Udenrigsministeriet

Udviklingsministeren sparker arbejdet med en ny udviklingspolitisk strategi i gang

Del

Arbejdet med ny udviklingspolitisk strategi bliver nu igangsat. Den nye strategi skal efterfølge den nuværende ”Verden 2030”, som udløber i 2021.

Minister for udviklingssamarbejde Flemming Møller Mortensen inviterer i den forbindelse civilsamfundet, interesseorganisationer, erhvervslivet og andre interessenter og borgere til at komme med bidrag og input til, hvad den nye strategi skal indeholde.

 Minister for udviklingssamarbejde Flemming Møller Mortensen udtaler:

- Verden er i opbrud. Klimaforandringerne, migration og senest COVID-19 sætter vores fællesskab og fælles værdier under pres. Det er udfordringer, vi må forholde os til – og som skal håndteres. Den nye udviklingspolitiske strategi skal imødegå en verden i forandring, men skal samtidig bygge og stå på den solide danske udviklingspolitiske erfaring og kompetence, særlige danske styrkepositioner, vores stærke partnere og det store folkelige engagement. Vi skal se på, hvor Danmark bedst kan gøre en forskel for en mere tryg og retfærdig verden. Og dermed også passe på vores eget danske samfund. Jeg ser frem til at høre fra borgere, partnere og interessenter, om hvordan de ser Danmarks udviklingspolitik i de kommende år.

Skriftlige bidrag kan fremsendes frem til den 5. februar til apdudvprointdl@um.dk.

Folketingets Udenrigsudvalg afholder en offentlig høring den 28. januar 2021 for at markere igangsættelsen af strategiarbejdet Yderligere information vil kunne findes på www.ft.dk i løbet af januar.

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Oversigt over evakuerede fra Afghanistan16.9.2021 17:16:03 CEST | Pressemeddelelse

Antal personer omfattet af den danske evakueringsoperation fra Afghanistan pr. 15. september 2021. Gruppe Antal personer evakueret fra Afghanistan Nuværende lokalansatte og personer, der har været lokalansat inden for de seneste to år på den danske ambassade, inklusiv familie * 256 Personer, der har været lokalansat på den danske ambassade for mere end to år siden, inklusiv familie 137 Tolke, der har samarbejdet med forsvaret, inklusiv familie 235 Udsatte personer fra afghanske NGO’er, herunder menneskerettighedsforkæmpere, inklusiv familie 59 Solidaritetspulje, inklusiv familie (lokalansatte hos NATO, EU og FN i Afghanistan) 154 Andre** 60 Danskerlisten (danske statsborgere og personer med fast ophold i Danmark) 137 I alt 1038 * Heraf 15 familiemedlemmer med fortsat usikkerhed om familietilhørsforhold. ** Kategorien ”andre” dækker primært over personer, der på baggrund af et humanitær skøn, oftest foretaget under stærkt tidspres i lufthavnen i Kabul, har fået OK til evakuering, selvom