Dwarf A/S

TV 2 Regionerne lancerer ny publiceringsplatform

Del

Danmarks stærkeste landsdækkende lokalmedie TV2 regionerne fik digital hjælp i særklasse, da det digitale bureau Dwarf udviklede en ny digital platform med en fælles kerne, som samtidig giver frihed til lokal videreudvikling.

TV2 Regionerne havde længe ønsket sig en ny digital platform med særlig teknisk kompleksitet. Opgaven blev udbudt i tre dele: En dataplatform, et CMS og flere borgervendte frontend løsninger. Det digitale bureau Dwarf vandt alle tre udbudsrunder. TV2 Regionerne får nu en teknisk nuanceret digital dataplatform bygget i Laravel, koblet til omverden gennem private API’er, til de redaktionelle processer og public API’er ud mod forskellige borgervendte oplevelser.

Det er en åben struktur, hvor dataplatformen kan understøtte alle brugeroplevelser uanset om indholdet skal præsenteres på web eller mobil, i egne apps, som indhold i eksterne apps eller en storskærm.

Valget på headless CMS springer loftet

Tv2 Regionernes nye publiceringsplatform giver nye muligheder, da det ikke er bundet af nogen form for eksisterende CMS logik eller struktur.

Oliver Wang Hansen, Chief Technology Officer hos Dwarf, fortæller:

Vi har i samarbejde med TV2 regionerne udviklet et skalerbart setup, som samtidigt er fleksibelt nok til at give friheden tilbage til hver region. Setup’et er bygget med en Whitelabel frontend løsning, som giver muligheden for hver region til selv at style og ændre de funktionaliteter som de ønsker. CMS’et er udviklet som et headless CMS, som er skræddersyet til præcis de arbejdsgange, som journalisterne har. Vi har valgt en ’lean teknisk stack’, så både frontend løsningerne og CMS er bygget med de samme tekniske valg. Selve hjertet er bygget i PHP frameworket Laravel, som er en stor dataplatform, der tager udgangspunkt i en servicebaseret arkitektur for at sørge for at alle regionernes data ikke bliver bundet ind i andet CMS eller system forretnings logik. Hele platformen er tænkt i en ’dekoblet tankegang’ for at sørge for, at regionerne vil kunne følge med i forhold til den teknologiske udvikling af devices og services, som vi spår vil blive endnu mere udbredt i fremtiden.”

Borgerne har taget flot imod de nye regionale websites. I gennemsnit er antallet af sessions steget med over 10%, når man måler februar 2021 mod februar 2020. Derudover har det nye publiceringssystem også blevet godt modtaget af de redaktionelle medarbejdere.

”Den nye publiceringsplatform har gjort alt nemmere for os. Alle journalister og redaktører har fået bedre indsigt i hinandens arbejde, planlægning og produktioner af nyheder samt andet redaktionelt indhold. Det betyder også at brugervenligheden er absolut i top, og vi sparer både tid og ressourcer, samt lettere arbejdsgange på tværs af redaktionerne.

Vi er superglade og stolte over den nye publiceringsplatform som har et robust drive til at ændre den redaktionelle kultur, i at have alt samlet ét centralt sted”, siger Christophe Kolbeck, Redaktør for Grafik & Design, TV 2 Lorry.

Claus Ladefoged Head of Digital Development hos TV2 Regionerne uddyber,

"Som projektejer ved en kæmpe migrering, som den vi hos TV 2 Regionerne stod over for, så er den største frygt, at man ender ud i et evighedsprojekt. Denne frygt formåede Dwarf på fornemste vis at dræbe, da de lynhurtigt fik første versioner af de nye systemer op at køre, så vi hurtigst og bedst muligt kunne nå målstregen. Dwarf var meget effektive og grundige, og leverede et rigtig godt stykke arbejde på alle projekterne, både på backend og frontend. For os har det i øvrigt været vigtigt ikke blot at have en leverandør, som kan udvikle, men også at have en leverandør, som formår at udfordre vores løsningsforslag, samt give vores egne ansatte support og sparring", fortæller Claus Ladefoged Head of Digital Development hos TV2 Regionerne.

Nøgleord

Kontakter

Linda Yongkhong, Digital Marketing Konsulent hos Dwarf +45 21 25 13 88

Billeder

Information om Dwarf A/S

Dwarf A/S
Dwarf A/S
Bernhard Bangs Allé 25, 1.
2000 Frederiksberg

+45 38 16 00 00https://dwarf.dk/

TV2 REGIONERNE

De syv TV 2 Regioner er selvstændige selskaber med deres egen journalistiske dækning og en økonomi, der finansieres af licensmidler. Regionerne har faste nyhedsudsendelser flere gange om dagen i regionale vinduer på TV 2s hovedkanal, og disse udsendelser er blandt Danmarks mest sete nyhedsprogrammer.

TV 2 Regionerne har herudover et tæt samarbejde med TV 2 om bl.a. nyhedsdækning i TV 2 Nyhederne, på TV 2 NEWS og på TV2.DK og TV 2 Regionernes websites. Flere TV 2 Regioner fungerer som regionale nyhedscentre for TV 2, og herudover har TV 2 og de fleste af TV 2 Regionerne etableret samarbejde om den politiske dækning fra Christiansborg.

Besøg Tv2 Regionerne: https://omtv2.tv2.dk/fakta/organisation/tv-2-regionerne/

Adresse: Rugaardsvej 25, 5100 Odense C

OM DWARF

Dwarf er et digitalt bureau, der stræber efter at være de dygtigste (digitale) håndværkere i verden med næsten magiske evner – deraf navnet. Grundlagt i år 2000 er Dwarf et af de ældste digitale bureauer i Danmark og har derfor masser af erfaring med i bagagen. Med den erfaring, designmetoder og udviklingskompetencer skaber virksomheden stor værdi for kunderne.

Besøg Dwarf: https://www.dwarf.dk/

Adresse: Bernhard Bangs Allé 25, 2000 Frederiksberg