Frederiksbergmuseerne

Udstillingsåbning Ellen Hyllemose: Landskab set fra siden

Del

7. januar – 19. marts 2023 På årets første udstilling i Møstings udforsker billedkunstneren Ellen Hyllemose vores forhold til landskabet gennem flere stedsspecifikke, abstrakte installationer.

Ellen Hyllemose / Landskab set fra siden
Ellen Hyllemose / Landskab set fra siden

Afsættet for udstillingen er kunstnerens vedvarende undersøgelse af de landskaber, der omgiver os, både samtidslandskabet præget af menneskeskabte forandringer og de mere intime og hjemlige landskaber. I hendes skulpturelle malerier og maleriske skulpturer, med brug af et bredt spektrum af materialer, udforskes netop dette igen og igen.

På soloudstillingen i Møstings udstiller Hyllemose flere større skulpturer skabt specifikt til de markante udstillingsrum, hvor de klassiske vægfarver spiller sammen med flere af værkerne.

Inkorporeret i skulpturerne aner man konturer af forskellige genstande under eller på den farvede lycra, som plastikdele, sten og træ fundet på stranden. Ved at indføje fundne elementer i nye skulpturer skabes nye maleriske landskaber i sig selv. På udstillingen ses også flere mindre væghængte værker, som landskabsportrætter og kortagtige optegninger på masonit.

Trods et generelt fravær af mennesker som motiv er kroppen alligevel altid nærværende i Ellen Hyllemoses værker. Ikke som egentlige skikkelser men som aftryk og spor, skjulte eller slørede.

Titlen Landskab set fra siden refererer netop til det kunstneriske fokus på det oversete, detaljen, og alt det, der er mellem lagene og bagved udsigten.

Møstings’ omkringliggende uderum er nærværende i udstillingen med rummenes markante lysindfald, vandet og de vejende trækroner. Herfra er der udsigt til Ellen Hyllemoses installation i Andebakkesøen skabt af opklippede landskabsstrimler i farvet presenning, der på regnfulde dage drypper og hvirvler vanddråber rundt.

I forbindelse med udstillingen udgives et rigt illustreret katalog med tekst af professor og forfatter, Erik Steffensen, og et uddrag af antropolog Cecilie Rubows bog, Indendørsmenneskets natur.

Arrangementer i udstillingsperioden

Fredag d. 6. januar kl. 17-19
Fernisering.
Udstillingen åbnes af borgmester Michael Vindfeldt. Alle er velkomne

Torsdag d. 9. februar kl. 19
Koncert med Pontoppidan & Pettersen
Oplev en unik koncert i Møstings med duoen Pontoppidan og Pettersen.

Med udgangspunkt i Ellen Hyllemoses aktuelle udstilling, stemmen, udstillingsrummene, tiden og live elektronik skabes lydlandskaber, der balancerer mellem det avantgardistiske, meditative og sakrale.

Gratis med tilmelding på moestings@frederiksbergmuseerne.dk

 
Udstilling, katalog og koncert er støttet af: Arbejdernes Landsbank, Frederiksberg Musikudvalg, Grosserer L.F. Foghts Fond, Ny Carlsbergfondet og Statens Kunstfond.

Kontakter

Billeder

Ellen Hyllemose / Landskab set fra siden
Ellen Hyllemose / Landskab set fra siden
Download
Møstings
Møstings
Download
Møstings
Møstings
Download

Information om Frederiksbergmuseerne

Frederiksbergmuseerne
Frederiksbergmuseerne
c/o Møstings Hus, Andebakkesti 5
2000 Frederiksberg

+45 69 13 80 90https://frederiksbergmuseerne.dk/

Frederiksbergmuseerne består af Cisternerne, Bakkehuset, STORM og Møstings.  Alle fire museer ligger på Frederiksberg i indbyrdes gåafstand og bindes sammen af Frederiksbergs to smukke parker, Søndermarken og Frederiksberg Have.

Følg pressemeddelelser fra Frederiksbergmuseerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Frederiksbergmuseerne

ÅRGANG 2022 - UDSTILLING I MØSTINGS /14.11.2022 12:01:51 CET | Pressemeddelelse

Kunst På Arbejde og Frederiksbergmuseerne præsenterer ÅRGANG 2022. Udstillingen ÅRGANG 2022 i Møstings er en enestående mulighed for at se samtidskunst af en helt ny generation af kunstnere, der alle tog afgang fra et af de tre danske kunstakademier i sommer. Fælles for dem alle er, at de giver et facetteret øjebliksbillede af den tid, vi lever i. Kunstnerne tager livtag med store samfundsmæssige udfordringer og helt nære tematikker– fra bæredygtighed, forbrug og teknologi, over kønsidentitet, relationer og erindring, til det uperfekte, drømme og intimitet.

REKORDÅR I CISTERNERNE /4.11.2022 09:56:56 CET | Pressemeddelelse

Siden foråret 2022 har den japanskfødte kunstner Chiharu Shiotas forunderlige og drømmelignende totalinstallation Multiple Realities begejstret både nationale og internationale anmeldere og besøgende i Cisternernes omsluttende mørke. Udstillingsåret startede med en flot anmeldelse i Wallpaper Magazine, og siden er det regnet ned med smukke ord og anmeldelser over den populære udstilling. Efter knap 8 måneder har besøgstallet passeret 85.000, og med en måned tilbage forventes udstillingen at markere sig blandt Cisternernes mest besøgte til dato.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum