Udenrigsministeriet

Udviklingsministeren besøger Burkina Faso

Del

Sahelregionen står med en af verdens hurtigst voksende humanitære kriser og et eksplosivt voksende antal internt fordrevne. Ministeren har besøgt Burkina Faso for at møde nogle af de 1,2 millioner mennesker, der er internt fordrevet i Burkina Faso samt med burkinske ministre.

Udviklingsminister Flemming Møller Mortensen udtaler: ”Sahel står midt i en kompleks krise, der ligger på Europas dørtrin. Terrorgrupper og konflikter mellem befolkningsgrupper har øget skrøbeligheden og skabt ustabilitet. Udfordringerne forstærkes af ekstrem fattigdom, stor befolkningstilvækst, kronisk fødevareusikkerhed og klimaforandringer. Derfor skal Danmark være tilstede. Vi skal være der, hvor vi kan gøre den største forskel for flest mennesker, hvor det er svært og der, hvor Danmark har mest på spil.”

Han tilføjer ”Det der har gjort størst indtryk på mig, det er de mennesker, som vi har mødt. Om det var det var den internt fordrevne kvinde, der rejste sig og fortalte om, hvordan hun var flygtet med sine børn ikke bare én gang men af flere omgange for at komme i sikkerhed. Eller om det var gruppen af helt unge burkinske ildsjæle, der hver især lægger deres frivillige kræfter i at gøre en forskel for andre unge i Burkina Faso.”

Baggrund
Udviklingsminister Flemming Møller Morten har de sidste 3-dage besøgt i Burkina Faso. Under besøget har ministeren haft politiske samtaler med den burkinske udenrigsminister, sikkerhedsminister og sundhedsminister samt besøgt bl.a. UNICEF og Danmarks fælles projekter med at opbygge kritisk infrastruktur for vandforsyning, sanitet og sundhed i de hårdt pressede værtssamfund for de mange internt fordrevne i landet. 

Danmark har været til stede i Sahelregionen i årtier og har langsigtede udviklingsprogrammer i Mali, Niger og Burkina Faso på i alt ca. 500 mio. kr. om året ud over et regionalt freds- og stabiliseringsprogram på ca. 167 mio. kr. Danmark har i 2020 givet 82 mio. kr. i humanitær bistand til Burkina Faso.

Af sikkerhedsmæssige årsager er besøget først offentliggjort ved afslutningen af ministerens rejse til Burkina Faso.  

For yderligere information kontakt:
Laura Topp, presserådgiver for udviklingsministeren, tlf: 61 97 92 41, lautop@um.dk  eller Udenrigsministeriets pressevagt tlf. 61 97 92 47, pressevagten@um.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Oversigt over evakuerede fra Afghanistan16.9.2021 17:16:03 CEST | Pressemeddelelse

Antal personer omfattet af den danske evakueringsoperation fra Afghanistan pr. 15. september 2021. Gruppe Antal personer evakueret fra Afghanistan Nuværende lokalansatte og personer, der har været lokalansat inden for de seneste to år på den danske ambassade, inklusiv familie * 256 Personer, der har været lokalansat på den danske ambassade for mere end to år siden, inklusiv familie 137 Tolke, der har samarbejdet med forsvaret, inklusiv familie 235 Udsatte personer fra afghanske NGO’er, herunder menneskerettighedsforkæmpere, inklusiv familie 59 Solidaritetspulje, inklusiv familie (lokalansatte hos NATO, EU og FN i Afghanistan) 154 Andre** 60 Danskerlisten (danske statsborgere og personer med fast ophold i Danmark) 137 I alt 1038 * Heraf 15 familiemedlemmer med fortsat usikkerhed om familietilhørsforhold. ** Kategorien ”andre” dækker primært over personer, der på baggrund af et humanitær skøn, oftest foretaget under stærkt tidspres i lufthavnen i Kabul, har fået OK til evakuering, selvom