Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet udgiver 37 nye rejsevejledninger – nu også for vestlige lande

Del

Udenrigsministeriets Borgerservice udvider nu antallet af rejsevejledninger og re-lancerer samtidig app’en ”Rejseklar”, der samler ministeriets tilbud og gode råd til danske rejsende.

Langt de fleste danske har ingen problemer, når de rejser ud i verden. Men engang imellem går det galt. Med rejsevejledningerne kan du forberede din rejse og med app’en ”Rejseklar” er du bedre rustet, hvis uheldet er ude, når du er i udlandet. Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for udvalgte lande, primært rettet til danske turistrejsende, og særligt om sikkerhedsforhold i landet. En Megafon undersøgelse sidste år viste, at 89% af danskerne kender til rejsevejledningerne, samt at 22% har læst én inden for de sidste 2 år – især for at søge information om sikkerhed og terrorrisiko.

Nu udvides antallet af rejsevejledninger betragteligt med udgivelse af 37 helt nye som omfatter lande i Europa, USA, Canada, Japan og Australien. Dermed har Udenrigsministeriet nu en rejsevejledning for alle de lande, hvor der er en dansk ambassade. Der laves også rejsevejledninger for lande uden en dansk ambassade. Det gælder steder såsom Tunesien, Nepal og Gambia, hvor der er mange danske rejsende, men hvor der har været sikkerhedsmæssige udfordringer i form af eksempelvis terroranslag, naturkatastrofer og politiske uroligheder.

Centerchef for Borgerservice og Kommunikation René Dinesen siger:

”Jeg er glad for den tillid, der er til vores rejsevejledninger. Den skal vi gøre os fortjent til. Med 37 nye rejsevejledninger har vi nu en rejsevejledning for alle lande, hvor der er en dansk ambassade. Samtidig har vi gjort dem lettere at forstå. Vi har eksempelvis tilføjet farver, som gør det meget tydeligt, hvordan sikkerhedsrisikoen kan variere i forskellige dele af et land.”

”For at gøre det lettere for de rejsende har vi samlet al rejseinformation i vores app ”Rejseklar”, som er blevet opdateret. I app’en kan man også nemt tilmelde sig Danskerlisten, der giver mulighed for direkte kontakt mellem borgeren og Udenrigsministeriet i en krisesituation.”

”Vores målsætning er klar og tydelig information, som er let at finde og i et format, som folk kender. For os, som leverer rådgivning til folk på farten, er det vigtigt at bruge teknologiens muligheder til at levere bedre borgerservice.”

Rejsevejledningerne kan findes på hjemmesiden www.um.dk eller læses i app’en ”Rejseklar”. App’en findes til smartphones og kan hentes gratis i App Store eller Google Play. Hvis man vil på Danskerlisten, men ikke har mulighed for at tilmelde sig via app’en, så kan man tilmelde sig via nettet på danskerlisten.um.dk.

For mere information kontakt Udenrigsministeriets Borgerservice på 33921112

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

H.K.H. Kronprinsessen i spidsen for stort dansk fremstød i Texas8.2.2019 12:00:00Pressemeddelelse

Kronprinsessen rejser til Texas den 10. marts, hvor hun besøger Austin og Houston. I Austin deltager Kronprinsessen i et større dansk fremstød for de kulturelle og kreative erhverv på festivalen South by Southwest (SXSW). Herefter rejser Kronprinsessen til Houston, hvor Danmark og danske virksomheder oplever medvind inden for grøn energi og life science. Kulturminister Mette Bock ledsager Kronprinsessen under hele besøget.

Redegørelsesdebat om status for regeringens indsats for religions- og trosfrihed og religiøse mindretal6.2.2019 06:00:47Pressemeddelelse

For godt et år lancerede regeringen sin særlige indsats for religions- og trosfrihed og beskyttelse af forfulgte religiøse minoriteter, herunder kristne, og i dag gør udviklingsminister Ulla Tørnæs status for regeringens arbejde på området. Det sker ved en redegørelsesdebat i Folketinget. Udviklingsminister Ulla Tørnæs udtaler i den forbindelse: ”Med redegørelsesdebatten i dag skriver vi Danmarkshistorie. Det er nemlig første gang, at Folketinget har en styrket beskyttelse af forfulgte religiøse minoriteter, herunder kristne, på dagsorden. Og en styrket indsats på området er helt nødvendig. Stadigt flere mennesker lever med væsentlige begrænsninger i deres religions- og trosfrihed, og i de seneste år har der været mange eksempler på decideret forfølgelse. Det gælder ikke mindst kristne minoriteter, hvor det anslås, at mere end 200 mio. kristne verden over er forfulgt. Jeg ser frem til at drøfte regeringens indsats for religions- og trosfrihed og religiøse mindretal med Folketinget. Red