Udenrigsministeriet

Udenrigsministeren præsenterer regeringens nye udenrigs- og sikkerhedspolitiske strategi

Del
Tirsdag den 16. maj vil udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen præsentere regeringens nye udenrigs- og sikkerhedspolitiske strategi på Københavns Universitet.

Arrangementet begynder klokken 12 i Festsalen ved Frue Plads.  

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen udtaler:

”De udenrigspolitiske valg, vi træffer i dag, får stor betydning for den verden, de næste generationer skal vokse op i. Derfor ser jeg meget frem til at præsentere strategien foran unge studerende fra Københavns Universitet og tale med dem om, hvilke håb og bekymringer de har for verden omkring os.

Ruslands frontalangreb på europæisk sikkerhed har lavet fundamentalt om på verden, som vi kendte den. Derfor er der brug for en ny dansk udenrigs- og sikkerhedspolitisk strategi.”

Der forventes bredt fremmøde af studerende på Københavns Universitet, som vil stille spørgsmål til udenrigsministeren efter talen. Pressen er velkommen til at dække arrangementet. Der kræves tilmelding og gyldigt pressekort for at deltage.

Tilmelding skal sendes til vicboy@um.dk senest tirsdag den 16. maj kl 10.

Adressen er: Københavns Universitet, Hovedbygningen. Frue Plads 4, 1168 København K.

For yderligere kontakt: Ledende presserådgiver for udenrigsministeren Victor Boysen //  vicboy@um.dk // +45 20 18 95 93

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Danmark støtter oprydningsaktion for at undgå miljømæssig superkatastrofe31.5.2023 05:58:00 CEST | Pressemeddelelse

En FN oprydningsaktion er undervejs for at tømme olietankeren FSO Safer, der ligger ud fra Yemens kyst og risikerer at eksplodere eller lække når som helst. Danmark donerer 7,5 millioner kroner for at finansiere redningsaktionen, der skal undgå et historisk stort olieudslip og forværring af den allerede alvorlige humanitære situation i Yemen. Dermed fordobles støtten til redningsaktionen, som Danmark også sidste år bidrog til.

Kursskifte i dansk hjælp til Niger: Øget fokus på klimatilpasning25.5.2023 16:00:50 CEST | Pressemeddelelse

Niger er et af verdens fattigste lande og er særligt sårbar over for klimaforandringer. Temperaturen forventes at stige 1,5 gange hurtigere end det globale gennemsnit. Befolkningen er i forvejen udsat for tørker, oversvømmelser og ekstreme temperaturer og har få muligheder for at tilpasse sig de ændrede forhold. Derfor øger Danmark nu støtten til at gøre Niger mere modstandsdygtig over for klimaforandringerne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum