Vejdirektoratet

Udbud på de første fire ladeparker til el-biler langs motorvejsnettet er klar

Del

Vejdirektoratet har for nylig sat gang i det første udbud af fire ladeparker, der vil blive opført på Fyn og Sjælland. Fristen for at byde er mandag den 2. maj.

I løbet af 2022 bliver de første fire ladeparker opført langs motorvejene. Foto: Vejdirektoratet.
I løbet af 2022 bliver de første fire ladeparker opført langs motorvejene. Foto: Vejdirektoratet.

I forbindelse med udrulningen af ladeinfrastruktur langs statsvejene har Vejdirektoratet udbudt de første fire ladeparker til el-bilister. Oprettelsen af ladeparkerne er en del af ”Infrastrukturplan 2035”, der blev vedtaget af Folketingets partier i 2021.

Ladeparkerne kommer til at bestå af et stort antal lynladere, der skal sikre en effektiv og praktisk opladning for elbilister. På den måde kan ladeparkerne måske også bidrage til at gøre det mere attraktivt for danskerne at vælge en elbil, når den gamle bil skal udskiftes.

Transportminister Trine Bramsen siger:
Stadigt flere danskere erhverver sig en elbil, hvilket er rigtig positivt på vejen mod den vigtige grønne omstilling. Derfor er det også afgørende at sikre ladeinfrastruktur langs de danske motorveje i tæt samarbejde med aktørerne på området. Med udbuddet her sætter vi ekstra turbo på udviklingen.”

Der planlægges etableret 56 ladepunkter i 2022 og yderligere 28 ladepunkter i 2025 – 84 ladepunkter i alt - fordelt på de fire ladeparker, der bliver udbudt som fire separate koncessionsaftaler, som går på etablering og drift af ladeparkerne i en periode på 10 år.

Vejdirektoratet sørger for en stor del af de fysiske rammer med eksempelvis anlæg af pladsen, overdækning og nettilslutning, mens de kommende operatører skal stå for at installere selve ladestanderne og varetage den efterfølgende drift.

Projektleder Jesper Kaae, Vejdirektoratet, siger:
”I Vejdirektoratet har vi været i dialog med markedet i tre forskellige faser i forbindelse med forberedelsen af udbudsmaterialet, og vi har modtaget rigtig mange gode og konstruktive indspark fra både potentielle bydere og brancheorganisationer. Nu ser vi frem til at modtage gode bud, så vi kan finde de helt rigtige samarbejdspartnere til at tage fat på opgaven med at rulle ladeparkerne ud langs statsvejene, så endnu flere danskere får adgang til at lade deres elbiler op, når de er på farten.”

Der er frist for at byde på udbuddet mandag den 2. maj, og forventningen er, at der kan indgås kontrakt i begyndelsen af juni måned. Det er Vejdirektoratets mål, at ladeparkerne skal stå klar til at betjene de første kunder allerede inden udgangen af året.

Fakta om ladeinfrastruktur

I ”Infrastrukturplan 2035” er der afsat i alt 500 millioner kroner til udrulning af ladeinfrastruktur i perioden fra 2022 til 2027.

I løbet af 2022 bliver de første fire ladeparker opført langs motorvejene, hvoraf to kommer til at ligge på Fyn på rastepladserne Lillebælt Nord og Syd, mens de to sidste bliver anlagt på Sjælland på rastepladserne Tappernøje Øst og Vest.

Der er i dag ladestandere på i alt 35 rastepladser langs statsvejnettet. De fire nye ladeparker med lynladere, der er omfattet af udbuddet, bliver placeret på centrale dele af vejnettet og på rastepladser, hvor der i dag ikke er ladestandere.

Læs mere om udbuddet på udbudsportalen 

Kontakter

Billeder

I løbet af 2022 bliver de første fire ladeparker opført langs motorvejene. Foto: Vejdirektoratet.
I løbet af 2022 bliver de første fire ladeparker opført langs motorvejene. Foto: Vejdirektoratet.
Download

Information om Vejdirektoratet

Vejdirektoratet
Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

+45 7244 3333https://www.vejdirektoratet.dk/

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum