Udenrigsministeriet

Udtalelse fra udenrigsminister Jeppe Kofod

Del

Et nært familiemedlem til udenrigsministeren er i dag testet positiv for covid-19. Udenrigsministeren aflyser derfor forestående tjenesterejser og afholder møder virtuelt. Udenrigsministeren er gået i selvisolation.

”Covid er et vilkår vi alle må indrette os efter. Og desværre ser vi en alt for hurtig og høj smittespredning netop nu. Det er alvorligt og vi må hjælpe hinanden med at få smitten ned igen. Heldigvis kan det meste løses virtuelt. Jeg er glad for at melde, at hverken min familie eller jeg selv udviser symptomer. Både min familie og jeg har det godt, og det er trods alt det vigtigste”, siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

Udenrigsministeren er i anden sammenhæng blevet testet for COVID-19 tidligere i dag og afventer testsvar. Udenrigsministeren har deltaget i en række fysiske som virtuelle møder, og alle relevante mødedeltagere er informeret.

Møder, som udenrigsministeren har deltaget i i den seneste tid, er afholdt efter sundhedsmyndighedernes anbefalinger - dvs. blandt andet med afstand mellem deltagerne og brug af mundbind. Alle forestående møder vil blive afholdt virtuelt.

Udenrigsministeren vil først genoptage fysiske møder og arbejde, når det er muligt ifølge myndighedernes retningslinjer.

Udenrigsministeriet har i øvrigt informeret de personer, der har været nære kontakter den seneste tid.

For yderligere information: Kontakt pressevagten@um.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Dansk hjælp på vej til verdens værste humanitære kriser30.12.2020 14:19:20 CETPressemeddelelse

I 2004 ramte en voldsom naturkatastrofe midt i den søde juletid. Et kraftigt jordskælv i det Indiske Ocean og en efterfølgende tsunami kostede over 220.000 mennesker livet, og de store ødelæggelser skabte enorme behov for nødhjælp. Men kassen var tom, og der var ikke flere penge til humanitære indsatser. Siden da har Danmark lagt et større beløb til side – Tsunami-reserven - og er klar til at hjælpe, hvis en akut humanitær katastrofe indtræffer i juledagene.