Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet udgiver 37 nye rejsevejledninger – nu også for vestlige lande

Del

Udenrigsministeriets Borgerservice udvider nu antallet af rejsevejledninger og re-lancerer samtidig app’en ”Rejseklar”, der samler ministeriets tilbud og gode råd til danske rejsende.

Langt de fleste danske har ingen problemer, når de rejser ud i verden. Men engang imellem går det galt. Med rejsevejledningerne kan du forberede din rejse og med app’en ”Rejseklar” er du bedre rustet, hvis uheldet er ude, når du er i udlandet. Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for udvalgte lande, primært rettet til danske turistrejsende, og særligt om sikkerhedsforhold i landet. En Megafon undersøgelse sidste år viste, at 89% af danskerne kender til rejsevejledningerne, samt at 22% har læst én inden for de sidste 2 år – især for at søge information om sikkerhed og terrorrisiko.

Nu udvides antallet af rejsevejledninger betragteligt med udgivelse af 37 helt nye som omfatter lande i Europa, USA, Canada, Japan og Australien. Dermed har Udenrigsministeriet nu en rejsevejledning for alle de lande, hvor der er en dansk ambassade. Der laves også rejsevejledninger for lande uden en dansk ambassade. Det gælder steder såsom Tunesien, Nepal og Gambia, hvor der er mange danske rejsende, men hvor der har været sikkerhedsmæssige udfordringer i form af eksempelvis terroranslag, naturkatastrofer og politiske uroligheder.

Centerchef for Borgerservice og Kommunikation René Dinesen siger:

”Jeg er glad for den tillid, der er til vores rejsevejledninger. Den skal vi gøre os fortjent til. Med 37 nye rejsevejledninger har vi nu en rejsevejledning for alle lande, hvor der er en dansk ambassade. Samtidig har vi gjort dem lettere at forstå. Vi har eksempelvis tilføjet farver, som gør det meget tydeligt, hvordan sikkerhedsrisikoen kan variere i forskellige dele af et land.”

”For at gøre det lettere for de rejsende har vi samlet al rejseinformation i vores app ”Rejseklar”, som er blevet opdateret. I app’en kan man også nemt tilmelde sig Danskerlisten, der giver mulighed for direkte kontakt mellem borgeren og Udenrigsministeriet i en krisesituation.”

”Vores målsætning er klar og tydelig information, som er let at finde og i et format, som folk kender. For os, som leverer rådgivning til folk på farten, er det vigtigt at bruge teknologiens muligheder til at levere bedre borgerservice.”

Rejsevejledningerne kan findes på hjemmesiden www.um.dk eller læses i app’en ”Rejseklar”. App’en findes til smartphones og kan hentes gratis i App Store eller Google Play. Hvis man vil på Danskerlisten, men ikke har mulighed for at tilmelde sig via app’en, så kan man tilmelde sig via nettet på danskerlisten.um.dk.

For mere information kontakt Udenrigsministeriets Borgerservice på 33921112

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Danmarks ambassadører er i København og Odense i uge 34 til ambassadørmøde i Udenrigsministeriet14.8.2018 14:36pressemeddelelse

I 2018 afholder Udenrigsministeriet sit årlige ambassadørmøde med alle chefer både ude og hjemme i uge 34. Der kommer godt 80 ambassadører til København, hvor de sammen med deres chefkolleger i Udenrigsministeriet bl.a. skal mødes med statsministeren, finansministeren samt udenrigsministeren, udviklingsministeren og ministeren for fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde. Under mødet skal de også diskutere emner som økonomisk diplomati, Brexit, global sikkerhed, mm.

Danmark støtter op om global religions- og trosfrihed på stor ministerkonference i Washington24.7.2018 15:02pressemeddelelse

Den første ministerkonference om fremme af global religions- og trosfrihed finder sted i Washington den 25. til 26. Juli 2018, med deltagelse af ca. 80 lande. Fra Danmark deltager udviklingsminister Ulla Tørnæs. Danmark har bidraget aktivt til forberedelserne af konferencen, der støtter op om flere danske prioriteter i kampen for international religions- og trosfrihed.

300 mio. kr. til tre af verdens værste humanitære kriser og deres nærområder6.7.2018 07:35pressemeddelelse

Der er stadig flere flygtninge og internt fordrevne på verdensplan. FNs flygtningeorganisation, UNHCR, fastslog i sidste måned, at antallet af flygtninge og internt fordrevne i år er nået op på68,5 mio. på verdensplan. Mennesker som er tvunget væk fra deres eget hjem. Udviklingsminister, Ulla Tørnæs, har besluttet at afsætte i alt 300 mio. kr. i humanitære midler til at imødegå de store behov, som konflikterne i Rakhine i Myanmar, Syrien og Yemen afføder. Midlerne vil på baggrund af en ansøgningsrunde blive fordelt mellem danske humanitære partnerorganisationer.