TUBA

TUBAs kortfilm Mit barn udtaget til OFF22

Del

TUBAs kortfilm Mit Barn er blandt de kortfilm, der er udvalgt til at konkurrere om at blive en af verdens bedste kortfilm på den internationale kortfilmfestival OFF22. Mit Barn sætter fokus på at blive forældre, når man selv er vokset op i en familie med alkoholproblemer. I alt er 123 kortfilm udvalgt blandt 4077 kortfilm fra hele verden.

Foto: David Kahr
Foto: David Kahr

Det er anden gang, at en af TUBAs kortfilm skal kæmpe i konkurrencen om at blive årets bedste kortfilm indenfor flere kategorier. Sidste år vandt Natsværmer en af de fem hovedpriser, OFFs Youth Award 2021. Natsværmer, der handler om en ung fyr, som prøver at finde sig selv efter en opvækst på en alkoholiseret fars betingelser, vandt også publikums hjerter og løb med publikumsprisen.

Foruden Mit Barn (2021) og Natsværmer (2020) har TUBA produceret kortfilmen Ida (2019), der handler om et barn, hvis mor skifter personlighed, når hun drikker. Selv om alle tre kortfilm er fiktive, så er de baseret på de unge, som TUBA møder til daglig i den gratis terapi, som nonprofitorganisationen yder til unge, der er vokset op i hjem med alkoholproblemer eller stofmisbrug.

Vi er stolte over, at en NGO som os har formået at skabe endnu en film, der kan måle sig med verdens bedste. Vi håber, at den opmærksomhed, Mit barn får, kan gøre det mindre svært at tale om angsten for at gentage sine forældres adfærd. 17,7% af de unge, der er i terapi i TUBA, er selv blevet forældre, og hvordan er man lige det, når man ikke selv har haft gode forbilleder i sine egne forældre? Det optager dem,”siger landsleder i TUBA, Henrik Appel.

Mit barn er skrevet og instrueret af Oscarvindende instruktør Anders Walter, og filmen er produceret af Lene Børglum, Space Rocket. Mathilde Arcel Fock spiller hovedrollen som Anna, Andreas Jessen spiller hendes kæreste, Laura Bro er moderen og lille Anna spilles af Ella Josephine Lund Nilsson.            

Om TUBAs kortfilm

TUBAs kortfilm bygger på TUBAs viden om børn og unge af forældre med alkohol- eller stofproblemer. Organisationen har igennem de seneste snart 25 år opbygget en viden om de senfølger, som børn og unge i målgruppen er udfordret af.

Du kan se de tre kortfilm her:

Om Odense International Film Festival (OFF)

Odense International Film Festival (OFF) er en hyldest til kortfilm fra hele verden. En jury udvælger de bedste kortfilm til fem kategorier: Hovedkonkurrencen, Den Danske Konkurrence, Animationskonkurrencen, Ungdomskonkurrencen samt Dokumentarkonkurrencen. Derudover findes yderligere tre priser. 4077 kortfilm fra hele verden var i år indsendt til OFF22. 123 af dem er udtaget til årets konkurrenceprogram.

Nøgleord

Kontakter

For interview, billeder, film eller adgang til cases:
 

Billeder

Foto: David Kahr
Foto: David Kahr
Download

Information om TUBA

TUBA
TUBA
Vesterbrogade 69, 1. tv
1620 København V

http://www.tuba.dk

Om TUBA Danmark

TUBA er en landsdækkende nonprofitorganisation, der tilbyder gratis terapi til børn og unge i alderen 14-35 år, der er vokset op i familier med alkohol- og/eller stofproblemer. TUBA har afdelinger i 34 kommuner i Danmark og en onlinerådgivning på tuba.dk. I 2021 var 3600 unge ml. 14 og 35 år i behandling i TUBA.

Om børn og unge i familier med alkohol- eller stofproblemer

  • Børn, der er vokset op med forældre ramt af alkohol- eller stofproblemer, plages som ung eller voksen af flere psykiske problemer som fx ensomhed, lavt selvværd og nervøsitet, end børn hvis forældre ikke har misbrugsproblemer. Mange kæmper med senfølger som PTSD, angst, depression og selvmordstanker.
  • 122.000 børn og unge under 18 år vokser ifølge Sundhedsstyrelsen op i familier med alkoholmisbrug, det er ca. to børn per skoleklasse. 
  • 30% har som ung og voksen en forhøjet risiko for selv at få et misbrug.
  • 41% angiver, når de begynder et forløb i TUBA, at en af deres bedsteforældre også har haft et problematisk forbrug af alkohol, og 5% at en af deres bedsteforældre har haft et problematisk forbrug af rusmidler.
  • 17,7% af de unge, der begynder i terapi i TUBA, angiver, at de har børn.

Kilde: Helle Lindgaard, Sundhedsstyrelsen, TUBA Danmark.

 

Følg pressemeddelelser fra TUBA

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TUBA

At skrive gør en forskel for unge fra familier ramt af misbrug13.9.2022 15:40:44 CEST | Pressemeddelelse

På organisationen TUBA Danmarks skriveskole lærer unge, der er vokset op i hjem ramt af misbrug, deres stemme og følelsesliv bedre at kende. I skriveprocessen får de redskaber til at forvandle en opvækst, der ikke altid har været let, til litteratur, der kan gøre os alle sammen lidt klogere. Onsdag d. 14. september kl. 16-18 fejrer TUBAs Skriveskole årgang 21/22 deres antologi ved en reception på Gyldendal.

100 forældrepar får hjælp til at bryde den negative sociale arv17.8.2022 10:35:14 CEST | Pressemeddelelse

Den A.P. Møllerske Støttefond har bevilget 5,1 millioner kroner til en specialiseret indsats, der skal styrke 100 unge forældrepars individuelle og relationelle kompetencer. Indsatsen har fokus på forældrepar, hvor den ene eller begge er vokset op i familier med alkohol- eller stofmisbrug. Målet er, at erfaringerne skal munde ud i et målrettet kursusforløb, der kan komme mange flere forældrepar til gavn i fremtiden.