TEKNIQ Arbejdsgiverne

Udsættelse af betalingsfrist letter presset – men savner klarhed over tempo for genåbning

Del

TEKNIQ Arbejdsgiverne er glade for forslaget fra regeringen, der skal gøre det muligt for små og mellemstore virksomheder at udskyde tibagebetalingen af A-skattelån.

Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Regeringen har i dag præsenteret et forslag om at forlænge betalingsfristen for nye A-skattelån. Med den hidtidige frist kunne de små og mellemstore virksomheder, som gør brug af låneordningerne, ellers stå med seks betalingsfrister i februar 2022.

”Det giver god mening, at man derved vil åbne mulighed for, at virksomhederne kan sprede betalingerne ud over en større periode. På den måde kan man forhåbentlig undgå, at en samlet, stor skatteregning fuldstændig dræner den likviditet, virksomhederne har knoklet for at opbygge og opretholde de senere måneder,” siger Troels Blicher Danielsen, adm. direktør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer 4.100 virksomheder indenfor el, vvs og metal og uddyber:

”Det ændrer dog ikke ved, at der jo vil være en regning, som skal betales på den anden side. Derfor er det afgørende, at virksomhederne får langsigtet klarhed hurtigst muligt. Hvad kan åbne 1. marts? Hvad kan åbne 15. marts, hvis smittetallene er stabile? Hvad kan åbne 1. april, når cirka 1 mio. danskere er blevet vaccineret? Hvornår forsvinder grænserestriktionerne for europæisk arbejdskraft? Hvilke indikatorer siger, hvornår der ikke er pres på sundhedsvæsenet længere? Hvorfor kan man ikke bruge teknologi –eksempelvis digitale antalstællere i butikker – som redskaber til at sætte gang i genåbningen?”

Regeringen foreslår, at A-skattelån i forbindelse med februarbetalingen i 2021 først skal tilbagebetales den 1. april 2022, mens tilsvarende lån i forbindelse med martsbetalingen først skal betales den 1. juni 2022. Samlet vil det give virksomhederne mulighed for at holde på likviditet på 79 mia. kroner i længere tid. Lån i forbindelse med momsbetalingen den 1. marts 2021 skal stadig som hidtil planlagt tilbagebetales den 1. februar 2022.

Forslaget kommer i forbindelse med Folketingets hastebehandling af regeringens forslag om at udvide låneordningerne for A-skat, AM-bidrag og moms – som vil sikre virksomheder ekstra likviditet på 170 mia. kroner.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne – mobil: 72 14 20 17

Billeder

Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Download

Information om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer cirka 4.100 virksomheder inden for el, vvs og metal med i alt 55.000 medarbejdere og en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum