Haderslev Kommune

Udstillingen Gennem ild og vand besøger Haderslev

Del

Foreningen Udsendt af Danmark turnerer landet rund med udstillingen Gennem ild og vand. Det er en udstilling om Danmarks internationale indsats siden 1948. Fra den 8. november kan man se den i Gåskærgade 26 i Haderslev.

Foto fra udstillingen Gennem ild og vand. Foto: Udsendt af Danmark
Foto fra udstillingen Gennem ild og vand. Foto: Udsendt af Danmark

Fra den 8. november og 12 dage frem er der ekstra fokus på Forsvaret i Haderslev Kommune. Det er projektet Udsendt af Danmark, der kommer til Haderslev med deres udstilling om at være udsendt. Mandag den 8. november klokken 18.30 åbner borgmester H. P. Geil udstillingen ved et arrangement, hvor der også er foredrag med tidligere udsendte.

”Jeg glæder mig til at se udstillingen og til, at borgerne i Haderslev Kommune får mulighed for at se den. Vi har omkring 800 veteraner i Haderslev Kommune, som på et tidspunkt i deres liv har været udsendt af Danmark, og den her udstilling er en hyldest til dem og deres indsats”, siger H. P. Geil.

Udstillingen går tilbage til Danmarks internationale indsats siden 1948, hvor det danske forsvar har spillet en vigtig rolle i det fredsbevarende arbejde. Samtidig med udstillingen har Haderslev Kommunes veterankoordinator arrangeret en række sidearrangementer.

”Vi er en forsvarskommune, som er hjemsted for rigtig mange af Forsvarets arbejdspladser, derfor prioriterer vi indsatsen for veteraner og deres pårørende højt. Derfor glæder det mig, at det er lykkedes vores veterankoordinator at stable en række andre arrangementer på banen, der kan understøtte udstillingen”, siger H. P. Geil.

Udover foredraget fra fire veteraner ved åbningen af udstillingen, har veterankoordinator Mogens Østergaard også arrangeret rundvisninger ved både Beredskabsstyrelsen og Slesvigske Fodregiment, ligesom Hjemmeværnet og Telegrafregimentets historiske samling og FN Museet kommer med supplerende bidrag til udstillingen i Gåskærgade.

Alle interesserede er velkomne til at besøge udstillingen, som er gratis. Udskolingerne i Haderslev Kommune har fået en direkte invitation til at komme og se den.

For information om de forskellige arrangementer kan man følge Veterankoordinator Haderslev Kommune på Facebook. Program og åbningstider findes også i vedhæftede fil.

Kontakter

Billeder

Foto fra udstillingen Gennem ild og vand. Foto: Udsendt af Danmark
Foto fra udstillingen Gennem ild og vand. Foto: Udsendt af Danmark
Download
Foto fra udstillingen Gennem ild og vand. Foto: Udsendt af Danmark
Foto fra udstillingen Gennem ild og vand. Foto: Udsendt af Danmark
Download

Vedhæftede filer

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Christian X's Vej 39
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Jul i Slotsgadekvarteret10.11.2021 09:36:10 CET | Pressemeddelelse

”Du finder uden tvivl byens hyggeligste julestemning i Slotsgadekvarteret,” udtaler museumsassistent Connie Falk Lauritzen, der i disse dage arbejder på højtryk med at pynte museumsgården op med gran og juletræer. Vi håber at se rigtig mange til jul i Slotsgade 20, der finder sted fra lørdag d. 20. november og hele december måned. Connie Falk Lauritzen fortæller: ”Her kan du opleve et gammeldags juletræ med historisk pynt i Von Oberbergs Hus, og det koster ingenting at se juletræet eller at opleve den pyntede museumsgård.”

Historisk Arkiv fylder 75 år – det markeres med en ny udstilling i Den gamle Katedralskole27.10.2021 12:57:34 CEST | Pressemeddelelse

”I årenes løb går mange ting, der har interesse for vor bys og vort lands historie tabt på grund af den tankeløshed eller menneskers uforstand…” Citat Olav Christensen, kommunefuldmægtig, socialinspektør. Dette var Olav Christensens personlige bevæggrund, da han tog initiativet til oprettelsen af Haderslev Byhistoriske Arkiv. Den 17. december 1946 var Haderslev Byhistoriske Arkiv en realitet og blev med stiftelsen Sønderjyllands første lokalhistoriske arkiv. Arkivet fik bevilget 300 kr. til den årlige drift. Socialinspektør Olav Christensen var inspireret af Danmarks første egentlige lokalarkiv i Fåborg, som allerede var stiftet i 1937 og med det i tankerne, organiseredes arkivet med en styrelse. Arkivet fik beskrevet sit formål med følgende ord: ”Haderslev Byhistoriske Arkiv, der er oprettet i 1946, har til Formaal til Belysning af Haderslevs Bys, dens Befolknings, Foreningers og Institutioners Historie at samle trykte og utrykte Kilder samt Billeder”.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum