt, men virksomheder er naturligvis også meget velkomne til at tage fat i os. Vi viser gerne de forskellige CV’er og vejleder omkring de forskellige muligheder der er for at ansætte ukrainere,” fortæller Pia Damtoft, jobcenterchef hos Esbjerg Jobcenter.

De ukrainske flygtninge, der er kommet i job, har både fået fuldtidsjob, der matcher deres uddannelse og erfaring, andre har fået ufaglærte jobs eller deltidsjobs, men søger fortsat fuldtidsstillinger, som matcher deres kompetencer.

Alt i alt er der ca. 100 ukrainere, der gerne vil finde et arbejde her i kommunen.


FAKTA

De ukrainske flygtninge, der har fået jobs i en virksomhed i Esbjerg Kommune, har fået følgende typer jobs: Rengøring, Kantine, Chauffør, Ingeniør, Account management, Controller, Pædagogisk assistent og Opvasker/afrydder.

Jobsene fordele sig indenfor følgende typer virksomheder:

Hotel, Rengøring, Børnehave, Landbrug, Café, Supermarked, Shipping og Teknisk produktion.

Kontakter

Pia Enemark, bosætningskoordinator hos Tilflytterservice, mobil: 20473206, mail: piene@esbjerg.dk

Pia Damtoft, jobcenterchef, Esbjerg Jobcenter, mobil: 40208973, mail: pind@esbjerg.dk

Jan Hjortlund, kommunikationschef hos Blue Water Shipping, mobil: 2999 9637, mail: jah@bws.dk

Billeder

De ukrainske flygtninge bliver hjulpet godt på vej mod at finde deres nye arbejdsgiver blandt de mange virksomheder i Esbjerg Kommune. Foto: Colourbox
De ukrainske flygtninge bliver hjulpet godt på vej mod at finde deres nye arbejdsgiver blandt de mange virksomheder i Esbjerg Kommune. Foto: Colourbox
Download

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Stor tilfredshed med intravenøs behandling i eget hjem eller på sygeplejeklinikker20.5.2022 14:42:13 CEST | Pressemeddelelse

I et nært og sammenhængende sundhedsvæsen skal flere opgaver løses tæt på borgerne. En aftale mellem Esbjerg Kommune og Sydvestjysk Sygehus har gjort det muligt for borgere at få intravenøs behandling derhjemme eller på en kommunal sygeplejeklinik. Behandlingen udføres af kommunens sygeplejersker, men under lægefagligt ansvar fra sygehuset og med finansiering fra sygehuset. Den første evaluering viser stor tilfredshed med ordningen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum