VIA University College

Uddannelsesdebat i teknologiens tegn

Del
Programmet for Uddannelsesdebatten 2019 står i teknologiens tegn, når uddannelsesbyen Nørre Nissum slår dørene op til to dages folkemøde om dannelse i en tech-tid.

Den 5. og 6. september fyldes uddannelsesbyen Nørre Nissum i Lemvig Kommune endnu en gang med hundredevis af lærere, pædagoger, undervisere, fagfolk og forskere, når Uddannelsesdebatten igen i år løber af stablen. Under temaet ”Dannelse i en tech-tid” inviteres alle interesserede til to dages uddannelsesfolkemøde med debatter, oplæg, workshops og videnssaloner.

Det er VIA, Lemvig Kommune, Region Midtjylland og foreningen ’Skolebyen Nørre Nissum’, der står bag den årlige Uddannelsesdebat, som er et gratis arrangement, der hvert år samler flere hundrede deltagere fra hele landet.

”Vi er rigtigt glade for, at det er blevet fast tradition, at praktikere og teoretikere på uddannelsesområdet mødes i Nørre Nissum. Det gode ved arrangementet er, at man mødes på tværs af uddannelser – grundskoler, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser. Her debatterer vi det, der betyder noget for os alle sammen – og i år er det altså dannelse i forhold til den teknologiske udvikling,” siger Jeanette Svendsen, der er projektleder på Uddannelsesdebatten og underviser på VIA University College.

Programmet er opdelt, så torsdagens oplæg og debatter tager udgangspunkt i digital dannelse i dagtilbud og grundskole, mens fredagen behandler samme tema i forhold ungdomsuddannelser og videregående uddannelser. Begge dage byder på paneldebatter, samtalesaloner og forskellige workshops, der alle sætter fokus på, hvordan den digitale fremtid påvirker læringsmiljøer og dannelse for både børn og voksne.

Torsdag: Dagtilbud og grundskole
Torsdag kan du blandt andet høre forskerne Lene Tanggaard og Ole Sejer Iversen give bud på, hvordan vi uddanner den næste generation til at leve et meningsfuldt liv i en algoritme-centreret verden. Herefter kan man deltage i forskellige workshops med fokus på teknologi i dagtilbud og grundskole eller selv prøve kræfter med nye læringsformer i LEGO Education og X-lab samt lære at kode i Ultra:bit-projektet, som involverede hele 60.000 elever og 4.000 lærere sidste år.

Torsdags eftermiddag sætter vi igen teknologien til debat. Gennem en række videns- og samtalesaloner spørger vi blandt andet eksperterne, politikerne og fagfolkene:

Hvad gør skærmen ved os? Skal iPaden med i børnehaven? Skal skærmen ud af skolen? Hvad kan vi lære af SOME-generationen, og hvilket folkeskoleideal ønsker vi i det hele taget?

Fredag: Ungdomsuddannelser og videregående uddannelser
Fredagens program indledes blandt andet af Camilla Mehlsen og Vincent Hendricks, som diagnosticerer den digitale tids børnesygdomme og giver bud på, hvordan vi kommer videre.

Igen byder eftermiddagen dels på en række workshops om blandt andet teknologiforståelse, makerspaces og simulationsbaseret læring i professionsuddannelserne, og dels på videns- og samtalesaloner, som blandt andet undersøger om vi har brug for et teknologisk etisk råd, om det er vigtigt med flere piger i tech-fagene og om Google mon har slugt Grundtvigs forpligtende fælleskab.

Over de to dage i september kan du blandt andre møde navne som Vincent F. Hendricks, Anders Bondo-Christensen, Elisa Rimpler, Christine Antorini, Stina Vrang Elias, Lene Tanggaard, Lakserytteren, Stine Liv Johansen, Christina Boustrup, Berit Eika samt en række øvrige eksperter, meningsdannere og politikere.

Det er gratis at deltage i Uddannelsesdebatten 2019. Læs mere og se det fulde program på www.uddannelsesdebatten.dk. Her kan du også købe billet til torsdagens netværksmiddag og koncert med Folkeklubben.

Kontakt for yderligere information:
Projektleder, Jeanette Svendsen, jesv@via.dk, tlf. 41 43 54 64.
Journalist, Casper Grud Nielsen, grud@via.dk, tlf. 87 55 15 16. 

Billeder

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

Fakta om VIA University College:

  • VIA er en professionshøjskole med 20.000 studerende og 42 forskellige professionsbacheloruddannelser i 11 af de 19 kommuner i Region Midtjylland.
  • VIA understøtter velfærdssamfundet ved blandt andet at uddanne til lærer, pædagog, sygeplejerske, socialrådgiver, fysioterapeut, bioanalytiker og professionsbachelor i skat. Målrettet det private erhvervsliv udbyder VIA blandt andet uddannelser til ingeniør, bygningskonstruktør, designer og filmanimator.
  • VIA uddanner til hele den midtjyske region og har campusser med flere uddannelser under samme tag i Aarhus, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro. Dertil kommer udbud i Nørre Nissum, Skive, Ikast og Grenaa.
  • VIAs professionsrettede uddannelser foregår i en vekselvirkning mellem teori og praksis samt praktikperioder.
  • VIA er en af Nordens største udbydere af målrettet kompetenceudvikling til en lang række brancher inden for både den private og offentlige sektor.
  • VIA bedriver praksisrettet forskning, udvikling og innovation i syv forskningscentre. Forskningsaktiviteterne har fokus på fx pædagogik, læring, sundhed, demens, klima og bæredygtig udvikling.

Læs mere om VIA University College på www.via.dk

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye