Udenrigsministeriet

Udviklingsministeren besøger Ukraine

Del

Genopbygningen i Ukraine er en historisk stor opgave. Den ukrainske regering anslår, at det aktuelle genopbygningsbehov ligger på 750 mia. USD. Dertil kommer de humanitære behov, som stiger i takt med, at krigen fortsætter. FN anslår, at knap 18 mio. mennesker har akut brug for hjælp. På den baggrund rejser udviklingsminister Flemming Møller Mortensen til Ukraine.

Genopbygningen i Ukraine er en historisk stor opgave. den ukrainske regering anslår, at det aktuelle genopbygningsbehov ligger på 750 mia. USD. Dertil kommer de humanitære behov, som stiger i takt med, at krigen fortsætter. FN anslår, at knap 18 mio. mennesker har akut brug for hjælp. På den baggrund rejser udviklingsminister Flemming Møller Mortensen til Ukraine.

”Behovet for støtte til Ukraine er enormt. Ruslands ulovlige og uprovokerede invasion har store humanitære og økonomiske konsekvenser. Ukraine kæmper for vores fælles værdier, og det sker i vores nærområde. Derfor er Ukraine den største modtager af dansk udviklingsstøtte”, siger udviklingsminister Flemming Møller Mortensen.

Samtaler med fokus på dansk støtte til Mykolaiv
Besøget indeholder samtaler med de ukrainske myndigheder, som Danmark har et tæt samarbejde med. Det indbefatter guvernøren og borgmesteren i Mykolaiv, som Danmark har taget et særligt ansvar for i genopbygningsprocessen.

”Danmark tager aktivt del i genopbygningen i Mykolaiv. Lige nu har vi fokus på akutte indsatser, fordi byen fortsat er under angreb. Men vi er også i tæt dialog med myndighederne om, hvordan vi kan støtte mere langsigtede indsatser og bringe danske kompetencer og virksomheder i spil”, siger ministeren.

For yderligere information, kontakt pressevagten 67979247 (ikke sms) eller pressevagten@um.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum