Udenrigsministeriet

Udviklingsminister Rasmus Prehn ansætter særlig rådgiver

Del

Udviklingsminister Rasmus Prehn ansætter efter en lidt længere og grundig proces Casper Steen Pedersen som særlig rådgiver i Udenrigsministeriet. Den nye rådgiver skal særligt bistå udviklingsministeren med politikudvikling, strategi og kommunikation.

Rasmus Prehn fortæller, at han meget bevidst har givet sig god tid til at finde sin rådgiver, og at han har brugt sit netværk aktivt til at gøre sig skarpere på, hvilken profil, han skulle gå på jagt efter. En profil, der ikke bare minder om ham selv, men tværtimod supplerer ham bedst tænkeligt.

Rasmus Prehn siger i forbindelse med ansættelsen af sin særlige rådgiver:

”Jeg er super glad for, at Casper Steen Pedersen har sagt ja til at være med på holdet. Casper har masser af konkret rådgivererfaring bl.a. for Odenses borgmester og arbejdet med den meget klare velfærdsdagsorden. Han evner at udfordre mig og spille mig bedre. Det får jeg brug for, hvis jeg skal lykkes med min store ambition om at skabe større folkelig opbakning til og begejstring omkring udviklings- og solidaritetspolitikken. Jeg håber inderligt, vi formår at gribe det engagement, der allerede findes i udviklingspolitikken og kombinere det med den energi og det samfundssind, som særligt vores unge viser omkring klimaet og verdensmålene. Derfor bliver vores ledestjerner også engagement, aktivisme og inddragelse. Vi skal med andre ord søge så meget dialog som muligt – og slå lyttelapperne ud.”

Casper Steen Pedersen siger i forbindelse med tiltrædelsen:

”Rasmus Prehn har allerede markeret en ambitiøs og meget klar værdipolitisk retning med sit solidaritetsprojekt. Jeg føler mig privilegeret og er svært begejstret over at skulle hjælpe med at omsætte Rasmus Prehns engagement og ambitioner til gavn for klimaet og dem, der har det allersværest i verden. Og så er jeg ikke et øjeblik i tvivl om, at hvis nogen evner igen at gøre området folkeligt og skabe bred opbakning og engagement, så er det Rasmus.”

Casper Steen Pedersen kommer fra en stilling som kontorchef på borgmesterkontoret i Odense, hvor han for anden gang har fungeret som rådgiver for Odenses borgmester. Derudover har han tidligere blandt andet arbejdet som presserådgiver i Udenrigsministeriet, som kommunikationschef i Socialforvaltningen i København og som fungerende pressechef i Skatteministeriet. Han er cand.mag. i dansk og film/medievidenskab fra Københavns Universitet.

Casper Steen Pedersen tiltræder stillingen den 4. september 2019 og kan fremover fanges på tlf. 20258964.

Kontakter

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Ændrede rejsevejledninger pr. 13. august 202013.8.2020 16:00:10 CESTPressemeddelelse

Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for lande inden for EU/Schengen og UK på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. I denne uge tilføjes Belgien og Malta til listen over lande, hvortil alle ikke-nødvendige rejser frarådes på grund af et for højt antal smittede. Tallene fra SSI viser, at smittetallene for henholdsvis Belgien er på 32,5 og Malta er på 31,5, hvormed begge lande ligger over kriteriet om et nationalt smittetal på 30. Udenrigsministeriet fraråder således alle ikke-nødvendige rejser (orange) til Andorra, Belgien, Bulgarien, Luxembourg, Malta, Rumænien og Spanien på grund af smittetallene. Vi fraråder fortsat alle ikke-nødvendige rejser til Irland på grund af Irlands karantæneregler. De opdaterede rejsevejledninger vil fremgå af Udenrigsministeriets hjemmeside i dag. Bemærk at det fra lørdag den 15. august 2020 kl. 00.00 vil kræve et anerkendelsesværdigt formål at indrejse i Danmark fra Belgien og Malta, ligesom det er tilfældet fo

Kofods første besøg efter corona-nedlukning går til Norge12.8.2020 17:24:09 CESTPressemeddelelse

Udenrigsminister Jeppe Kofods første besøg efter corona-nedlukningen går til Norge. Besøget fokuserer på tre af udenrigsministerens aktuelle hovedprioriteter: Genopretning af dansk eksport efter COVID19. Arbejdet for en bæredygtig udvikling i Arktis, der kommer befolkningerne i de arktiske områder til gode. Styrkelse af det internationale samfunds evne til at finde fælles løsninger på globale udfordringer. På alle tre områder er Norge en af Danmarks vigtigste partnere.