Udenrigsministeriet

Udenrigsministeren rejser til Paris og Bruxelles: ”Vi kan ikke klare verdens kriser alene”

Del

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen er i dag i Paris og Bruxelles. Det er hans anden rejse som udenrigsminister.

Turen startede i Paris, hvor Lars Løkke Rasmussen mødtes med sin franske udenrigsministerkollega Catherine Colonna. Her drøftede de to ministre det gode dansk-franske forhold, muligheder efter afskaffelsen af det danske forsvarsforbehold og krigen i Ukraine:

”Det har været godt at bekræfte Danmarks tætte forhold til Frankrig, som vi jo slog fast med syvtommersøm med starten af Tour de France i Danmark sidste år. Vi drøftede selvfølgelig også Europas voksende globale rolle samt krigen i Ukraine, og hvordan Frankrig og Danmark bedst muligt kan fortsætte vores store støtte – ikke mindst gennem EU og NATO,” siger udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen.

I Bruxelles skal Lars Løkke Rasmussen blandt andet mødes med NATO’s generalsekretær Jens Stoltenberg og EU’s højtstående repræsentant for udenrigsanliggender og sikkerhedspolitik Josep Borrell. Et stærkt Europa og et tæt transatlantisk samarbejde er ifølge udenrigsministeren afgørende for at sikre Danmarks sikkerhed og stabilitet:

”Vi kan rigtig meget i Danmark, men vi kan ikke klare verdens kriser alene. Ukraine er med god grund på dagsordenen til alle mine møder, og her har vi set, hvor meget vi kan gøre i fællesskab Gennem NATO har vi styrket vores fælles værn mod truslen fra Rusland, og gennem EU stækker vi den russiske økonomi og indflydelse med vores håndfaste sanktioner,” siger udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen og understreger, at det kun er en del af, hvad Danmark kan gennem EU og NATO.

Blandt andet støtter Danmark også de ukrainske styrker med brændstof, medicin og vinterudstyr gennem NATO og med militær træning og finansiering af våben gennem EU.

Udenrigsministeren vil desuden bringe den bekymrende situationen i Iran op på møderne i Paris og Bruxelles:

”Iran har generelt bevæget sig ned ad en trist og destruktiv sti den sidste tid. Derfor ser jeg gerne, at vi indfører yderligere sanktioner fra EU’s side, og det vil jeg bringe op på møderne i dag,” siger udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen.

For yderligere information: Kontakt presserådgiver Kristoffer Jonsson // +45 3043 6749 // krijoo@um.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum