Esbjerg Kommune

Udsigtstårn på vej på Esbjerg Strand

Del

Et nyt udsigtstårn rejser sig lige nu på Esbjerg Strand. Det ca. 10 meter høje tårn med form som et sejl kommer til at indgå som en markant skulptur i det maritime miljø og er blevet til i et samarbejde mellem K. S. Kristensens Mindefond, Fiskeri- og Søfartsmuseet og Esbjerg Kommune.

Det kommende udsigtstårn på Esbjerg Strand. Tårnet er blevet til i et samarbejde mellem K. S. Kristensens Mindefond, Fiskeri- og Søfartsmuseet og Esbjerg Kommune.
Det kommende udsigtstårn på Esbjerg Strand. Tårnet er blevet til i et samarbejde mellem K. S. Kristensens Mindefond, Fiskeri- og Søfartsmuseet og Esbjerg Kommune.

Snart bliver der endnu en grund til at lægge vejen forbi Esbjerg Strand. Her er et nyt udsigtstårn ved at blive opført som et på én gang let og markant vartegn i det nye havnemiljø.

Udsigtstårnet er blevet til i et samarbejde mellem K. S. Kristensens Mindefond, Fiskeri- og Søfartsmuseet og Esbjerg Kommune. Fonden har doneret ca. 1,2 mio. kr. til Fiskeri- og Søfartsmuseet, som i samarbejde med Esbjerg Kommune opfører tårnet. Esbjerg Kommune bidrager med ca. 0,7 mio. kr.

Til alle Esbjergs borgere

Museumsdirektør for Fiskeri- og Søfartsmuseet, David Dupont-Mouritzen, glæder sig over samarbejdet med fonden og kommunen om det nye udsigtstårn:

- Jeg vil gerne sige en stor tak til K. S. Kristensens Mindefond for den flotte donation, som har gjort det muligt at opføre et skulpturelt udsigtstårn. Tårnet kan styrke områdets identitet og attraktivitet, og det er noget, der ligger museet meget på sinde. Det mest tilfredsstillende, jeg kan komme i tanke om, er at skabe noget sammen med andre. Og projektet her er et rigtigt godt eksempel på, hvad vi kan få til at ske, når vi løfter i flok, siger museumsdirektør for Fiskeri- og Søfartsmuseet, David Dupont-Mouritzen.

K. S. Kristensens Mindefond deler begejstringen over samarbejdet og det nye tårn:

- K. S. Kristensens Mindefond er glad for museets beslutning om at modtage donationen og opføre udsigtstårnet. Fonden glæder sig over, at alle Esbjergs borgere i fremtiden kan nyde udsigten over Esbjerg Strand, de hvide mænd og indsejlingen til byen, siger bestyrelsesformanden for K. S. Kristensens Mindefond, advokat Peter Boe Christensen.

Også formand for Teknik & Byggeudvalget i Esbjerg Kommune, Søren Heide Lambertsen, glæder sig over samarbejdet med Fiskeri- og Søfartsmuseet og fonden om tårnet og ser frem til, at det nye udsigtstårn står klar på Esbjerg Strand:

- Med tårnet får vi en spændende, ny attraktion, som kan være med til at trække endnu flere besøgende til byens nye rekreative område. Jeg håber, at rigtigt mange borgere og besøgende vil få glæde af udsigtstårnet, når vi i foråret er klar til indvielsen, siger formand for Teknik & Byggeudvalget, Søren Heide Lambertsen.

Om udsigtstårnet

Tårnet er designet af arkitekterne Hasløv & Kjærsgaard med klare referencer til det maritime miljø på Esbjerg Strand. Det ca. 10 meter høje udsigtstårn er tænkt som et stort sejl, hvoromkring en trappekonstruktion med trin og reposer snor sig op til øverste niveau, beliggende godt 7 meter over terræn.

Bygningsværket kommer til at fremstå som en skulptur udført i vejrbestandig beton og rækværk i rustfrit stål. Det enkle, massive sejl gennembrydes af huller, som monteres med lys. I et af hullerne placeres et billede af en sæl i ornamenteret glas. Glasset er samtidig et rækværk, der skal beskytte mod at kravle igennem hullet og falde ned på den anden side.

Tårnet forventes at stå færdigt ved udgangen af november 2020. Da der fortsat bygges på Esbjerg Strand, forventes tårnet først indviet i foråret 2021. Indtil da er der ikke offentlig adgang til tårnet.

Om K. S. Kristensens Mindefond

K. S. Kristensens Mindefond har gennem 40 år årligt støttet almennyttige og godgørende formål primært i Esbjerg.

K. S. Kristensen var frem til sin død i 1979 en kendt forretningsmand i det vestjyske, som drev såvel landbrug som dambrug, men nok var mest kendt for Ford-forhandlingen af samme navn i Esbjerg gennem 50 år. Men det meste er nu gået i glemmebogen.

Derfor har fondens bestyrelse besluttet at nedlægge fonden med en sidste donation på ca. 1,2 mio. kr. til Fiskeri- og Søfartsmuseet, som man også tidligere har støttet. Støtten går til opførelse af et udsigtstårn på Esbjerg Strand - forhåbentlig til glæde for alle byens borgere - især når Esbjerg Strand om nogle år står helt færdig.

Fondens bestyrelse, som også omfatter K. S. Kristensens børnebørn (hhv. 65 og 70 år), er glad for projektet, som man synes, markerer en fin afslutning på fondens diskrete virke gennem 40 år.

Af øvrige støttemodtagere gennem årene kan nævnes:

Børns Vilkår

Børns voksenvenner

Headspace

Fritidshjemmet Bønnergårdsvej

Varmestuen Exnersgade

Natteravnene

Julehjælp

Bespisning af skolebørn i Esbjerg Ø

Musikkonservatoriet

Hospice Sydvestjylland

og mange flere.

Kontakter

David Dupont-Mouritzen, museumsdirektør for Fiskeri- og Søfartsmuseet,
tlf. 28 43 18 24

Peter Boe Christensen, K. S. Kristensens Mindefond, tlf. 79 12 54 55

Søren Heide Lambertsen, formand for Teknik & Byggeudvalget i Esbjerg Kommune,
tlf. 40 12 24 12

Billeder

Det kommende udsigtstårn på Esbjerg Strand. Tårnet er blevet til i et samarbejde mellem K. S. Kristensens Mindefond, Fiskeri- og Søfartsmuseet og Esbjerg Kommune.
Det kommende udsigtstårn på Esbjerg Strand. Tårnet er blevet til i et samarbejde mellem K. S. Kristensens Mindefond, Fiskeri- og Søfartsmuseet og Esbjerg Kommune.
Download

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum