Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Udnyt alle åbne timer på testcentrene i påsken

Del

Der forventes et øget pres på testkapaciteten i påsken og særligt op til genåbning d. 6. april, hvor samfundet åbner mere op. Udnyt derfor hele åbningstiden i testcentrene og gør brug af alle ugens dage.

Der er allerede etableret et fintmasket net af teststeder fordelt på alle landets kommuner. Samlet kan der aktuelt foretages ca. 400.000 test om dagen fordelt mellem ca. 200.000 PCR-test og ca. 200.000 hurtigtest. Dertil kommer den lokale hurtigtestkapacitet på uddannelsesinstitutionerne.

I løbet af april planlægges en opskalering af testkapaciteten med yderligere 100.000 test, så der potentielt kan foretages op til 500.000 test om dagen. Derudover vil den samlede testkapacitet i løbet af maj yderligere opskaleres til at kunne nå op til 700.000 daglige test.

På coronasmitte.dk er det muligt at se, hvor dit nærmeste testcenter ligger. Der er aktuelt flere end 500 testcentre, hvor du kan få en gratis PCR- eller hurtigtest.

Du skal blot møde op i dit lokale hurtigtestcenter, hvor du kan blive testet uden tidsbestilling, hvis du vil have foretaget en hurtigtest. Hvis du derimod ønsker at få foretaget en PCR-test, skal du booke tid på coronaprover.dk.

Der kan i forbindelse med påsken og den kommende genåbning være tidspunkter, hvor man ved nogle testcentre kan opleve stor travlhed og kødannelse. Derfor opfordres alle danskere til at gøre brug af de fulde åbningstider i testcentrene og gøre brug af alle ugens dage.

Det er muligt at se spidsbelastningsperioder og ventetider i hurtigtestcentrene på udbydernes hjemmesider. Udbyderne af hurtigtest arbejder løbende for at gøre oplevelsen ved testcentrene bedre for den enkelte, og information om spidsbelastningsperioder skal gøre det nemmere for danskerne at se, hvornår det er mest hensigtsmæssigt at blive hurtigtestet for at undgå kødannelser.

Hvis du ønsker at få foretaget en hurtigtest, kan du se mere om spidsbelastning og ventetider på udbydernes hjemmesider. Find din regionale udbyder af hurtigtest på coronasmitte.dk eller se oversigten over udbydere i de enkelte regioner nedenfor.

Region Hovedstaden

Copenhagen Medical

Falck vedr. Rønne

Region Sjælland

Falck

Region Syddanmark

Carelink

Falck vedr. Billund Lufthavn

Region Midtjylland

Falck

Region Nordjylland

Falck

Nøgleord

Kontakter

Information om Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Styrelsen for Forsyningssikkerhed
Styrelsen for Forsyningssikkerhed
Datavej 16
3460 Birkerød

+45 4516 1666https://sfos.dk/

Styrelsen for Forsyningssikkerhed er en dansk styrelse under Justitsministeriet. Styrelsens opgave er at understøtte det danske samfunds beredskab i forhold til nuværende og fremtidige kriser, hvor der kan forudses knaphed på særlige kritiske ressourcer.

Følg pressemeddelelser fra Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Nu kan du få en PCR-test uden at bestille tid, og PCR-testen vil fremover gælde 96 timer i coronapasset30.6.2021 14:40:46 CEST | Pressemeddelelse

Fra torsdag den 1. juli kan du blive PCR-testet for coronasmitte uden at skulle bestille tid i forvejen de fleste steder i landet. Og PCR-testen vil fremover gælde i 96 timer i coronapasset. Samtidig er den gennemsnitlige svartid i PCR-sporet nede på 15 timer. Hvis man kan, så vælg PCR, opfordrer Testcenter Danmark og Styrelsen for Forsyningssikkerhed.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum