Udenrigsministeriet

Udenrigsminister Kofod holder samtale med Kinas udenrigsminister om blandt andet Ukraine

Del

Jeppe Kofod afholdt i formiddag en telefonsamtale med Kinas udenrigsminister Wang Yi. Rusland og krigen i Ukraine var øverst på dagsordenen for samtalen.

Kina har ikke taget afstand fra Ruslands aggression, men signalerer neutralitet og opfordrer til en forhandlet fredsløsning. Samtidig udviser Kina forståelse for Ruslands krav om sikkerhedsgarantier.

Udenrigsminister Jeppe Kofod udtaler:

”Jeg har i dag haft en konstruktiv og ærlig telefonsamtale med den kinesiske udenrigsminister.

Jeg opfordrede i helt tydelige vendinger til, at Kina gør sin indflydelse gældende i Moskva for at få stoppet krigen i Ukraine. Store lande som Kina har et særligt ansvar og kan ikke forholde sig neutrale.”

Samtalen fandt også sted som opfølgning på de to udenrigsministres møde i Kina i november 2021. Det bilaterale forhold mellem Danmark og Kina samt menneskerettighedssituationen i Kina blev også bragt op. Udenrigsministeren rejste samtidig sin bekymring over danske virksomheders adgang til det kinesiske marked og de store udfordringer, som Kinas Covid-restriktioner skaber for danske borgere og virksomheder.

Udenrigsminister Jeppe Kofod siger:

”Vi talte også om arbejdet med et grønt fælles arbejdsprogram. Vi kan ikke stoppe klimaforandringerne uden Kina. Og Kina er så stort, at danske grønne løsninger kan gøre en reel forskel. Det er godt for planeten og for danske arbejdspladser.

Jeg rejste også min alvorlige bekymring over menneskerettighedssituationen i Kina, særligt i Xinjiang. Ligesom jeg endnu engang understregede regeringens dybe bekymring for gentagne rapporter om systematiske brud på menneskerettighederne og behov for uafhængig FN-adgang til provinsen.”

For yderligere kontakt: pressevagten@um.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Fælleserklæring om Talibans indskrænkelser af kvinder og pigers rettigheder i Afghanistan13.5.2022 11:58:26 CEST | Pressemeddelelse

Udenrigsminister Jeppe Kofod udtrykker i denne fælleserklæring bekymring for de mange nylige anslag mod kvinders rettigheder i Afghanistan og opfordrer Taliban-regimet til give kvinder og piger lige muligheder for at deltage i det afghanske samfund. Med til erklæringen er udenrigsministrene fra Australien, Canada, Danmark, Finland, Italien, Japan, Nederlandene, New Zealand, Norge. Spanien, Sverige, Storbritannien, Sydkorea, Tyskland og USA

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum