Esbjerg Kommune

Udviklingsplan på vej for Skibbroen og det maritime Ribe

Del

Området ved Skibbroen i Ribe skal udvikles som led i en generel områdefornyelse i Ribe. Det besluttede Esbjerg Byråd i 2021. Realiseringen af en samlet udviklingsplan for Skibbroen og det maritime Ribe skal ske inden for en 5-årig periode fra 2021-2026. Arbejdet med udviklingsplanen begynder i løbet af august 2022.

Efter sommerferien begynder arbejdet med en udviklingsplan for Skibbroen og det maritime Ribe. Foto: Esbjerg Kommune.
Efter sommerferien begynder arbejdet med en udviklingsplan for Skibbroen og det maritime Ribe. Foto: Esbjerg Kommune.

Når Skibbroen og det maritime Ribe skal udvikles som et led i et program for områdefornyelse i Ribe, er formålet både at bevare de nuværende kulturhistoriske værdier og sikre, at nye fysiske tiltag indordner sig herunder. Det er også formålet at sikre høj arkitektonisk og kulturel kvalitet i Ribes historiske kulturmiljø, som har høj national værdi. Og så er det at skabe sammenhæng og fremdrift i udviklingen af området.

Fælles udviklingsplan
I projektbeskrivelsen i programmet for områdefornyelse er der lagt vægt på, at Ribe Byforum og Lokalråd Ribe Midt i et samarbejde skal være med til at udarbejde en fælles udviklingsplan for området.

- Det skal være en plan, der er realistisk, og som sætter rammerne for udviklingen af Skibbroen og det maritime Ribe, siger formand for Plan & Byudviklingsudvalget, Henning Ravn.

Det bliver ikke en nem opgave. Der skal tages hensyn til omgivelserne og udvises respekt for Ribes historiske kulturmiljø, fredninger, natur- og bevaringshensyn og myndighedsbehandling. Det vil kræve historisk, æstetisk og teknisk forståelse og god dialog mellem projektets parter og områdets interessenter at passe nyt ind i et kulturmiljø med høj national værdi på en sådan måde, at det nuværende bevares.

Udviklingsplanen og implementering af delprojekter for Skibbroen og det maritime Ribe skal godkendes af Slots- og Kulturstyrelsen. Desuden skal der indgås samarbejder med relevante aktører, f.eks. Sydvestjyske Museer.

Arbejdet med udviklingsplanen begynder efter sommerferien i år. Planen forventes klar i løbet af 2023.

Invitation til at være med

- Vi vil gerne invitere alle med interesse i området til at deltage i processen. Her kan alle holdninger, ønsker og forslag til områdets udvikling fremlægges og samles, og statslige bindinger afdækkes, siger Henning Ravn.

Områdefornyelsen i Ribe har en følgegruppe, som løbende informeres om områdefornyelsens udvikling. Både Ribe Byforum og Lokalråd Ribe Midt er med i følgegruppen, og også Det Maritime Ribe er repræsenteret. Følgegruppen er åben for alle interesserede, og man kan tilmelde sig ved at skrive en mail til omf.ribe@esbjerg.dk.

Fakta om Skibbroen og det maritime Ribe
Skibbroen er et centralt og historisk tyngdepunkt i Ribe. Navnet Skibbroen kan dateres tilbage til 1450’erne, og samspillet mellem det bevaringsværdige bymiljø og det omgivende marsklandskab er enestående set med nationale øjne. Området opstod som en åhavn i 700-tallet og dannede grundlaget for, at Ribe udviklede sig til en vigtig handelsby og senere bispesæde.

Kontakter

Henning Ravn, formand for Plan & Byudviklingsudvalget i Esbjerg Kommune,
tlf. 40 10 12 46

Billeder

Efter sommerferien begynder arbejdet med en udviklingsplan for Skibbroen og det maritime Ribe. Foto: Esbjerg Kommune.
Efter sommerferien begynder arbejdet med en udviklingsplan for Skibbroen og det maritime Ribe. Foto: Esbjerg Kommune.
Download

Vedhæftede filer

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er landets femtestørste by og Danmarks EnergiMetropol. Vi har sat ambitiøse klimamål og går forrest i den bæredygtige udvikling, hvor byen spiller en central rolle for hele Europas grønne kurs.

I Esbjerg Kommune er pionerånd og viljen til fremdrift en del af DNA'et, og der er ikke langt fra idé til handling. Vores nye mål for Esbjerg er at blive et fyrtårn inden for oplevelser og kultur. Her er allerede masser af spændende muligheder, og nu sætter vi turbo på, så endnu flere får øje på Esbjerg.

Danmarks ældste by, Ribe, ligger i Esbjerg Kommune, og her emmer det af kultur og charme, lige som stationsbyen Bramming er populær og driftig. Samtidig nyder Esbjerg Kommune godt af en perlerække af aktive landsbyer med stærke fællesskaber.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Nu kan internationale tilflyttere se frem til at blive betjent lokalt i Esbjerg, når de skal have opholdstilladelse, CPR-nummer eller skattekort10.8.2022 10:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Et mangeårigt ønske fra Esbjerg Kommune og hele Vestjylland er nu gået i opfyldelse. Styrelsen for International Rekruttering og Integration har netop meddelt, at Esbjerg får et internationalt borgerservicecenter (ICS), som kommer til at betjene 7.000 - 10.000 internationale borgere. Centret bliver placeret på Esbjerg Rådhus.

Hunderup Sejstrup lægger sidste hånd på fælles solcelleanlæg3.8.2022 11:48:39 CEST | Pressemeddelelse

Hunderup Sejstrup går med nyt solcelleanlæg forrest i den grønne omstilling. Som det første lokalsamfund indgik landsbyen i 2021 en klimasamarbejdsaftale med Esbjerg Kommune. En aftale, som skal støtte lokalsamfundet i at få realiseret deres klimadrømme og bidrage til kommunens ambition om at blive CO2-neutral i 2030. En af drømmene var et stort, 400 kilowatts solcelleanlæg, og den drøm er nu blevet til virkelighed. Lokale frivillige monterede tirsdag den 2. august de sidste paneler i anlægget.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum