Udenrigsministeriet

Udenrigsministeren deltager i statsbesøg til Tyskland

Del

Udenrigsminister Jeppe Kofod ledsager Hendes Majestæt Dronningen og Hans Kongelige Højhed Kronprinsen på statsbesøg til Tyskland den 10.-11. november 2021.

Statsbesøget skal konsolidere og videreudvikle det gode forhold mellem Danmark og Tyskland, støtte danske virksomheders muligheder på det tyske marked og styrke det i forvejen tætte dansk-tyske kultursamarbejde. 52 danske virksomheder indgår i den erhvervsdelegation, der rejser med som en del af besøget.

Udenrigsminister Jeppe Kofod udtaler:

”Med Brexit, Covid-19 og de nye spændinger, vi ser på den globale scene, kan man vist roligt sige, at det udenrigspolitiske farvand omkring os er blevet mere uroligt. I det lys er vores tyske nabo en vigtig og stabil partner for Danmark. Samtidig står Tyskland selv på tærsklen til en ny tid, når der om kort tid udnævnes en ny regering. Jeg håber, at statsbesøget bliver begyndelsen på et nyt kapitel i det danske-tyske forhold, hvor vi tager samarbejdet til et endnu højere niveau. Ikke mindst inden for klima og digitalisering, som jo står højt på dagsordenen både herhjemme og i Tyskland.”

Udenrigsministeren skal bl.a. ledsage Hendes Majestæt Dronningen til en frokost med den tyske kansler Angela Merkel samt mødes med sin tyske kollega Heiko Maas. Rejsen omfatter også et besøg til et af Berlins kraftværker, som udfaser kul og i betydelig grad omstiller sin varmeforsyning til at blive baseret på strøm fra vindmøller.

Jeppe Kofod underskrev i foråret 2021 en dansk-tysk venskabserklæring med Heiko Maas, som understreger det gensidige ønske om et tættere samarbejde. Blandt andet det grønne og det digitale område fremhæves i erklæringen som områder, hvor det dansk-tyske samarbejde kan styrkes.

Tyskland og Danmark har i dag en samhandel til en værdi af 329,6 mia. kr., hvilket gør Tyskland til Danmarks største samhandelspartner. Cirka 14 pct. af Danmarks vareeksport går til det tyske marked. Der er dog fortsat et stort potentiale for danske løsninger inden for blandt andet klima, energi, sundhed og fødevarer. Erhvervsfremstødet har fokus på netop disse områder.

Statsbesøget har foruden udenrigsministeren deltagelse af sundhedsminister Magnus Heunicke, minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Rasmus Prehn og kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen.

For yderligere kontakt: Presserådgiver Victor Boysen, tlf. 20 18 95 93

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Danmark opgraderer sit forhold til 10 asiatiske lande i ASEAN23.11.2021 05:30:00 CET | Pressemeddelelse

Danmark har opnået tilsagn om tiltrædelse til ASEAN’s traktat for fred og samarbejde (TAC). Dette blev markeret under udenrigsminister Jeppe Kofods besøg i Jakarta. Tilsagnet betyder, at Danmark formelt anerkender sit forhold til ASEAN og ASEAN’s regionale rolle. ASEAN anses som den mest avancerede regionale samarbejdsorganisation i verden efter EU og med sin samlede befolkning på 650 millioner mennesker udgør det tredje største marked for EU.