Udenrigsministeriet

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen i Ukraine

Del
De nordiske og baltiske udenrigsministre mødtes i dag med bl.a. Ukraines udenrigsminister Dmytro Kuleba i Odesa i Ukraine.

Den 28. april besøgte udenrigsministeren Odesa i Ukraine sammen med sine kollegaer fra Estland, Finland, Island, Letland, Litauen, Norge og Sverige. Det skete i forbindelse med nordisk-baltisk udenrigsministermøde.

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen udtaler:

”Det er en speciel oplevelse at stå i Odesa sammen med mine baltiske kollegaer. For ikke så længe siden gik Danmark forrest og støttede de baltiske landes kamp for selvstændighed. En kamp, de vandt, og som betød, at vi i dag kan stå side om side i et jævnbyrdigt og frit partnerskab mellem de nordiske og de baltiske lande. Det er derfor, det er så vigtigt, at vi fortsætter støtten til Ukraine og stiller os side om side med ukrainerne. For historien har vist os, at det gør en forskel.”

For yderligere kontakt: Presserådgiver Caroline Secher Andersen // caroan@um.dk //

+45 24 62 58 73

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Kursskifte i dansk hjælp til Niger: Øget fokus på klimatilpasning25.5.2023 16:00:50 CEST | Pressemeddelelse

Niger er et af verdens fattigste lande og er særligt sårbar over for klimaforandringer. Temperaturen forventes at stige 1,5 gange hurtigere end det globale gennemsnit. Befolkningen er i forvejen udsat for tørker, oversvømmelser og ekstreme temperaturer og har få muligheder for at tilpasse sig de ændrede forhold. Derfor øger Danmark nu støtten til at gøre Niger mere modstandsdygtig over for klimaforandringerne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum