Furesø Kommune

Udkast til budget 2021-2022 sendes i høring

Del

Byrådet godkendte onsdag aften et første udkast til budget for 2021-2022 som grundlag for de videre politiske forhandlinger. Budgettet skal endeligt vedtages i oktober. I budgetforslaget er indlagt en række forslag til effektiviseringer og besparelser for at sikre råderum til blandt andet en bedre ældrepleje, bedre normering på daginstitutioner, renovering af idrætsfaciliteter og nye miljøtiltag. Budgettet sendes nu i høring i en tre-ugers høringsperiode.

Den økonomiske afmatning på grund af Corona-pandemien kan også mærkes i kommunerne. I Furesø er det afgørende at fastholde en fast økonomisk kurs, så der fortsat er balance i budgettet og plads til udvikling.

Furesø er ekstra udfordret af den store gæld på 2,2 mia. kr. fra før kommune-sammenlægningen og en kraftig vækst i kommunens årlige bidrag til udligningssystemet de seneste 10 år - fra 160 mio. kr. til 320 mio. kr.

”De sidste 10 år har vi haft fokus på stram økonomistyring, hvor vi på trods af de økonomiske udfordringer er lykkedes med at udvikle kommunen i et bredt politisk samarbejde. Den linje skal vi fortsætte med. Vi arbejder for et realistisk budget i balance, der samtidig giver mulighed for, at vi fortsat kan udvikle kommunen. Jeg ser frem til at høre borgerne om de fortsatte politiske drøftelser om budgettet,” udtaler borgmester Ole Bondo Christensen (A).

Udover at sende høringssvar er det muligt at deltage i et borgermøde den 17. september. Viceborgmester Lars Carstensen (C) ser ligeledes frem til at få borgernes input.

”Vi har i år valgt at lægge et udkast til budgetaftale sammen med det budgetforslag, der går i høring. Dermed kan borgerne allerede i høringsperioden få indblik i de budgetforhandlinger, som kører politisk. Det budgetforslag, vi lægger frem, er i god balance og med mange spændende udvidelsesforslag, men der vil helt sikkert være områder, hvor vi skal justere, trække fra og lægge til på bagrund af borgerhøringen og de fortsatte politiske drøftelser. Jeg ser frem til, at vi får en god dialog,” udtaler Lars Carstensen.

Budgetforslaget er i høring frem til den 23. september og allerede den 17. september kan borgerne deltage i et borgermøde. Nærmere oplysninger kan findes på www.furesoe.dk/hoeringbudget2021 og man kan tilmelde sig til borgermødet på www.furesoe.dk/borgermoede, hvor der er max-tilmelding på grund af corona-restriktioner.

Nøgleord

Kontakter

Ole Bondo Christensen (A), borgermester, tlf.: 7216 5200
Lars Carstensen (C), viceborgmester, tlf.: 7216 3997 (ikke sms)
Steen Vinderslev, kommunaldirektør, tlf.: 7216 5100

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum