Esbjerg Kommune

Ukrainsk medarbejder skal tage imod landsmænd, når de kommer til Esbjerg

Del

Esbjerg Kommunes Tilflytterservice har netop ansat en ukrainsk medarbejder, som bor i kommunen, til at tage imod ukrainske flygtninge og hjælpe dem til rette, når de kommer hertil i forbindelse med situationen i Ukraine.

Som et led i Esbjerg Kommunes tiltag for at hjælpe flygtninge fra Ukraine har kommunen nu ansat en ukrainsk medarbejder, Olga Romanets, som ca. 15 timer om ugen vil være en del af kommunens Tilflytterservice. Her vil hun få til opgave at tage godt imod sine landsmænd og hjælpe dem til rette, hvis eller når de kommer til Esbjerg fra Ukraine.

- Vi glæder os over at få Olga Romanets med på holdet i Tilflytterservice, så vi kan tage bedst muligt imod de ukrainere, der kommer hertil som følge af krigen i Ukraine, siger kommunikationschef og chef for Event og Tilflytterservice i Esbjerg Kommune, Thomas Reil.

Olga Romanets er dansk gift og bor i Esbjerg sammen med sin mand og deres to børn. Hun har en baggrund som blandt andet engelsk-russisk-ukrainsk tolk og har, siden hun i 2009 flyttede til Danmark, blandt andet uddannet sig til social- og sundhedsassistent og arbejdet først som medhjælpende hustru på et landbrug og siden i en række job inden for rengøring, kantine og service.

Som herboende ukrainer er Olga Romanets allerede dybt involveret i at hjælpe som følge af situationen i Ukraine. Hun har blandt andet selv givet husly til flere nytilkomne ukrainere i sit eget hjem. Mange esbjergensere har også allerede meldt sig på banen med tilbud om at stille en bolig midlertidigt til rådighed for ukrainske flygtninge, og det er blandt andet opgaven med at fordele boliger og etablere kontakt mellem de danske værter og de ukrainske borgere, som Olga Romanets skal hjælpe med.

Se alle Esbjerg Kommunes tiltag i forbindelse med situationen i Ukraine på hjemmesiden www.esbjerg.dk/ukraine.

Kontakter

Thomas Reil, kommunikationschef og chef for Event og Tilflytterservice, Esbjerg Kommune, tlf. 21 37 92 84

Olga Romanets, medarbejder i Tilflytterservice, Esbjerg Kommune, tlf. 42 25 80 94

Links

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Stor tilfredshed med intravenøs behandling i eget hjem eller på sygeplejeklinikker20.5.2022 14:42:13 CEST | Pressemeddelelse

I et nært og sammenhængende sundhedsvæsen skal flere opgaver løses tæt på borgerne. En aftale mellem Esbjerg Kommune og Sydvestjysk Sygehus har gjort det muligt for borgere at få intravenøs behandling derhjemme eller på en kommunal sygeplejeklinik. Behandlingen udføres af kommunens sygeplejersker, men under lægefagligt ansvar fra sygehuset og med finansiering fra sygehuset. Den første evaluering viser stor tilfredshed med ordningen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum