Tryghed styrket i dagpengesystemet
Fremover skal det være muligt at få op til 23.000 kroner i dagpenge under de første tre måneders ledighed. Det blev vedtaget torsdag af et flertal i Folketinget.
Lovforslaget L 173 udmønter dele af den brede politiske aftale Hurtigere i job, et stærkere arbejdsmarked, investeringer i fremtiden og innovative virksomheder, der blev indgået i januar.
Ud over muligheden for at hæve den maksimale dagpengesats under de første tre måneders ledighed er det besluttet, at satsen for dimittender bliver sat ned efter tre måneders ledighed, og dimittenddagpengeperioden forkortes fra to til et år. Endelig bliver der indført et sprogkrav for dimittender, der ikke har en tilknytning til det danske arbejdsmarked.
Lovforslaget vil på grund af forligsbindinger træde i kraft efter et valg.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:
- Jeg er virkelig glad for, at vi får investeret så markant i dagpengesystemet. Det er mig bekendt første gang i mere end 40 år, og det har været en vigtig prioritet for regeringen. Cirka 1,5 mio. hårdtarbejdende lønmodtagere vil opleve en større tryghed, hvis de skulle miste deres arbejde.
- Når loven træder i kraft, skaber vi en bedre og mere fair balance i dagpengesystemet, end hvad tilfældet er i dag. Det, mener jeg, er afgørende for fortsat at have et trygt, solidarisk og attraktivt system, som lønmodtagerne vil bakke op om. Det har krævet prioriteringer, men aftalen er en vigtig fremtidssikring af den unikke danske model.
Kontakter
Beskæftigelsesministeriet
Pressevagt: 51232830
Information om Beskæftigelsesministeriet
Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet
Nye asbestregler skal sikre medarbejdere og borgere mod livsfarligt asbeststøv2.1.2025 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
Ny lovgivning, der skærper kravene til arbejde med asbest, er trådt i kraft. Autorisationsordningen skal beskytte både medarbejdere og borgere mod de livsfarlige sundhedsrisici, som asbest kan udgøre.
Fra 1. januar bliver det lettere for unge at få et fritidsjob1.1.2025 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
En række regler for unges arbejde lempes fra årsskiftet, så flere unge kan få et fritidsjob fx på et autoværksted, kontor, plejehjem eller i en børnehave.
Nye regler fra 1. januar 20251.1.2025 05:00:00 CET | Pressemeddelelse
Nedrivning af asbest kræver fremover en autorisation, regler for unges arbejde lempes, og der indføres arbejdspligt for en gruppe borgere i kontanthjælpssystemet. Det er et lille udsnit af de nye regler på beskæftigelsesområdet, der træder i kraft 1. januar 2025.
Nu bliver systemet mere enkelt og værdigt for syge borgere19.12.2024 12:11:48 CET | Pressemeddelelse
Efter nytår slipper syge borgere for omkring 60.000 samtaler i jobcentrene. Forenklingerne skal give kommunerne større frihed til at tilrettelægge en mere værdig indsats for borgeren.
Minister udvider muligheden for at bevise dårligt arbejdsmiljø19.12.2024 10:04:12 CET | Pressemeddelelse
Personer, der klager over dårligt arbejdsmiljø i fx asbestsager, vil fremover kunne give samtykke til Arbejdstilsynets brug af fx videoer og fotos som be-vismateriale. Det har Arbejdstilsynets særlige tavshedspligt hidtil forhindret.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum