Plastic Change

Tuborgs genbrugskrus hjælper Folkemødet på vej mod bæredygtighed

Del

”Folkemødet sejler i engangsplastik” – sådan lød overskriften, da Plastic Change i 2019 påpegede kontrasten mellem Folkemødets erklærede mål om bæredygtighed og den massive mængde af engangsplastik og engangsservice, som blev til affald i løbet af Folkemødet. Det er derfor positivt, at Folkemødet har taget kritikken til sig, og i dag lancerer et treårigt samarbejde med Tuborg, hvor Tuborgs genbrugelige krus skal erstatte 120.000 engangskrus på Folkemødet.

Tuborgs genbrugelige krus blev udviklet i begyndelsen af 2019 i et samarbejde mellem Tuborg, Plastic Change og 4 store danske festivaler, og erstattede ca. 2 mio. engangskrus på festivalerne i 2019.

Det vaskbare og genbrugelige krus er et godt eksempel på, hvordan festivaler, folkemøder og andre eventarrangører kan reducere affaldsmængderne ved ganske enkelt at vaske og bruge igen. Samme princip kan overføres til tallerkener, bestik og anden service, som anvendes ved små og store events. I udlandet findes eksempler, hvor selv store festivaler bruger genbrugsløsninger og på den måde reducerer mængden af affald.

De seneste år har der i Danmark været en trend i retning af at skifte engangsplastik ud med alternative materialer såsom pap, bambus eller bionedbrydelig plastik. Det er dog sjældent, at disse materialer udgør et reelt bæredygtigt alternativ, da der fortsat er tale om engangsmaterialer, som er ressourcekrævende både at producere og bortskaffe. Flere undersøgelser viser derimod, at genbrugelige produkter er det mest bæredygtige valg sammenlignet med engangsprodukter - uanset materiale. Der er derfor rigtig god grund til, at Folkemødet går i denne retning – både hvad angår ølkruset, men også i forhold til andre engangsprodukter.  

I Plastic Change ser vi Folkemødets initiativ med Tuborgs genbrugskrus som en god begyndelse på vej mod et mere bæredygtigt Folkemøde, og vi håber, at arrangørerne har mod på at sætte endnu flere initiativer i søen, så Folkemødet kan være helt fri for engangsservice når vi mødes på solskinsøen i 2021.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Plastic Change

Plastic Change
Plastic Change
Islands Brygge 39
2300 Købehavn S

+45 26142070https://plasticchange.dk/

Plastic Change er en dansk miljøorganisation, med et ambitiøst internationalt sigte

Plastic Change arbejder hårdt med at knække dén stigende kurve over plastikspild. Plastik er overalt – på land og til vands. Tre generationers forbrug af plastik har sat sine spor. Kun en lille del bliver genbrugt eller destrueret. Resten ligger i naturen i hundredvis af år.

Følg pressemeddelelser fra Plastic Change

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Plastic Change

Animationsfilm skal sætte fokus på en ny fortælling om plastikkrisen22.9.2020 10:16:21 CESTPressemeddelelse

Hvem har ansvaret for plastikforureningen, hvorfor bliver den ved med at stige, og hvad skal der til for at stoppe den? Seks nye animationsfilm lavet af studerende fra Animationsskolen i Viborg, i samarbejde med Plastic Change, skal være med at bære en ny fortælling om plastikkrisen ud i verden. Første animationsfilm udgives i dag i kølvandet på World Cleanup Day i lørdags, hvor hele verden var mobiliseret til verdens største oprydning og tog det ansvar på sig, som man nu engang kan som borger. I denne første film møder vi den flittige miljøforkæmper Little Jimmy, der netop er ude og samle affald i naturen - men som må indse, at han er oppe imod en endeløs strøm af øget plastik produktion, der fosser ud i hav og miljø.

Mission:Mikroplastik - Ny kampagne skal informere om det usynlige plastikproblem16.9.2020 06:00:00 CESTPressemeddelelse

Mikroplastik vil indenfor en generation udgøre en global trussel mod vores miljø, medmindre vi handler nu og stopper spildet. Plastic Change og Rådet for Grøn Omstilling sætter fokus på problemet mikroplastik med kampagnen Mission:Mikroplastik, og inviterer borgere i Danmark med på fælles mission, hvor vi sammen kan sætte en stopper for spild af mikroplastik ved at stille krav og kræve handling fra politikerne og industri

Verdens største affaldsindsamling og Danmarks første ‘Producent Tjek’14.9.2020 13:55:02 CESTPressemeddelelse

Lørdag den 19. september rydder hele verden op sammen til World Cleanup Day og Danmark er med igen i år med større tilslutning end nogensinde før. Samtidig laver Plastic Change for første gange en Brand Audit - eller Producent Tjek - i Danmark og sætter navn på de producenter, hvis produkter ligger i naturen. Vi inviterer alle til komme ud og samle affald på lørdag enten ved at deltage i en af de 225 allerede planlagte oprydninger rundt om i det danske land eller at man blot går en tur med en pose og samler affald op i sit lokalområde.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum