Udenrigsministeriet

Udenrigsministeren og udenrigsordførere besøger det danske troppebidrag i Letland

Del

Den 8. september vil udenrigsminister Jeppe Kofod samt udenrigsordførerne fra Venstre, SF, Radikale Venstre, Enhedslisten og Nye Borgerlige besøge det danske troppebidrag i Letland.

Danmark har lige nu en kampbataljon i Letland på cirka 800 soldater. Det er sket for at styrke NATO’s afskrækkelses- forsvarsprofil efter Ruslands invasion af Ukraine.

Udenrigsminister Jeppe Kofod udtaler:

”Rusland har med sin brutale invasion af Ukraine skabt den største sikkerhedsmæssige krise på europæisk grund siden 2. verdenskrig. Som naboer til Rusland - og på grund af deres historie - er de baltiske lande særligt udsatte. Danmark var et af de første lande, der genetablerede diplomatiske forbindelser med Letland i 1991, og jeg er stolt af, at danske soldater nu er med til at skabe sikkerhed og tryghed i landet.”

Venstres udenrigsordfører Michael Aastrup udtaler:

”Med Ruslands invasion af Ukraine står Europa i den mest usikre situation siden afslutningen på den kolde krig. Rusland er vågnet, og truslen fra øst er reel. Derfor er det vigtigt, at vi bakker op om NATOs arbejde med at styrke den østlige grænse. Vores tætte venner i de baltiske lande er særligt udsatte for Ruslands aggressivitet. Det er derfor ekstra vigtigt, at vi i Danmark står side om side med dem. Jeg ser frem til endnu engang at besøge de danske udsendte. ”

Radikale Venstres europaordfører Anne Sophie Callesen udtaler

“Putin har med sin invasion af Ukraine cementeret, at han ikke ønsker fred med vestens demokratier. Det skal vi bekæmpe med et sammenhold stærkere end nogensinde. Vi har en ny sikkerhedspolitisk situation i Europa, som kræver, at vi gør mere for at beskytte vores demokrati og værdier. Her skal de allierede NATO-lande stå imod Putins pres. Den danske kampbataljon i Letland er et entydigt og slagkraftigt signal til Putin om, at hans forsøg på at splitte med vold og magt kun bringer Europa og Vesten tættere sammen.”

Ud over troppebesøget vil ministeren og ordførerne mødes med den lettiske udenrigsminister Edgars Rinkēvičs og Rigas borgmester Mārtiņš Staķis. Derudover vil de se en gadeudstilling i Riga med navnet ”Brothers and Sisters”, hvor en dansk fotograf har taget billeder af ukrainske flygtninge.  

Udenrigsminister Jeppe Kofod er desuden i Litauen den 6. og 7. september, hvor han deltager i NB8-møde med udenrigsministre fra Estland, Finland, Island, Letland, Litauen, Norge og Sverige.  

For mere information kontakt pressemedarbejder Kristoffer Jonsson på +45 3047 6349 eller krijoo@um.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum