Boligsiden

Udbuddet af huse stiger hastigt for ottende måned i træk

Del

Nye udbudstal fra Boligsiden viser, at der er 31.364 huse til salg i Danmark i primo november, hvilket er en stigning på 4,3 procent sammenlignet med sidste måned. Det stigende udbud af huse gælder for størstedelen af landets kommuner og er især mærkbart i Region Hovedstaden.

Foto:Boligsiden
Foto:Boligsiden

Boligsidens nye udbudstal for primo november viser, at der nu er 31.364 villaer og rækkehuse til salg på det danske boligmarked.

Det er en stigning på 4,3 procent i forhold til sidste måned, hvilket svarer til, at der er kommet 1.282 flere huse at vælge imellem siden begyndelsen af oktober. Samtidig er der tale om en stigning på 28 procent, hvis man sammenligner udbudstallene for primo november med tallene fra samme tidspunkt sidste år.

Det er nu ottende måned i træk, at udbuddet af huse stiger i nogenlunde samme opadgående tempo og udbuddet af huse er nu på et niveau, som ikke er set lignende siden primo juli 2020.

”Siden marts i år er udbuddet steget med hastige skridt. Faktisk har vi ikke set en så stejl udvikling siden 2020, hvor boligudbuddet ikke kunne følge med den hastigt stigende efterspørgsel, og derfor så vi omvendt et kraftigt faldende udbud på daværende tidspunkt,” siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

"Nu oplever vi derimod en markant stigning i udbuddet, som især skyldes, at der sælges færre huse. For den mængde af huse, der løbende er sat til salg, har faktisk været nogenlunde stabil og på niveau med, hvad vi har set i årene inden corona," tilføjer hun.

Landsdækkende tendens

Det stigende udbud af huse gør sig gældende for langt størstedelen af landets kommuner.

Kun 12 kommuner har et lavere eller uændret udbud sammenlignet med sidste måned, mens der i 86 kommuner er tale om et stigende udbud af huse.

Det er især i kommuner, som er beliggende i Region Hovedstaden, der oplever den største stigning i udbuddet af huse. Således er antallet af huse til salg i regionen steget med 7,2 procent i forhold til sidste måned, mens der er tale om en stigning på hele 87,3 procent sammenlignet med samme tidspunkt sidste år.

Lavt udbud i historisk perspektiv

Selv om udbuddet af huse er steget betydeligt hen over de seneste måneder, er det dog forsat på et lavt niveau sammenlignet med årene før corona.

Eksempelvis er udbuddet af huse primo november i år 11,3 procent under det niveau, der gjorde sig gældende på samme tidspunkt i 2019, hvor der var 35.375 huse til salg.

Samtidig har 65 af landets kommuner nu et lavere udbud i forhold til samme tidspunkt i 2019.

”Vi er stadig et godt stykke væk fra at have et udbud af huse, som er på niveau med den normal, vi kendte før corona. Men hvis den udvikling, vi er vidne til nu, fortsætter, er det formentlig blot et spørgsmål om tid, før vi rammer nogenlunde samme størrelsesorden. Det er godt nyt for boligkøberne, som løbende får mere at vælge imellem og derfor får bedre mulighed for at finde drømmeboligen,” siger Birgit Daetz.

Udbuddet af ejerlejligheder er tilsvarende steget med 3,3 procent i løbet af den seneste måned og lander på 8.569 styks primo november. Omvendt er sommerhusudbuddet faldet med 0,2 procent i perioden.

Udvikling i udbuddet primo november 2022

Boligtype

Antal til salg

Ændring seneste måned

Ændring seneste år

Villaer/rækkehuse

31.364

4,3%

27,7%

Ejerlejligheder

8.569

3,3%

41,7%

Sommerhuse

4.724

-0,2%

0,4%

Tabellen viser, hvor mange boliger der var udbudt primo november 2022 samt den procentuelle ændring sammenlignet med sidste måned og i forhold til samme periode 2021. Kilde: Boligsiden

Nøgleord

Kontakter

Har du brug for yderligere kommentarer eller tal for de(n) kommune(r), du dækker. Kontakt kommunikationsdirektør Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk. Telefon: 21210284

Billeder

Foto:Boligsiden
Foto:Boligsiden
Download
Kilde: Boligsiden
Kilde: Boligsiden
Download

Links

Information om Boligsiden

Boligsiden
Kronprinsensgade 6, 2
1114 København K

70274999https://www.boligsiden.dk/

Hvem er Boligsiden.dk?
På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsidens Markedsindeks viser aktuelle nøgletal om boligmarkedet, og statistikkerne er baseret på indberetninger fra samtlige af ejendomsmæglernes boligsalg. Boligsiden.dk udgiver løbende artikler om boligmarkedet på www.boligsiden.dk/nyheder og udsender hver måned en række faste pressemeddelelser med udgangspunkt i udviklingen i handelsaktiviteten, salgspriser, salgstid, nedslag og boligudbud.

Følg pressemeddelelser fra Boligsiden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Boligsiden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum