TEKNIQ Arbejdsgiverne

Tyve fortsætter klapjagten på varebiler

Del

Hver fjerde el- og vvs-virksomhed har indenfor de seneste 12 måneder været udsat for indbrud og tyveri i deres servicebiler. TEKNIQ Arbejdsgiverne efterlyser bedre adgang til indbrudsdata for at bremse de ubudne gæster.

Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Tyverier fra varebiler er stadig et stort problem ude i landets el- og vvs-virksomheder. Ifølge en ny medlemsundersøgelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne har næsten hver fjerde installationsvirksomhed (24,2 procent) været udsat for indbrud og tyveri i deres servicebiler indenfor det seneste år.

”Det er et kæmpe problem for de ramte virksomheder. De mister værktøj og materialer, men de må også lade de ramte biler stå stille, indtil det stjålne er blevet erstattet, og medarbejderne kan fortsætte arbejdet. Samtidig er det meget svært at forebygge denne form for indbrud, når man ikke har et aktuelt overblik over, hvor tyvene huserer,” siger Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer cirka 4.100 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

Ifølge tal fra Rigspolitiet blev der anmeldt 1.048 tyverier fra last- og varebiler i årets tredje kvartal, hvilket er en lille stigning i forhold til samme periode året før. Stigningen kommer efter et første halvår, der ellers viste et beskedent fald. Og niveauet er ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne stadig alt for højt.

”Varebilerne er tilsyneladende et meget eftertragtet bytte, og det er beklageligt, at udviklingen nu igen går den forkerte vej,” siger Maria Schougaard Berntsen og fortsætter:

”Samtidig er det et problem, at vi skal helt hen til årets slutning, før vi kan få tallene for tredje kvartal. Hvis vi i stedet havde data i realtid både nationalt og lokalt, ville både virksomheder og myndigheder bedre kunne kortlægge tyvenes fremgangsmåder og forebygge deres hærgen,” siger Maria Schougaard Berntsen.

Medlemsundersøgelsen viser desuden, at 27 procent af installationsvirksomhederne i nogen eller højere grad oplever, at indbrud og tyveri fra servicebiler er et stigende problem.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom hos TEKNIQ Arbejdsgiverne – mo.: 51 30 95 37

Billeder

Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Download

Information om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer 4.100 virksomheder inden for el, vvs og metal med i alt 55.000 medarbejdere og en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum