Udenrigsministeriet

Udenrigsministeren fejrer Europadag i Berlin

Del
Tyskland er en af Danmarks tætteste allierede og en af de vigtigste stemmer i EU-samarbejdet. Derfor fejrer udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen årets Europadag i Berlin, hvor han mødes medudenrigsminister Annalena Baerbock, Europa- og klimaminister Anna Lührmann samt vicekansler Robert Habeck.

”For Danmark starter Europa i Berlin, så jeg kan ikke forestille mig et bedre sted at fejre Europadag. I dag markerer vi vores fælles europæiske værdier og drøfter, hvordan vi kan opbygge et stærkere Europa. For at sikre stærke danske aftryk på den udvikling er der behov for et tæt samarbejde med vores tyske naboer. Det samarbejde styrker vi i dag,” siger udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen. 

Europadagen markeres med et debatarrangement med Europa- og klimaminister Anna Lührmann. Arrangementet afholdes på Humboldt Universitet, hvor de to ministre skal debattere, hvilke udfordringer EU står overfor, og hvordan de kan løses.

En af udfordringerne er, hvordan Europa sikrer sin energi- og forsyningssikkerhed i en verden, der er fundamentalt forandret af Ruslands ulovlige invasion af Ukraine. 

Energi- og forsyningssikkerhed er også et hovedtema, når Lars Løkke Rasmussen sammen med den tyske udenrigsminister Annalena Baerbock er medvært for Baltic Offshore Wind Forum i regi af det tyske formandskab for Østersørådet. 

Her vil regeringsrepræsentanter, civilsamfundsaktører og virksomheder drøfte, hvordan der bedst muligt kan skabes mere energi fra havvind i Østersøregionen. 

Med mere havvind kan Europa hurtigere gøre sig uafhængig – ikke mindst fra Rusland. Det gavner både klimaet og europæisk sikkerhed.

Også til mødet med vicekansler og økonomi- og energiminister Robert Habeck vil den danske udenrigsminister drøfte EU’s rolle i verden. Herunder energisikkerhed, handelspolitik og konkurrenceevne for EU.

For yderligere information kontakt presserådgiver Kristoffer Jonsson på krijoo@um.dk eller +45 3043 6749

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Danmark støtter oprydningsaktion for at undgå miljømæssig superkatastrofe31.5.2023 05:58:00 CEST | Pressemeddelelse

En FN oprydningsaktion er undervejs for at tømme olietankeren FSO Safer, der ligger ud fra Yemens kyst og risikerer at eksplodere eller lække når som helst. Danmark donerer 7,5 millioner kroner for at finansiere redningsaktionen, der skal undgå et historisk stort olieudslip og forværring af den allerede alvorlige humanitære situation i Yemen. Dermed fordobles støtten til redningsaktionen, som Danmark også sidste år bidrog til.

Kursskifte i dansk hjælp til Niger: Øget fokus på klimatilpasning25.5.2023 16:00:50 CEST | Pressemeddelelse

Niger er et af verdens fattigste lande og er særligt sårbar over for klimaforandringer. Temperaturen forventes at stige 1,5 gange hurtigere end det globale gennemsnit. Befolkningen er i forvejen udsat for tørker, oversvømmelser og ekstreme temperaturer og har få muligheder for at tilpasse sig de ændrede forhold. Derfor øger Danmark nu støtten til at gøre Niger mere modstandsdygtig over for klimaforandringerne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum