PwC

Udsigt til markant nedgang i erhvervsrejser efter COVID-19-restriktioners ophør

Del

Selv når alle restriktioner er ophørt, vil halvdelen af erhvervslederne begrænse deres erhvervsrejser. Blandt de store virksomheder gælder det hele 7 ud af 10. Dermed er der udsigt til en markant nedgang i erhvervsrejser, efter COVID-19-restriktionerne ophører. Det viser PwC’s Pulsmåling med svar fra flere end 500 erhvervsledere.

Susanne Stormer, partner og  leder af PwC's Sustainability team
Susanne Stormer, partner og leder af PwC's Sustainability team

Ifølge den nye pulsmåling fra PwC har COVID-19-situationen medført adfærdsændringer, som vil vare ved, selv efter alle restriktioner ophører. Således svarer 48 % af erhvervslederne, at de forventer, at deres virksomhed vil begrænse antallet af erhvervsrejser. 

“Målingen understreger, at COVID-19 ikke alene har ændret erhvervslederes adfærd nu og her, men at vi kan se frem til, at der også efter restriktionernes ophør vil være væsentlig færre, der rejser. Det skyldes, at mange har fået øjnene op for mulighederne ved digitalisering og online møder. Og de færre rejser har en positiv effekt på virksomhedernes klimaaftryk, som også betyder noget for mange,” fortæller Susanne Stormer, partner og leder af PwC's Sustainability team.     

I de store virksomheder er det hele 7 ud af 10 erhvervsledere, der vil begrænse erhvervsrejser efter restriktioners ophør, mens det er et mere blandet billede blandt de mindre virksomheder.

“Det er positivt, at det særligt er erhvervsledere fra de store virksomheder, der fortsat vil begrænse erhvervsrejser. Det er typisk i de store eksportvirksomheder, der er høj rejseaktivitet. Det bliver interessant at følge, hvilken effekt det vil have på klimapåvirkningerne,” tilføjer Susanne Stormer.  

Hjemmearbejde bliver varig for mange
PwC’s Pulsmåling viser desuden, at 61 % af erhvervslederne forventer, at deres virksomhed vil byde på bedre muligheder for hjemmearbejde.Og knap halvdelen af erhvervslederne (48 %) forventer samtidig at afholde de fleste møder online, også efter restriktionernes ophør.  

“COVID-19-pandemien har vist, at man kan nå rigtig langt med hjemmearbejde, der giver medarbejderne større fleksibilitet. Det kan medføre øget motivation og dermed et større engagement hos mange på grund af fx forbedret work-life balance, mindre transporttid, og bedre mulighed for at løse opgaver, der kræver høj koncentration,” fortæller Susanne Stormer. 

Hun fortsætter:

“Virksomhedsledere skal dog være opmærksomme på at bevare medarbejdernes trivsel og oplevelse af at være en del af en fælles arbejdskultur og sikre videndeling. Det, at vi sidder hver for sig derhjemme og arbejder, kan påvirke medarbejdernes oplevelse af den fælles kultur og samarbejdet negativt. Jeg tror derfor, at vi vil se, at mange virksomheder kombinerer hjemmearbejde og online møder, så man for eksempel vil have dage, hvor alle medarbejdere møder ind på virksomheden for at sikre, at fællesskabet fortsat styrkes.”

Om pulsmålingen
510 erhvervsledere har svaret på PwC’s Pulsmåling, og svarene er indsamlet i perioden 8.-16. februar 2021.

Nøgleord

Billeder

Susanne Stormer, partner og  leder af PwC's Sustainability team
Susanne Stormer, partner og leder af PwC's Sustainability team
Download

Vedhæftede filer

Information om PwC

PwC
PwC
Strandvejen 44
2900 Hellerup

51332378https://www.pwc.dk/

Om PwC
I PwC arbejder vi for at styrke tilliden i samfundet og være med til at løse væsentlige problemstillinger. Det gør vi med udgangspunkt i vores viden inden for revision, skat og rådgivning. Vores kunder kommer fra alle dele af erhvervslivet og den offentlige sektor, og vi er ca. 2.500 medarbejdere og partnere, som brænder for at gøre en positiv forskel for kunder og kolleger. Globalt er vi over 280.000 PwC'ere i 155 lande, og i Danmark er vi markedsledende. Mød os over hele landet. Vi er der, hvor du er. 

Succes skaber vi sammen …  

 

 

 

Følg pressemeddelelser fra PwC

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra PwC

Erhvervslivet: Regeringen har tabt erhvervslivets tillid17.2.2021 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

Mens hver fjerde erhvervsleder fik større tillid til regeringen under første del af COVID-19-krisen, er dette faldet til blot ca. hver 10. erhvervsleder i dag. Det markante fald kan skyldes, at man savner en klar plan for udfasning af restriktioner. Samtidig efterlyser erhvervslivet et digitalt europæisk coronapas, der vil gavne dansk eksport. Det viser en ny pulsmåling fra PwC med svar fra ca. 470 erhvervsledere.