Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Tusindvis af medarbejdere i København får ret til fuld tid

Del

Er man medarbejder i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i København og ønsker at arbejde på fuld tid, så skal det også kunne lade sig gøre. Det mener sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling. Et nyt tiltag giver derfor fra 1. september alle medarbejdere, der arbejder på deltid i forvaltningen, ret til at gå op i tid.

Et godt og sundt arbejdsmiljø for medarbejderne står højt på dagsordenen i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune. Her er omkring 10.000 medarbejdere beskæftiget med hver dag at sikre nære sundhedstilbud til københavnerne og pleje og omsorg til ældre borgere på plejehjem og i hjemmeplejen.  

Allerede for to år siden tog Sundheds- og Omsorgsforvaltningen et vigtigt skridt for at give medarbejdere mere medindflydelse på eget arbejdsliv. Med indførelsen af fleksibel arbejdstid for alle i forvaltningen gav man nemlig medarbejderne langt mere at skulle have sagt i forhold til løbende at tilrettelægge arbejdstiden, så den passede til den enkeltes ønsker.  

Nu har sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF) besluttet at tage et nyt værktøj i brug, for at forvaltningen kan blive den bedst mulige arbejdsplads for sine medarbejdere. Fra 1. september får alle deltidsansatte i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen nemlig mulighed for at få fuld tid.  

“Jeg er meget optaget af, at vi har glade og tilfredse medarbejdere. For medarbejdere, der trives i deres job, leverer den bedste velfærd, og det er det, vi er sat i verden for. Derfor skal vi gøre, hvad vi kan for at sikre så gode arbejdsvilkår som muligt. Vi har allerede taget initiativer omkring natarbejde, vi har givet større fleksibilitet i ansættelserne, og nu vil vi også tilbyde, at alle medarbejdere på deltid, der ønsker at gå op i tid, kan få det opfyldt,” forklarer sundheds- og omsorgsborgsmester Sisse Marie Welling om det nye tiltag. 

Mange ønsker mere arbejdstid 

Det er en udbredt tendens, at medarbejdere inden for sundheds- og omsorgssektoren arbejder på deltid. Tal fra Københavns Kommune viste for nyligt, at kun 41 procent af kommunens sygeplejersker og 26 procent af sosu-medarbejderne arbejder på fuld tid. Men ifølge nye tal fra Social- og Indenrigsministeriet oplever 34 procent af de deltidsansatte sosu-medarbejdere på det kommunale ældreområde, at det ikke var deres eget valg at komme på deltid til at begynde med. Samtidig ønsker 28 procent af medarbejderne på deltid at få flere timer nu eller inden for de næste to år.  

“Når vi tilbyder flere medarbejdere at arbejde på fuld tid, er det først og fremmest for at blive bedre til at imødekomme de dem, der oplever ikke at kunne få de arbejdstimer inden for forvaltningen, som de ønsker. Hvis flere af vores medarbejdere går op i tid, vil det desuden give en anden gevinst – vi mangler nemlig også hænder til at levere den velfærd, som der bliver mere og mere behov for i takt med, at vi får flere ældre og plejekrævende borgere. Der er med andre ord flere gode grunde til at gøre en indsats for at være en arbejdsplads, hvor man lytter til sine medarbejdere og så vidt muligt indretter den på deres præmisser,” siger Sisse Marie Welling. 

Flere jobopslag med fuld tid 

Sundheds- og Omsorgsforvaltningen vil som del af det nye tiltag om flere medarbejdere på fuld tid derfor også fremover opslå alle stillinger til sygeplejersker og sosu-personale med fleksibelt timetal op mod fuld tid. 

Den nye ret til fuld tid vil gælde både nuværende og nye medarbejdere i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, og det bliver den enkelte leder, der skal vurdere, hvordan en medarbejders ønske om fuldtid kan opnås. En løsning kan indebære, at medarbejderen kan få timer på flere arbejdspladser inden for forvaltningen. 

Nøgleord

Kontakter

Information om Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1599 København V

https://www.kk.dk/

Følg pressemeddelelser fra Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Børn skal skærmes mod luftforurening, når København åbner igen17.5.2020 08:00:00 CESTPressemeddelelse

Luftforureningen faldt med omkring 40 procent, da København lukkede ned. Nu hvor byen åbner igen, har vi en unik mulighed for at bevare den renere luft og skærme særligt børnene mod de skadelige partikler. Det mener sundheds- og omsorgsborgmester i København, Sisse Marie Welling, som vil udvikle børnelivszoner. Børnene er nemlig særligt udsatte for de skadelige virkninger af luftforurening.

København sætter markant ind mod ensomhed hos ældre15.5.2020 09:08:19 CESTPressemeddelelse

Den sociale isolation, som corona-epidemien har ført med sig, er gået hårdt ud over ældre beboere på plejehjem og i hjemmeplejen. De ældste københavnere har været mere udsatte i forhold til ensomhed, og den pris må ikke blive for høj, siger sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF). Hun har derfor forhandlet en ekstraordinær hjælpeplan på plads, som sikrer knapt 40 mio. kr. til de københavnske ældre.

Sundheds- og omsorgsborgmester: “Vi skal gøre endnu mere for sikre, at ældres trivsel ikke lider under corona-krisen”1.5.2020 15:21:35 CESTPressemeddelelse

Der er behov for en særlig indsats for at give de ældre på plejehjem og i hjemmeplejen mere livskvalitet og forebygge ensomhed i en tid, hvor deres hverdag er påvirket af corona-krisen og den generelle nedlukning. Derfor er sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF) glad for, at der nu også på Christiansborg er landet en hjælpepakke. Men der er behov for endnu mere, mener hun.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum