Frederiksbergmuseerne

UDSTILLINGSÅBNING FILIP VEST: RESORT

Del
Kunsthallen Møstings er forvandlet til et fiktivt badehotel, når kunstneren Filip Vest (f. 1995) indtager både inde- og uderum med soloudstillingen Resort. Her præsenteres publikum for et surreelt ferieparadis, hvor der lige under den luksuriøse overflade lurer fortællinger om klimakrise, isolation, eskapisme og undergang.
©Filip Vest
©Filip Vest

1. april - 11. juni.

Gennem en scenografisk installation samt flere performances i udstillingsperioden udfolder Filip Vest en sanselig fortælling om den tid, vi befinder os i lige nu, hvor handlingslammelse ofte er fremtrædende i vores møde med kriser og katastrofer.

På udstillingen er de fire udstillingsrum i Møstings omdannet til et sammenhængende univers, struktureret som henholdsvis hotelværelse, spa, bar, og lobby. Vi følger et kærestepar på et ferie-resort, som de ikke kan forlade, og hvor en naturkatastrofe synes nært forestående. Små sten begynder at dukke op i buffeten, fordybninger i madrasserne minder om vulkankratre, og en mærkelig lugt af røg blander sig med spaens aromaterapi. Imens forsøger parret at genopfinde sig selv og hinanden i en leg med nye identiteter.

Resort er et konstrueret univers, hvor alt fremstår porøst; natur og kultur, identiteter og relationer, og fortid, nutid og fremtid smelter sammen, mens små og store bevægelser påvirker hinanden, både pladetektonisk og parforholdsdynamisk.

Når der ikke er performance, står udstillingen som en scenografisk installation, hvor besøgende bliver inviteret ind i brudstykker af den overordnede fortælling gennem gemte mobiloptagelser, en talebesked, der pludselig lyder ud i rummet, krøllede kærlighedsbreve, dagbøger, kvitteringer m.m.
 
Udstillingen er inspireret af Møstings’ oprindelige historie som sommerresidens for de velhavende borgere i slutningen af 1800-tallet.

Med Resort undersøger Filip Vest den krisetid, vi befinder os i lige nu, vores handlingslammelse i mødet med små og store katastrofer, global opvarmning og snævre perspektiver, empati og eskapisme i et senkapitalistisk samfund.

Det er en udstilling om at ønske sig væk, at drømme om at være alle andre steder end her. Om angst, virkelighedsflugt og nye identiteter og om at savne noget, før man egentlig har mistet det.

Udstillingen og performances er støttet af Arbejdernes Landsbank, Beckett Fonden, Statens Kunstfond, Colour Ceramica og Rosendahl Design

Fernisering: fredag d. 31. marts

Program:
Kl. 17:00-17:30: Performance i udstillingen, som kan opleves ved tilmelding på mail: moestings@frederiksbergmuseerne.dk

Kl. 17:30-19:00 Udstillingen åbnes med taler og et køligt glas vin. Alle er velkomne!

Performances i udstillingsperioden:
Fredag d. 31. marts kl. 17.00: 1. visning

Lørdag d. 20. maj, kl. 15.00: 2. visning

Tirsdag d. 6. juni, kl. 20.00: 3. visning (ART WEEK)

Performere: Louis Bodnia Andersen, Kristoffer Eriknauer, Marie-Lydie Nokouda og Emma Silja Sångren

Alle performances kan opleves gratis ved tilmelding på mail (begrænsede pladser) moestings@frederiksbergmuseerne.dk

Nøgleord

Kontakter

Billeder

©Filip Vest
©Filip Vest
Download
©Filip Vest
©Filip Vest
Download

Vedhæftede filer

Links

Information om Frederiksbergmuseerne

Frederiksbergmuseerne
Frederiksbergmuseerne
c/o Møstings Hus, Andebakkesti 5
2000 Frederiksberg

+45 69 13 80 90https://frederiksbergmuseerne.dk/

Frederiksbergmuseerne består af Cisternerne, Bakkehuset, STORM og Møstings.  Alle fire museer ligger på Frederiksberg i indbyrdes gåafstand og bindes sammen af Frederiksbergs to smukke parker, Søndermarken og Frederiksberg Have.

Følg pressemeddelelser fra Frederiksbergmuseerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Frederiksbergmuseerne

Udstillingsåret 2023 i Møstings /1.2.2023 15:05:31 CET | Pressemeddelelse

I Møstings er et mangfoldigt udstillingsår skudt i gang med billedkunstner Ellen Hyllemoses soloudstilling Landskab set fra siden. Derudover byder året på fire væsentlige udstillinger med alsidige arrangements- og formidlingsprogrammer tilknyttet. Møstings er en lille kunsthal på Frederiksberg, hvor profilen er dansk samtidskunst. Her kan kunstnere, der enten har en kunstnerisk uddannelse eller dokumenteret professionel erfaring med kunstnerisk arbejde, ansøge om at udstille til det årlige Open Call. Der er altid fri entré til udstillingerne i Møstings.

ÅRGANG 2022 - UDSTILLING I MØSTINGS /14.11.2022 12:01:51 CET | Pressemeddelelse

Kunst På Arbejde og Frederiksbergmuseerne præsenterer ÅRGANG 2022. Udstillingen ÅRGANG 2022 i Møstings er en enestående mulighed for at se samtidskunst af en helt ny generation af kunstnere, der alle tog afgang fra et af de tre danske kunstakademier i sommer. Fælles for dem alle er, at de giver et facetteret øjebliksbillede af den tid, vi lever i. Kunstnerne tager livtag med store samfundsmæssige udfordringer og helt nære tematikker– fra bæredygtighed, forbrug og teknologi, over kønsidentitet, relationer og erindring, til det uperfekte, drømme og intimitet.

REKORDÅR I CISTERNERNE /4.11.2022 09:56:56 CET | Pressemeddelelse

Siden foråret 2022 har den japanskfødte kunstner Chiharu Shiotas forunderlige og drømmelignende totalinstallation Multiple Realities begejstret både nationale og internationale anmeldere og besøgende i Cisternernes omsluttende mørke. Udstillingsåret startede med en flot anmeldelse i Wallpaper Magazine, og siden er det regnet ned med smukke ord og anmeldelser over den populære udstilling. Efter knap 8 måneder har besøgstallet passeret 85.000, og med en måned tilbage forventes udstillingen at markere sig blandt Cisternernes mest besøgte til dato.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum