Plastic Change

Tuborgs genbrugskrus hjælper Folkemødet på vej mod bæredygtighed

Del

”Folkemødet sejler i engangsplastik” – sådan lød overskriften, da Plastic Change i 2019 påpegede kontrasten mellem Folkemødets erklærede mål om bæredygtighed og den massive mængde af engangsplastik og engangsservice, som blev til affald i løbet af Folkemødet. Det er derfor positivt, at Folkemødet har taget kritikken til sig, og i dag lancerer et treårigt samarbejde med Tuborg, hvor Tuborgs genbrugelige krus skal erstatte 120.000 engangskrus på Folkemødet.

Tuborgs genbrugelige krus blev udviklet i begyndelsen af 2019 i et samarbejde mellem Tuborg, Plastic Change og 4 store danske festivaler, og erstattede ca. 2 mio. engangskrus på festivalerne i 2019.

Det vaskbare og genbrugelige krus er et godt eksempel på, hvordan festivaler, folkemøder og andre eventarrangører kan reducere affaldsmængderne ved ganske enkelt at vaske og bruge igen. Samme princip kan overføres til tallerkener, bestik og anden service, som anvendes ved små og store events. I udlandet findes eksempler, hvor selv store festivaler bruger genbrugsløsninger og på den måde reducerer mængden af affald.

De seneste år har der i Danmark været en trend i retning af at skifte engangsplastik ud med alternative materialer såsom pap, bambus eller bionedbrydelig plastik. Det er dog sjældent, at disse materialer udgør et reelt bæredygtigt alternativ, da der fortsat er tale om engangsmaterialer, som er ressourcekrævende både at producere og bortskaffe. Flere undersøgelser viser derimod, at genbrugelige produkter er det mest bæredygtige valg sammenlignet med engangsprodukter - uanset materiale. Der er derfor rigtig god grund til, at Folkemødet går i denne retning – både hvad angår ølkruset, men også i forhold til andre engangsprodukter.  

I Plastic Change ser vi Folkemødets initiativ med Tuborgs genbrugskrus som en god begyndelse på vej mod et mere bæredygtigt Folkemøde, og vi håber, at arrangørerne har mod på at sætte endnu flere initiativer i søen, så Folkemødet kan være helt fri for engangsservice når vi mødes på solskinsøen i 2021.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Plastic Change

Plastic Change
Plastic Change
Islands Brygge 39
2300 Købehavn S

+45 26142070https://plasticchange.dk/

Plastic Change er en dansk miljøorganisation, med et ambitiøst internationalt sigte

Plastic Change arbejder hårdt med at knække dén stigende kurve over plastikspild. Plastik er overalt – på land og til vands. Tre generationers forbrug af plastik har sat sine spor. Kun en lille del bliver genbrugt eller destrueret. Resten ligger i naturen i hundredvis af år.

Følg pressemeddelelser fra Plastic Change

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Plastic Change

Legetøj af sort genanvendt plastik kan udgøre en alvorlig trussel mod børns sundhed7.5.2020 06:00:00 CESTPressemeddelelse

En ny banebrydende undersøgelse, der blev offentliggjort i denne uge, har analyseret virkningen af giftige kemikalier i børns plastiklegetøj på menneskeceller. Undersøgelsen viser, at legetøj, der er fremstillet af visse typer genanvendt plastik er giftigt for mennesker, og kan bidrage væsentligt til det daglige niveau af dioxin-indtag for børn, der sutter på eller tager deres legetøj i munden. Niveauerne af giftige kemikalier, som blev fundet i alle de undersøgte prøver, var sammenlignelige med de niveauer, der findes i farligt affald, som f.eks. asken fra affaldsforbrændingsanlæg.

Kom med den 22 april til verdenspremiere på The Story of Plastic - Filmen om plastikforurening som den globale plastindustri ikke ønsker du skal se21.4.2020 10:32:38 CESTPressemeddelelse

Den nye dokumentarfilm, The Story of Plastic, er et wake up call til verden om den kolossale plastikforurening, som vi kan se frem til. Filmen har verdenspremiere på Earth Day den 22 april i 134 lande og i Plastic Change inviterer vi til online premiere. Vi giver billetten - så giver du måske popcornene – men skynd dig, der er begrænset antal pladser i vores online biograf.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum