Udenrigsministeriet

Udviklingsministeren besøger danske virksomheder på AidEx

Del

Danske virksomheder er blandt verdens bedste når det handler om at skabe bæredygtige og grønne løsninger til udviklingslandene. 17 af dem udstiller på AidEx, en internationalt førende konference og udstilling for det internationale humanitære samfund og den private sektor.

Danmark var den næststørste leverandør af tjenester og varer til FN-systemet i 2020. For ikke færre end 7 milliarder kroner.

”Vi står i en situation, hvor der er flere mennesker, som er i humanitære kriser og fordrevne, end nogensinde før. Og vi kan kun hjælpe disse mennesker, hvis vi indgår i stærke partnerskaber – også med erhvervslivet.”, siger Flemming Møller Mortensen.

AidEx er en årligt tilbagevendende konference for det internationale humanitære samfund og den private sektor. I år forventes omkring 2.500-3.000 deltagere fra hele verden og over 300 virksomheder vil deltage.

Den danske pavillon har 17 virksomheder med, og er dermed en af de største stande på messen og åbnes af udviklingsministeren.

”Vores udviklingssamarbejde bygger på stærke partnerskaber med en lang række aktører. Det gælder også danske virksomheder. De står virkelig stærkt når det f.eks. handler om at skaffe flere mennesker adgang til rent vand. Og adgang til rent vand har betydning for at forebygge konflikter og i sidste ende er det med til forhindre fordrivelse. Derfor er det med stor glæde, jeg besøger AidEx og jeg ser frem til at se, hvad virksomhederne har at byde på”, siger Flemming Møller Mortensen.

Baggrund:

Den danske pavillon på AidEx er arrangeret i tæt samarbejde mellem Dansk Industri (DI) og ambassaden i Bruxelles og finansieret med tilskud fra Udenrigsministeriets fremstødspulje. 

For yderligere oplysninger, kontakt presserådgiver Thorleif Ravnbak, 25749150

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Danmark opgraderer sit forhold til 10 asiatiske lande i ASEAN23.11.2021 05:30:00 CET | Pressemeddelelse

Danmark har opnået tilsagn om tiltrædelse til ASEAN’s traktat for fred og samarbejde (TAC). Dette blev markeret under udenrigsminister Jeppe Kofods besøg i Jakarta. Tilsagnet betyder, at Danmark formelt anerkender sit forhold til ASEAN og ASEAN’s regionale rolle. ASEAN anses som den mest avancerede regionale samarbejdsorganisation i verden efter EU og med sin samlede befolkning på 650 millioner mennesker udgør det tredje største marked for EU.