Reddernes Fagforening

Uhørt forskelsbehandling af privatansatte ambulancereddere ved fordeling af vinterpakken

Del

Reddernes Fagforening frygter for endnu større personaleflugt i landets ambulancetjenester efter ulige fordeling af regeringens vinterpakke. Fagforeningen kræver flere midler til alle reddere også til de reddere, som er ansat i den private del af ambulancetjenesterne.

Personaleflugt og endnu mere pres på ambulance- og sygetransportpersonale til potentiel skade for patienter i hele landet. Det kan blive resultatet, hvis Regionerne bliver ved med at ignorere de store problemer med arbejdspres og personalemangel i ambulancetjenesterne, som findes i hele landet. 

Sådan lyder kritikken fra Reddernes Fagforening, efter fire ud af fem regioner har fordelt regeringens vinterpakke, og ambulancepersonale endnu engang i flere af regionerne er blevet så godt som overset. Kun få midler er blevet tildelt redderne – og de reddere, som er ansat i privat regi får slet ingenting, og det er en ret stor gruppe.

”Vi frygter, at endnu flere reddere vil flygte fra et fag, som allerede er præget af mandskabsflugt. Redderne har gennem mange år fundet sig i store forringelser af deres arbejdsvilkår, selv om de har fået flere og flere kompetencer. Nu glemmer flere af regionerne endnu en gang redderne. Vi står ellers i forreste række i ambulancerne, når patienter bliver alvorligt syge af Corona,” siger Kim Volder Hammershøj, formand for Reddernes Fagforening. 

Fleksibel arbejdskraft

Han påpeger, at redderne har været yderst fleksible under Corona. På trods af et i forvejen stort arbejdspres har de fx været gode til at tage ekstravagter. Han håber, at Region Nordjylland, som endnu ikke har fordelt vinterpakken, vil gøre det bedre, end andre regioner. 

”Jeg tror ikke redderne vil blive ved med at tage ekstravagter, når flere regioner på den måde glemmer at anerkende deres indsats og giver for få midler og tilmed helt glemmer at betænke de reddere, som er ansat i det private,” siger Kim Volder Hammershøj. 

Regioner kender problemerne

Reddernes Fagforening har ellers inden fordelingen blev fastlagt kontaktet både Danske Regioner og regionerne og anmodet dem om at betænke både ambulance- og sygetransportreddere, men for lidt er sket flere steder. 

”Det undrer mig virkelig, for regionerne er jo udmærket klar over, at vores faggruppe er hårdt belastede, og at vi har været det længe. De ved også, at der mangler mandskab, og at systemet kun lige hænger sammen, fordi mange reddere har været villige til at tage ekstravagter,” siger Kim Volder Hammershøj. 

Han opfordrer regionerne til at kontakte Reddernes Fagforening, når de får henvendelser fra fagforeningen, så parterne sammen kan finde løsninger på de store problemer.

Kontakter

Billeder

Information om Reddernes Fagforening

Reddernes Fagforening
Reddernes Fagforening
Nørregade 9
8860 Ulstrup

https://reddernesfagforening.dk/

Redderens Fagforening er en demokratisk fagforening med medlemsdemokrati. Det er medlemmerne, der vælger bestyrelsen, som står for den daglige drift i samarbejde med vores faste samarbejdspartnere.

Følg pressemeddelelser fra Reddernes Fagforening

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Reddernes Fagforening

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum